Pemenang #MasukDramaSeludup diumumkan !!


Assalammualaikum,






Sebelum nie kan YY ada citer kat korang pasal Drama siri terbaru yang bakal di tayangkan di Astro bertajuk SELUDUP . Bukan setakat pelakon yang memang dah pemes dan dikenali ramai ada dalam Drama Siri nie, tapi ada jugak contest untuk mencari pelakon dengan ujibakat yang telah di buat . Sesungguhnya pemenang telah di umumkan . Huntunglahhhh, tahniah pemenang .



Walaupun YY join, tapi kalau dah macam kayu , mana lah layak nak jadi pemenang kan . Ada lebih 100 video uolsss, sape yang bebetul layak jer boleh jadi pemenang tau .



Pencarian  bakat  baru  drama ‘Seludup’ telah pun berakhir dengan pengumuman dua pemenang peraduan #masukdramaseludup yang dibuat.   Mohd  Andika  bin  Abdul  Halim  (25  tahun)  dan  Nur  Afieqah  bintiZulkarnain (20 tahun) yang masing-masing berasal dari  Johor dan Kuala Lumpurtelahpun  berjaya  mengungguli  pertandingan  tersebut  dan  akan  berpeluang berganding dengan nama-nama besar industri hiburan negara seperti Pekin Ibrahim,Tiz Zaqyah, Namron, Syafie Naswip dan Raja Ilya. Turut membintangi drama bersiri13 episod ini adalah Jehan Miskin, yang juga bertindak sebagai penerbit eksekutif dan pengarah.




Seludup Pemenang




Dilancarkan oleh Astro Malaysia dan Mastermind Group Sdn. Bhd., drama sarat aksi dan cinta ini berkisar tentang kegiatan perdagangan barangan haram seperti rokok seludup,  dadah  dan  pemerdagangan manusia  yang  menjejaskan  pendapatan,keselamatan  dan  kualiti  hidup  masyarakat  Malaysia.




Produksi  ini  telah  memilih daerah Pantai Pengkalan Balak di Masjid Tanah, Melaka sebagai lokasi dan kini didalam fasa kedua penggambaran. Menurut  Jehan,  “Pencarian  bakat  ini  dimulakan  sejak  25  Jun  2014  dan  ia  telah menerima sambutan di luar jangkaan dengan kiriman lebih 130 penyertaan melalui video yang dimuat turun di laman Facebook ‘Seludup’.  Dua pemenang yang dipilih ini adalah yang terbaik di antara mereka”.




Seludup Pemenang



“Berdasarkan karekter mereka, saya telah menulis dua watak sampingan di dalam ‘Seludup’ yang bakal dilakonkan oleh dua bakat baru ini. Tujuan kami bukan sahaja untuk mencipta kelainan dan memberikan lebih impak kepada ‘Seludup’, tetapi juga untuk memeriahkan lagi suasana industri hiburan tanahair” ulas Jehan lagi.



Mohd Andika yang merupakan seorang pekerja restoran berkata “Saya amat berterima kasih kepada para juri yang telah memilih saya dan saya percaya saingan adalah sangat sengit. Peluang ini akan saya gunakan sepenuhnya untuk mencapai impian saya menjadikan bidang lakonan sebagai kerjaya”. Perasaan gembiranya turut dikongsi Nur Afieqah, seorang pelajar yang menyifatkan peraduan ini sebagai usaha yang sangat unik untuk mendedahkan bakat baru dengan realiti sebenar kerjaya lakonan.


 
Selain peluang keemasan untuk berlakon di dalam drama ‘Seludup’, pemenang-pemenang juga akan menerima hadiah bernilai sehingga RM15,000.


 
Untuk maklumat lanjut mengenai ‘Seludup’ dan peraduan #masukdramaseludup termasuk terma dan syarat, sila layari laman FB Seludup di www.facebook.com/seludup


 
 
P/S : Tahniah pemenang , selangkah impian jadi pelakon dah tercapai .









Indiba Stemcell System Mengatasi masalah Wajah :)


Assalammualaikum,

Hai korang . Camne raya , mesti korang raya sakan tahun nie kan . Nie YY nak citer bab kecantikan sikit, citer raya nanti lah kita sambung eh . Alah, bab kecantikan kan semua suka kan , teruja sangat nak cantik. Dalam hati tue, nak sangat cantik macam kulit masa baby dulu kan . Ok, Jangan runsing dan pening , nie YY nak citer ngan korang satu teknologi bau yang boleh buat kulit korang selembut baby . Gituee, haaa mula lah tue senyum gembira . 


Memperkenalkan Indiba Stemcell System. Dengan tagline ' We Are YOUNG Again" , sesuai bebenor lah kalau kita nie dah nak menghampiri usia tua dan penghasilan kedutan di wajah . System ini diperkenalkan oleh BELLA sebuah company yang telah bertapak sejak 1982 , dan menitik beratkan skin care  technologies dan beauty treatments.





INDIBA Stemcell System - Bouncy Baby Skin

INDIBA Stemcell System lebih baik sebagai penggalak kolagen yang kuat dan cepat untuk pemulihan sel tetapi bergantung kepada individu . Terapi peningkatan optimum direka untuk memaksimumkan sel kulit untuk meningkatkan metabolisme tisu bagi menambah kolagen dalam kulit untuk proses pembaikan. Rasakan kulit seperti bayi selepas rawatan .


YY dah tengok sendiri hasil perubahan selepas membuat treatment Indiba Stemcell System . Nampak parut lebih pudar , dan pipi lebih gebu dan tegang . Teruja tau melihat perubahan sekelip mata . Yang pasti , YY tetap nak mencuba , cuma perempuan mengandung memang xleh buat treatment nie, sebab ia menggunkan sistem elasticity . 



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan


Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan




Jangkaan rawatan INDIBA Stemcell Sysytem - Bouncy baby Skin .

- mengurangkan garisan & kedutan 

- pertumbuhan semula sel 

- pengukuhan / mengetatkan 


Indiba Stemcell System menggunakan  teknologi yang dipaten tindakan proionic bersama-sama dengan adiposed berkuasa yang diperolehi dalam keadaan media (faktor pertumbuhan) serum untuk merangsang dan mengimbangi semula pertukaran ion selular, oleh itu ia membantu sel-sel dalam memulihkan fungsi semulajadi yang penting di dalam metabolisma badan kita. Tindakan haba daripada rawatan ini akan meningkatkan peredaran kapilari dan oksigen ke tisu-tisu, membawa kesan penyaliran dan penghapusan kotoran dalam badan. Bahagian yangyang paling best adalah serumyang dibawa ke muka melalui frekuensi yang dipaten juga boleh meningkatkan keanjalan kulit dan meningkatkan metabolisme sel.




Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Semasa rawatan, ahli terapi kecantikan akan melalui prosedur yang akan menyamakan tenaga bagi menentukan tahap tenaga yang optimum untuk kulit. Ahli terapi kecantikan akan merangsang sembilan nod lemah pada muka korang pada tahap epidermis untuk mengetatkan dan nada kulit kita dan mencapai perparitan yang lebih baik. Ini diikuti dengan langkah ke-3, yang mensasarkan pada tahap dermis. Di peringkat ini, rawatan akan mensasarkan kepada peningkatan fibroblast untuk pengeluaran kolagen dan meningkatkan fungsi sel. Tindakan ini boleh mengimbangkan ion dan tahap sel dan meningkatkan Intergriti kulit. Akhir sekali, Stem C'rum Plus akan digunakan dan diurut dengan sempurna dengan tangan untuk memastikan nutrien yang dihantar jauh ke dalam lapisan.






Taklimat daripada Bos Besar Bella, Vivienne Wong 






Penerangan tentang Indiba StemCell System daripada Alice Ng 





Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan




Biasanya apa yang korang boleh dapat di pasaran adalah hanya 2 hingga 10ppm faktor pertumbuhan, tetapi BELLA menyediakan faktor pertumbuhan 60ppm secara eksklusif di Bella yang pasti besar, sekurang-kurangnya 6 kali lebih kuat berbanding dengan orang lain. 60ppm sangat mencukupi untuk membuat korang melihat dan merasakan perbezaan ketara pada muka korang. Penyerapan bijak, BELLA sentiasa berfikir selangkah ke hadapan untuk korang di mana Stem C'rum Plus direka khas dengan Trans Dermal Sistem Penyampaian Nano bersama-sama dengan yang terkandung 9 (Double Layer) untuk memastikan penyerapan maksimum dan penghantaran kepada setiap sel.



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan

Demo menggunakan Stem C'rum Plus


Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan




Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan





Wah, betapa canggihnya teknologi yang boleh korang cantik dengan sekejapan jer . Apa lagi, jom lah kita try bersama - sama . Banyak cawangan Bella yang korang boleh kunjungi . Melabur sedikit untuk kecantikan dan awet muda . 




Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Diantara perubahan yang YY lihat sendiri , parut jeragat berkurangan , dan pipi makin gebu dan anjal . Sila lihat perubahan pada pipi kanan pandangan korang . 



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Masa pelancaran , macam - macam aktiviti ada . Ada cabutan bertuah , ada demo macam mana proses Stem C'rum Plus digunakan dengan mesin . Ada jugak pemeriksaan kulit muka Percuma . Memang YY tak lepaskan peluang . Walaupun tak menang apa - apa hadiah cabutan bertuah , tapi YY dapat melihat sendiri kecanggihan teknologi kecantikan , dan mengetahui masalah kulit YY . Kena atasi sebelum diri semakin tua . 



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan



Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan




Bella Indiba Stemcell - rawatan kecantikan




Bella Skin Care yang korang boleh kunjungi .


The Intermark (nearby KLCC)


Bangsar Village II


Mid Valley


Petaling Jaya


Subang


Kuching


Gurney Plaza


Ipoh


Plaza Pelangi



Maklumat lanjut :

TOLL FREE : 1 800 22 7111





P/S : Dah raya pun still nak cantik lagi kan. 









Menang RM40,000 dengan Kempen Shell Easy Win | #ShellEasyWin



Assalammualaikum,


Eh, eh mari kita sambung citer tentang Shell lagi. Amboi, sejak duk citer pasal Hello Kitty #ShellTokidoki , kemain semnagat dah macam duta Shell plak kan. Benda seronok , mesti lah kita suka kan.



Haaa, kali nie YY nak citer pasal hadiah lagi besar punya dari Shell . Korang nak menang besar tak ?? Sebelum tue, ce korang bayangkan bila korang ada cash RM 20,000 dalam tangan . Memang memacam korang boleh buatkan . Selesaikan hutang piutang , beli barang idaman , bawak keluarga bercuti dan memacam lagi lah benda best . Best kan bila impian jadi kenyataan .



Hadiah besar nie , ada pemenang setiap minggu tau . Contest SHELL EASY WIN bermula dari 7 Julai 2014 – 14 September 2014 . Banyak peluang boleh menang tue.



Shell easy win contest--Win up to RM40,000 weekly!



Cara – Cara menyertai Shell Easy Win :

1. Berbelanja minimum RM 30 dimana – mana Shell.

2. Isi borang dan jawab soalan mudah yang disediakan .

3. Kepilkan resit di borang contest , dan masuk kan ke dalam kotak di mana – mana Shell .

4. Selesai – Pemenang mingguan terpilih akan memenangi RM 20,000 cash


atau


Berbelanja minimum RM 30.00 dengan Shell V-Power untuk menggandakan hadiah kemenangan ke RM40,000 .




Hadiah Grand Mingguan

RM 20,000 x 1


Hadiah saguhati mingguan

RM300 x 250




Dengan Shell V-Power , pemenang boleh menggandakan hadiah kemenangan memasing .


Shell Easy Win



Ada jugak contest instagram tau . Biasalah , korang mesti suka bergambar dan upload dalam instagram korang kan . Ini lah peluang korang cuba nasib , mana tau gambar korang bawak tuah . Boleh menang dalam Shell Easy Win – Instagram Contest .



