Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Lepak di MMA Santai Corner Nilai dengan Family



Assalammualaikum,



Sebenarnya dah agak lama jugak YY dan Family tak lepak sesama . Maklum lah , memasing sibuk dengan komitmen memasing . So, baru  baru nie angah ada lah WhatsApp ajak pi makan – makan . Katanya nak belanja . Wuhuuuu, orang nak belanja kita setuju ajer . Plan nak ke Nilai , tempat yang angah selalu pi . Citer banyak tak guna, meh korang tengok apa menu yang menjadi pilihan memasing .




De Laila MMA Santai Corner Nilai

Mee Ketam + Udang





De Laila MMA Santai Corner Nilai

Ikan masak Lemak Cili Api






De Laila MMA Santai Corner Nilai

Burger Bakar Abang Burn






De Laila MMA Santai Corner Nilai  De Laila MMA Santai Corner Nilai

Set Ikan Bakar





De Laila MMA Santai Corner Nilai

Ikan Patin Masak Tempoyak




Ini diantaranya , padahal banyak lagi yang kitaorang belasah . Yang YY pulak , gigih memujuk Qaireen . Di bantai nya melalak sebab nak tudung . Satu peel Qaireen , nak tido mesti kena nangis dulu . Dah ler pitching tinggi .





De Laila MMA Santai Corner Nilai

Nampak muka mamai Qaireen nak tido





De Laila MMA Santai Corner Nilai

Terima Kasih Angah belanja semuaaaa, moga makin murah rezki .





De Laila MMA Santai Corner Nilai

kemain sedap tak pandang kiri kanan dah





De Laila MMA Santai Corner Nilai

Adik Bongsu YY , sanggup amik cuti nak bersama family nyer pasal .




De Laila MMA Santai Corner Nilai

Ibu pun beria makan Ketam ngan Udang






De Laila MMA Santai Corner Nilai

We Are Family 


Maaf lah gambor tak bape nak clear . Yang pasti kitaorang seronok dapat lepak sesama . En. Abah masa nie tak ikut sebab ada keje . Balik jer rumah , memasing mata takleh bukak dah . Kenyang terlampau punya pasal .




De Laila MMA Santai Corner Nilai


kitaorang lepak kat MMA Santai Corner . 
Semua makanan sedap – sedap belaka . banyak pilihan .



P/S : bila dah berkumpul, sempat bincang pasal Majlis Besar akan datang Smile






Deco Rak Buruk Bagi Berseri

Assalaammualaikum,



Citer pindah rumah . Penat wei pindah nie , YY sepanjang hidup baru 2 kali pindah rumah . Dedulu dari pekeliling kitaorang di suh pindah ke setapak , now YY pindah duk sendiri pulak . Gilerr , penat takde rehat . Maklumlah, ada baby. Jadi urusan selalu kena ikut mood Qaireen . Kalau time dia ok, banyak gak benda leh settle . Kalau mood Qaireen ke laut , jawabnya simpan niat ajer lah nak mengemas .




Bila pindah , memang banyak budget terkeluar . Tambahan pulak selama nie YY duk ngan family , so bila pindah banyak ler benda yang kena beli sebab memang takde kan . Yang ada pun hak milik rumah keluarga . So, ada lah satu rak nie yang memang YY guna dah lama . Asal nya, YY letak buku masa kat rumah family . Jadi, bila pindah memang YY angkut sekali .




Benda pulak macam dah buruk sikit . Dah ada bahagian yang kembang berlubang , belum lagi bab dah naik kotoran macam taik lalat tue . Dah sental pun xleh nak hilang . So, nak jimat punya pasal. Datang lah idea nak lakukan sesuatu pada rak yang dah uzur nie . Niatnya bila dah lawa , nak letak barang – barang Qaireen.




Kebetulan pulak Qaireen baik malam yang YY nak buat operasi tue . Dah bagi nyusu , Qaireen tido . Ibu apa lagi , buat operasi lah . Sampai sakit-sakit pinggang duduk lama bebenor . Tapi , alhamdulillah . Puas hati dengan hasil sendiri . Ecehhhhh, poyo puji diri sendiri kan .




Deco rak buruk dengan wallpaper



Deco rak buruk dengan wallpaper  
Deco rak buruk dengan wallpaper
Dah berlobang dan bertaik lalat



selepas bekerja keras , ini lah hasilnyaaaaaaa


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*


Taraaaaaaaaaaa Smile



*Deco rak buruk dengan wallpaper




Kemain gigih tau YY duk tampal wallpaper . Beli kat kaison jer . Sebelum nie YY ada citer pasal pasang wallpaper kat dapur . Nie tampal kat rak pulak . Jadi lah , dari kusam dah nampak menarik sikit . Takde lah nak bazirkan duit beli baru kan . Nak Pasang wallpaper nie memang senang bebenor , sebab dah ada pelekat kat belakang . koyak dan tampal jer . Puas hati kerja tangan sendiri . pitam . YY guna tak habis pun segulung ( 10 meter )  . Ada balance lagi , duk pikir nak tampal kat mana pulok .




Deco rak buruk dengan wallpaper

bersepah dengan pelekat wallpaper




Settle sudah masalah mana nak letak barang Qaireen . Tak padan ngan kecik, boleh tahan gak menimbun . Salah sape tueeee, pandang muka sendiri kat cermin lah jawapannya. Hahahhahaha, pantang nampak cantik, ibu takleh tahan hati lah .




p/s : Kain baju masih bersepah , sape nak tolong kemas . Angkat keninggggg .





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah