5 Pilihan baju kurung moden mengikut tema raya korang di LAZADA MALAYSIA


Assalammualaikum,


Eheeem, dah separuh ramadan kita lalui. Camne puasa ? Camne persiapan raya korang . Mesti dah fikir memacam nak beli kan. Semua kalau boleh nak yang baru terutamanya baju . Baju raya gitueee. Past tue, kena plak nak ikut tema . Ada kang nak tema biru, habis semuaaa family color biru , nak merah , habis semua nak merah .



Macam YY , tahun nie adalah raya pertama bergelar isteri . Selalu nya nak bertema dengan keluarga lah kan . Dari YY sekolah lagi , memang ada tema color nie. Setiap tahun lah adik dan arwah ayah kena tukar baju melayu baru sebab kan nak ikut tema . Maklum lah, kalau lelaki nie selalu nya baju melayu ulang ajer, sebab jarang pakai kan. Lain lah perempuan, harus nak baju baru sekurang – kurang nya satu . Yer daaak . Itu belum masuk bab tudung , kasut dan memacam lagi lah aksesori lain , seboleh – boleh nak baru .



So, dengan keadaan YY yang berbadan dua dan memboyot nie. Sangat lah tidak rajin nak bershopping . Nak meredah kesesakan manusia , dengan kaki pun dah cepat lenguh . Mahu jugak sambil berjalan air mata berjujuran keluar . Hoi, memang tak larat lah .



Akhirnyaaa, jalan penyelesaian YY beli online jer di www.lazada.com.my . Hoi, banyak pilihan , rambang mata tau . Itu nak , ini nak. Tapi tahan nafsu lah yerr, kena ikut budget. Tapi memang memacam design ada , tambahan plak koleksi dari Hatta Dolmat dan Cats Whiskers Malaysia tengah promo baju raya gegiler . Harga memang berpatutan sangat .



Citer banyak tak guna, meh YY tunjuk sikit koleksi yang ada dari dedua design tersohor nie .


Diantara Koleksi Cats Whiskers Malaysia


lazada 1




lazada 2



lazada 3




Diantara koleksi Hatta Dolmat

Hatta Dolmat



lazada 4



lazada 5


lazada 6




Nampak, cecantik ngan memurah kan. Service pun bagus tau . YY pun dah grab satu dari Cats Whiskers Malaysia . Dan harus lah color yang mengikut tema YY tahun nie . Hurmmm, memula tue risau gak beli online nie mana tau x sampai or dapat tak sama cam dalam web. Tapi Alhamdulillah , memang menepati citarasa YY . Bak kata En. Suami cantik. Siap ibu YY pun berebut nak jugak , sebab material kain memang best . Lembut dan sejuk jer . Korang nak tengok pilihan YY ? Alahai , segan lah korang dah tau tema dan baju raya YY tahun niee. 




lazada 10

Ini pilihan YY di Lazada Malaysia

*

*

*

*

*

*

*

*



Lazada Malaysia

Verangan jadi model plak,




Korang kalau nak jimat tenaga , meh ikut macam YY . Shopping online jer . Senang dan mudah bebenor . Banyak pilihan ada . Selamat bershopping untuk korang yer . 

 


 
Maklumat lanjut





 
 
 
 
P/S : Apa tema raya korang tahun nie ?














Drama Siri SELUDUP | Peluang jadi pelakon dan menang RM 15,000


Assalammualaikum,


Sape cita – cita nak jadi pelakon ?? Mesti korang dah verangan lama kan nak jadi pelakon macam pelakon yang ada sekarang kan . Nak tahu cara nyaaa ?? nie YY nak citer ngan korang , ada peluang besaq untuk korang jadi pelakon tau . Siap boleh dapat wang besar . Gitueeee . Haaa, teruja tak ??? mesti korang dah senyum lebar nak tahu camne cara nya kan .



Camniee,…




Para pelakon dan Pengarah SELUDUP .


Astro Prima dan Maya akan menyiarkan Drama Siri TV Aksi Cinta bertajuk SELUDUP, Antara pelakonya ialah Pekin Ibrahim, Tiz Zaqyah Zak, Namron, Raja Ilya dan Syafie Naswip.


Drama aksi yang bakal memulakan penggambaran pada pertengahan Julai ini mendalami isu perdagangan haram barangan seludup di negara ini. Siri ini adalah hasil idea seorang ikon serba boleh industri televisyen, Jehan Miskin, yang merupakan Penerbit Eksekutif Mastermind Group Sdn Bhd.


Seludup diilhamkan daripada kesedaran yang semakin meningkat di kalangan masyarakat mengenai perdagangan haram barangan seludup, tiruan dan cetak rompak yang telah menjadi isu sosio-ekonomi di negara ini dan menjejaskan pendapatan, keselamatan dan kualiti hidup masyarakat. Drama ini berlatar belakangkan situasi ekonomi semasa di mana naratifnya menceritakan tentang kesungguhan seorang lelaki biasa dalam mencegah jenayah daripada mengancam keamanan kampungnya. Skripnya berkisar tentang protagonis iaitu Amran – seorang lelaki muda daripada sebuah perkampungan nelayan kecil dan usahanya menentang sindiket penyeludupan yang menggunakan nelayan di kampung tersebut untuk menyeludup barangan melalui perairannya .







So, SELUDUP nak carikkk pelakon. Kalau korang berjaya ini lah permulaannya minat korang yang nak jadi pelakon tuee . Boleh berganding dengan pelakon hebat yang membintangi Drama Siri SELUDUP nie. Semuanya mudah hanya dengan menyertai ujibakat secara online dan daftar di Facebook SELUDUP .


Cara – cara menyertai Uujibakat Online Siri SELUDUP .

1. Daftarkan Maklumat korang di Facebook SELUDUP

2. Rakam video ujibakat korang dan baca skrip yang disediakan dan muat naik di facebook SELUDUP . Ad skrip untuk LELAKI dan Skrip untuk PEREMPUAN .

3. Video yang telah di luluskan akan di pamerkan di galeri ujibakat . Kongsikan video ujibakat korang melalui butang SHARE .

4. Apa lagi, promote lah video korang tue hingga dapat LIKE yang banyak , sebab pemilihan di buat secara 50 –50 antara LIKE dan undian juri . 



seludup-ujibakat




Dan , ini adalah skrip yang korang kena gunakan untuk ujibakat korang tue . Senang bebenor . Ada rezeki menang RM 15,000 tueee.




skrip



Senangkan, apa lagi cecepat lah buat video . Syarat – Syarat Penyertaan :


- Tempoh Ujibakat dari 25 Jun 2014 sehingga 3 Ogos 2014 .


- Pemenang akan diumumkan pada 9 Ogos 2014 .


- Terbuka kepada Semua Warganegara Malaysia yang berumur 18 tahun ke atas dan         mempunyai Facebook ddengan sekurang – kurangnya 30 rakan dalam list friends.


- Like FACEBOOK SELUDUP .


- Yang pernah berlakon atau pernah keluar kat TV tak Layak menyertai ujibakat SELUDUP .


- Sebarang aduan dan ketidakpuasan hati tidak akan di layan .





Sebenarnya , YY dah pun masuk ujibakat nie . Muhahahhaha, gedixs kan nak mencuba gak . Mana tau rezeki anak . Eceeeh , guna anak lah plak . Korang boleh tengok semua penyertaan di Galeri Ujibakat SELUDUP . YY nyer ujibakat kat SINI .




Nie salah satu video yang menarik bagi YY .



UNDI video uji bakat sekarang!


2. Klik 'LIKE' untuk mengundi video.

3. Klik ‘SHARE’ untuk kongsi video.


Jommmm, UNDI video uji bakat kegemaran korang sekarang!


10492486_479507178819451_5628906848015152397_n



Untuk keterangan lanjut boleh terjah laman sosial SELUDUP :




 
 
P/S : rezeki mana tau menang dapat RM 15,000









Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab


Assalammualaikum,


Hai korang hijabista sekalian . YY nak tanya korang lah , korang yang berhijab nie guna syampu apa eh . Maklum lah , bila berhijab nie, adakala akan mengalami masalah rambut kan . Dengan kepala gatal lah , berkelemumur lah , x masuk lagi rambut berminyak . Buat keje seharian di luar , berpanas , berhujan dengan macam – macam dugaan sepanjang hari dengan kepala bertutup dengan hijab, harus lah buat kepala tak selesa .



Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab



Jadi, YY nak bagi tau korang ada Syampu yang sangat bersesuaian untuk wanita berhijab . Syampu Sunsilk Lively Clean & Fresh . Sunsilk mencipta Lively Clean & Fresh bersama dengan Dr Francesca Fusco, pakar penjagaan kulit kepala dunia yang terkemuka, untuk menangani keperluan penjagaan rambut yang unik bagi wanita yang berhijab. Diperkayakan dengan Vitamin Citrus ComplexTM, variasi ini dicipta untuk menyingkirkan pembentukan sebum kulit kepala yang berlebihan, menyegarkan kulit kepala dengan cuma satu cucian sahaja. Hasilnya adalah kulit kepala yang tidak gatal dan berbau wangi, memberi wanita yang berhijab rasa yang menyegarkan sepanjang hari, meningkatkan keyakinan diri mereka.




Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab

Khususnya direka khas untuk wanita berhijab, rangkaian Sunsilk Lively Clean & Fresh, direka bersama dengan Dr Francesca Fusco untuk memberikan kulit kepala yang bersih dan segar kepada wanita bertudung.




Korang pernah tengok kan iklan komersial pertama Sunsilk yang menggunakan wanita berhijab iaitu Wardina. Kagum wei , selalu iklan Syampu mesti nak guna wanita yang kena tayang rambut . Nak kena tunjuk betapa halus dan cun melecun nya rambut selepas menggunakan syampu . Tapi , ini lah kelainan syampu Lively Clean & Fresh yang memang khusus untuk wanita berhijab , dah tentu iklan pun guna wanita berhijab kan .



Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab

Heliza Helmi, duta jenama Sunsilk Lively Clean & Fresh, berharap untuk memberi inspirasi kepada wanita berhijab yang lain dalam mengecapi impian dengan penuh keyakinan dan berkongsi pengalaman mereka bersama Sunsilk.




Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab




Dengan itu , Sunsilk Lively Clean & Fresh mengumumkan bahawa, Heliza Helmi kini sebagai duta jenama Sunsilk Lively Clean & Fresh. Heliza mewakili salah satu daripada wanita yang berhijab dengan sentuhan kehidupan oleh Sunsilk, jenama yang didedikasikan dalam menyediakan platform bagi wanita yang berhijab untuk mencapai kejayaan. Sebagai wanita yang berhijab yang sudah membesar melalui peluang dengan Sunsilk, Heliza berkongsi dengan penonton tentang cabaran dan halangan yang dihadapi oleh beliau, dan kisah yang tidak terceritakan tentang pencapaian beliau. Perjalanan yang bermakna Heliza dengan Sunsilk direalisasikan dalam kehidupan melalui siri imej secara visual yang menawan dipaparkan dalam galeri foto dalam acara tersebut.



Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab

(Dari kiri ke kanan) Nell Yee, Penolong Pengurus Jenama Sunsilk, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd., Ashlee Ng, Pengarah Produk Penjagaan Diri, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd., Heliza Helmi, Duta Jenama Sunsilk Lively Clean & Fresh, dan Phoenix Ho, Pengurus Jenama Sunsilk, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd. bersama rangkaian Sunsilk Lively Clean & Fresh, salah satu peneraju produk penjagaan rambut untuk wanita berhijab.


 
 
Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab

Rakan-rakan dari industri hiburan turut serta menyokong Heliza Helmi sebagai duta terbaru Sunsilk Lively Clean & Fresh di siding akhbar.

(Dari kiri ke kanan) Najwa Latif, penyanyi, Nell Yee, Penolong Pengurus Jenama Sunsilk, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd. Ashlee Ng, Pengarah Produk Penjagaan Diri, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd., Heliza Helmi, Duta Jenama Sunsilk Lively Clean & Fresh dan Phoenix Ho, Pengurus Jenama Sunsilk, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd. menunjukkan rangkaian Sunsilk Lively Clean & Fresh, Faatin Akib, Pengacara TV dan Hatta Dolmat, pereka tempatan yang terkenal.
 



 
“Sebagai penyokong yang paling kuat, kami berasa Heliza adalah contoh unggul wanita yang berhijab yang sudah merasai kehidupan dan mencapai impian bersama dengan Sunsilk. Lebih daripada itu, kami berharap untuk menginspirasi dan memperkasakan wanita Malaysia yang berhijab agar yakin untuk hidup dengan sihat dan mengejar peluang, sama seperti gadis-gadis yang lain. Dalam merealisasikan visi ini dalam kehidupan, kami telah memilih Heliza agar mengetuai kempen Lively Clean & Fresh tahun ini, kerana kami percaya beliau adalah wanita yang paling sesuai untuk memimpin siri perjalanan hidup sebenar ini,” Ashlee Ng berkata, Pengarah Jenama Penjagaan Peribadi, Unilever (Malaysia) Holdings Sdn. Bhd.
 
Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab


 
Sempena dengan kempen Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000 , di mana wanita yang pernah menggunakan Sunsilk dijemput untuk berkongsi kisah mereka yang tidak terceritakan dan kenangan mereka menggunakan Sunsilk pada halaman Facebook jenama tersebut. Semua kisah bermakna wanita ini akan dikumpulkan dalam satu garis masa yang memaparkan perjalanan Sunsilk Lively Clean & Fresh sejak 2000 sehingga ke hari ini.
Pemenang hadiah utama akan diberi hadiah wang tunai RM20,000 untuk mencapai aspirasi korang . Korang juga akan diberi peluang untuk bersuara dan berkongsi kisah korang yang menginspirasikan sebagai wanita yang berhijab dengan seluruh dunia .


 
Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab

Heliza Helmi, duta jenama Sunsilk Lively Clean & Fresh, menerangkan pengalaman bermakna beliau bersama Sunsilk dengan menceritakan bagaimana Sunsilk telah memberi sokongan dalam mengecapi impiannya.


 
 
Untuk menyertai pertandingan dan menjadi sebahagian daripada perjalanan Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000, wanita perlu:

1. Membeli produk Sunsilk daripada rangkaian Lively Clean & Fresh sebanyak RM15

2. Berkongsi kisah perjalanan hijab peribadi korang dengan Sunsilk pada aplikasi Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000 (didapati pada halaman Facebook Sunsilk Malaysia)


Sunsilk Menemanimu Sejak Tahun 2000 akan berlangsung dari penghujung July tahun ini. Sunsilk akan memberikan hadiah berjumlah RM50.000 kesemuanya bagi menghargai wanita –wanita ini yang telah menyokong Sunsilk selama ini. 


 
Sunsilk Lively Clean & Fresh untuk yang berhijab

Comel kan duta Sunsilk Lively Clean & Fresh niee.


 
 
Apa tunggu lagi korang , jom lah share pengalaman korang berhijab . Mana tau pengalaman korang mampu memberi inspirasi kepada ramai orang dan boleh menang hadiah utama . Kita tak tau rezeki kita kan , x cuba mana nak tau . Selamat mencuba korang .
 

 
 
Maklumat lanjut boleh ke :




P/S : memang best Syampu Sunsilk Lively Clean & Fresh 






































Cuti Umum Nuzul Quran bagi Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur , Labuan & Putrajaya


Assalammualaikum,


Eheem, adakah korang mengetahui bahawasanya cuti Nuzul Quran adalah diberi jugak kepada wilayah persekutuan . Muhahahha, sebenarnya YY pun baru perasan . Pepagi YY duk bising - bising kat opis kata cuti ke tidak eh . Sebab compius ngan cuti Thaipusam . Kan Thaipusam KL dah dapat cuti kan. 


So, mengoogle lah  cari pekeliling yang berkenaan . Dan terjumpa lah jawapan yang dicari . Seronok lah dapat cuti kan , xperlu nak mengadap jem. Maklumlah, masalah kalau cuti nuzul quran orang luar duk datang shopping kat KL, past tue jalan jem. Fuhhh !! dugaan sungguh . 



Sukacita dimaklumkan bahawa Perdana Menteri Malaysia telah menetapkan Hari Nuzul Al-Quran sebagai Hari Kelepasan Am di Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, dan Wilayah Persekutuan Putrajaya dan Wilayah Persekutuan Labuan. 
Diumumkan pada 28 November 2013.

Pemberitahuan ini mula berkuat kuasa pada 1 Januari 2014.

Hari Kelepasan Am ini telah pun diwartakan mengikut Seksyen 8 Akta Hari Kelepasan Am 1951 (Akta 369), manakala untuk Wilayah Persekutuan Labuan berdasarkan Seksyen  8 Akta 369, sebagaimana yang diperluas dan diubah suai oleh Perintah Wilayah Persekutuan Labuan (Peluasan dan Ubah Suaian Akta Hari Kelepasan 1951) 2005 [P.U. (A) 511/2005) –Boleh rujuk Warta Kerajaan dan Keratan Akhbar seperti di lampiran.



So, 15 JULAI 2014 adalah cuti umum yaaa. Apa plan korang . Mesti nak pi shopping cari barang raya kan . Saguhati raya untuk kakitangan kerajaan pun akan masuk 15hb Julai 2014 . Korang jangan boros sangat , beli apa yang penting dan patut jer . Cam YY , mybe cari persiapan baby jer , maklumlah nak terima orang baru sikit masa lagi . 




P/S : Suka dapat cuti sebab tak yah nak meredah jem pi balik keje . 



JOM KURUS KLIK3
How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner

BlogMalaysia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Yana Yassin All Rights Reserved