Cara – Cara Shell Easy Win – Instagram Contest :

1. Ambil gambar dengan Shell Easy Win polaroid di mana – mana Shell Terpilih .

2. Tulis caption pada gambar dengan ayat yang paling creative apa yang korang akan buat kalau menang RM 40,000 .

3. Hashtag #ShellEasyWin

4. Post dan Share di Instgram korang .


*** hati - hati yer bila bergambar di stesen Minyak Shell ****




Hadiah Shell Easy Win – Instagram Contest :

10 x cash Voucher bernilai RM 50 setiap minggu






*********************************



* Perbelanjaan minimum RM 30.00 untuk

- Semua Petrol Shell ( Shell Fuel Save 95 & Shell V Power )


- Mana – mana Shell Lubricant yang di beli di Shell Station.


- Pembelian di Select Shell Store ( kecuali tembakau, alkohol, eCard dan Touch 'N' Go )




Apa tunggu lagi . Jom lah kita terjah Shell. Menang besar jangan lupa YY tau . Smile




Maklumat lanjut :







P/S : Kalau menang , YY nak ...... ( macam - macam )

Hello Kitty x Tokidoki di Shell Select


Assalammualaikum,


Hai korang , nak tanya nie. Korang minat Hello Kitty tak ?? Alah Hello Kitty yang kiut miut tue. Bukan setakat budak – budak , mak budak pun boleh teruja tengok kecomelan koleksi Hello Kitty .



Nie YY nak habaq kat korang , Sesape peminat Hello Kitty dan jugak collector tue . Meh ler terjah ke Shell untuk mendapatkan koleksi Hello Kitty x patung tokidoki . Serius comel tau , now YY dah ada koleksi sendiri tapi baru 2 jer lah pun . Gigih tau letak dalam handbag, bawak kemana – mana . Dah macam peneman plak.



Hello Kitty Tokidoki

YY dah ada Apples Kitty dan Cow Kitty .  Berusaha nak tambah koleksi lagi nie .




Eh , jap . Korang ingat g Shell jer boleh terus dapat eh . No,… no,.. no… mesti lah ada cara nya. Korang kena lah beli apa – apa produk Select bernilai RM 6.00 atau barang – barang promosi Select , then baru korang layak membeli Hello Kitty x Tokidoki dengan hanya RM 9.00 satu .




Bukan setakat koleksi Hello Kitty x Tokidoki , korang boleh jugak mendapatkan Limited Edition Collector’s Kit yang bernilai RM 25 dengan hanya 50 mata ganjaran Bonuslink . Tempoh masa yang korang boleh kumpul Hello Kitty x Tokidoki ini adalah dari 1 Julai 2014 – 31 Ogos 2014 . Banyak masa lagi kalau korang berniat nak menjadi collector Hello Kitty .



Shell Hello Kitty x Tokidoki




Promosi ini tidak boleh digunakan untuk pembelian tembakau, alkohol, Touch’n Go atau ePay tambah nilai, Minyak Pelincir, FuelSave 95, V-Power 97, V-Power Racing dan Diesel.




Shell Hello Kitty x Tokidoki



Shell Hello Kitty x Tokidoki

Kotak collector esklusif Hello Kitty x Tokidoki




Bukan setakat korang sesuka kumpul tau . Now #ShellTokidoki ada pertandingan instagram dan kalau menang Grand Prize korang boleh dapat full set Hello Kitty x Tokidoki dengan kotak collector esklusif dan hadiah mingguan Produk Premium dari Shell Select. Pertandingan dari 1 Ogos 2014 – 31 Ogos 2014 .




Shell Hello Kitty x Tokidoki  Shell Hello Kitty x Tokidoki




Syaratnya , Instagram korang kena public eh . Then snap picture yang paling menarik, dengan Hello Kitty x Tokidoki korang . Letak caption , dan jangan lupa hashtag #ShellTokidoki . Senang kan, mana tau rezeki korang menang . Good Luck, dan jangan lupa ke Shell yer korang .





Shell Hello Kitty x Tokidoki







Shell Hello Kitty x Tokidoki



Maklumat lanjut boleh ke






P/S : Nak collect Hello Kitty x Tokidoki untuk anak yang bakal lahir, hihihhii.






JOM KURUS KLIK3
How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner

BlogMalaysia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Yana Yassin All Rights Reserved