Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Segmen YY | Mengapa saya Berblogging

STICKY POST :: ENTRI BARU DI BAWAH


Wee~~ seperti biasa nak mula ayat akan ke laut. Morning uolss, hari ke-2 di tahun 2012. Apa korang buat eh. YY hari nie akan menonton wayang Filem terbaru Shah Rukh Khan - Don 2, alaaah yang ada Adi Putra tue. Teruja jugak nak tgk nie. Thanks to budiey.com. Slalu jer buat Movie Day Out filem best-best kan.

So, YY macam nak buat Segmen lah. Tetiba jer kan. Segmen YY : Mengapa Saya Berblogging.



1. Buat satu entri dengan tajuk : Segmen YY | Mengapa saya Berblogging
2. Tepek banner di atas dan link kan ke entri ini.
3. Cerita kenapa korang Berblogging.
4. Tag 2 orang , terima kasih join.
5.Kalau sudi Boleh LIKE FB Blog Yana Yassin
6. Siap entri, letak kat komen entri nie yerr.

YY akan senarai kan semua yang menyertai Segmen nie. Boleh lah korang-korang kenal dengan teman-teman yang tegar dalam berblogging. Hope akan dapat sambutan. Nak jugak tahu mengapa korang Berblogging.


Yeaaaah, meh sini YY citer nape YY Berblogging.

Kisah nyer bermula pada Tahun 2007. YY nie nama jer anak kelahiran Kuala Lumpur, tapi suka melepak kat umah.Padahal orang kata Kuala Lumpur adalah sangat happening. Jadi bila dah bosan tak tahu nak buat apa, dapat tahu pulak kawan YY ada Blog,

so YY minta lah Fizah tolong ajar kan.Fizah buat blog sebab nak citer pasal anak-anak dia, supaya bila dah besar, anak-anak dia boleh baca perkembangan diorang dari kechik. Niat YY berblog adalah untuk share apa yang YY alami dan rasa. Ibarat macam diari lah.

Memula buat Blog, YY langsung tak tahu yang dunia Blog boleh mendatangkan duit. But, walaupun dah tahu, tapi YY xde lah kejar itu semua. YY lagi suka bila dapat kenalan baru dalam dunia Blog dan berkongsi ilmu. Maklumlah, selagi kita hidup kita tak akan habis belajar. 

Lagi pun YY bekerja secara tetap. Jika dapat hasil dalam dunia Blog , alhamdulillah, itu adalah Bonus. Tapi macam tak pernah ja. Ini adalah bukti.Muhahhahaha. Kalau orang lain, dah banyak diowng dapat kot.


Eh, bukan YY nak melemahkan semangat korang dalam dunia blog. Betul, kalau sungguh2 korang nak berblog sebagai sumber pendapat. Korang akan dapat hasil. Seperti hasil seorang teman YY dan sangat teruja apabila melihat. Korang pun boleh , kalau korang bersungguh. Masalah nyer YY jerk, yang memain. Suka-suka nak update, suka - suka nak biar blog bersawang.

Bila tgk nie, YY pun teruja.

Yang penting, YY tetap buat Blog sebagai tempat meluah apa yang YY rasa, dan apa yang YY tahu untuk di kongsi bersama korang- korang yang selalu melepak kat Blog. Tak rugi rasanyer kalau kita berkongsi Ilmu. YY baru jerk merangkak, baru-baru nak belajar berlari. 

Korang-korang pun bolehlah bagi tunjuk ajar kalau-kalau ada mana-mana yang silap yer. Tiada undang-undang yang mengatakan itu tak boleh, ini tak boleh dalam menulis di blog. Selagi kita tak melanggar undang-undang, kita boleh berkongsi apa yang kita rasa. Peaaceeeee no war. :))

Hokeeey, Siap. Bila dah kasi membebel, tak mo brenti lah pulak.


YY nak TAG :: 









p/s : Dunia Blog ada Pelbagai Ragam. Dengan Hanya melihat Luaran, adakah kita akan tahu Dalamannya.



JOIN ::


1.   http://pinkparislove.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
2.   http://sicantiksiezuka.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
3.   http://itsallboutmewani.blogspot.com/2012/01/segmen-mengapa-saya-berblogging.html 
4.   http://thehehslady.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
5.   http://titiknoktah85.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-i-mengapa-saya-berblogging.html
6.   http://secretlifeofna.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
7.   http://www.thebigsmallboy.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
8.   http://www.bicaramakdara.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
9.   http://fendy1302.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
10. http://putributterflypunyablog.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
11. http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
12.  http://koxtau.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html 
13.  http://akufiza.blogspot.com/2012/01/segman-yy-mengapa-saya-berblogging.html
14.  http://www.mialiana.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
15.  http://mylifemyprimaryplan.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
16.   http://nourayuadieb.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
17.   http://kutooobamboo.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
18.  http://dunia-kami-realiti.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
19.  http://moshimoshicikaru.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
20.   http://akifays-wardahemas.blogspot.com/2012/01/segment-yy-mengapa-saya-berblogging.html
21.  http://martikadiyana.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-l-mengapa-saya-berblogging.html
22.   http://sayadaus.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
23.   http://www.d0d0l.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
24.   http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
25.   http://azlinayazli.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
26.  http://www.blogbudakgebu.blogspot.com/2012/01/mengapa-saya-berblogging.html
27.  http://eventsbybloggers.blogspot.com/2012/01/segment-mengapa-saya-berblogging.html
28 http://suzilamatyassin.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
29.  http://kedaikasperskyonline.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
30.  http://deqnoor.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html
31.  http://flyinglurve.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html 
32.  http://wannie-wanniepunyer.blogspot.com/2012/01/segmen-yy-mengapa-saya-berblogging.html 
33.  http://duniamoydisini.blogspot.com/2012/01/contest-segmen-yy-mengapa-saya.html


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah