Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Assalammulaikum,





Korang biasa tak ke Kedai makan Chinese Muslim . Mesti korang tau menu – menu yang menarik kat Restoran camginie kan . Baru  baru nie , YY berkesempatan ke Restoran Chinese Muslim Haji Sharin Low di Cawangan Bukit Antarabangsa . Selama nie memang YY tak tau pun kewujudan Restoran yang menunya sedap uolsss. Padahal dengan rumah tak sampai 10 minit pun .




Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim




Terletak di atas bukit yang pemandangannya sungguh indah . Haji Sharin Low mempunyai 5 cawangan di seluruh Malaysia iaitu di Bukit Antarabangsa ( HQ ) , Sri Gombak , Klang , Cheras dan Melaka . Menyediakan menu untuk Lunch dan Dinner .



Meh nak tunjuk kat korang menu yang lazat , di antara yang menjadi pilihan ramai pelanggan yang Haji Sharin Low .




Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Ayam Lemon

Small – RM 15.00

Medium – RM 25.00

Large – RM 36.00

Ayam rangup dilimpah dengan sos Lemon . Rasa masam membangkit kan selera . 





Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

 Udang Butter

Small – RM 19.00

Medium – RM 28.00

Large – RM 50.00

Seredak tue sedap uolsss , Udang fresh . Seredak terhasil dari telor , bebudak pun suka makan . Tapi hati - hati , ada cili padi . Antara menu pilihan ramai .





Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Sotong Telor Masin

Small – RM 19.00

Medium – RM 30.00

Large – RM 50.00


Paling menjadi kesukaan , Sotong di goreng bersama bahagian kuning telor masin . Sedaaaaap,  rasa sotong dengan telor masin memang cair dimulut . Gitueeee. 





Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

HK Kailan Ying Yong

Small -  RM 15.00

Medium – RM 25.00

Large – RM 30.00


Kailan Hong Kong yang di sagat menjadi halus , di goreng dan sebahagian di celur dengan butter . Dah ler YY memang suka kailan , sayur yang menjadi pilihan utama di kalangan sayur – sayur lain . 




Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Hotplate Taufu Jepun

Small – RM 12.00

Medium – RM 20.00

Taufu Jepun lembut berkuah . Rasa manis sos sesuai untuk anak – anak yang x makan pedas . 





Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Ketam Lak Chi

Small – RM 50.00

Medium – RM 75.00

Large – RM 100.00

Ketam dengan cili dan rempah . Sedikit manis , ketam comfirm lah fresh . 






Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Siakap Nyonya Deep Fry

Siakap = RM 7.00/100gram

Ikan Siakap Nyonya nie ada rasa masam dan pedas . Ala – ala asam pedas pun ada . 





Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim




Hoi , menaip nie pun dah terliur . Sedap – sedap belaka menu kat Restoran Haji Sharin nie . Bukan setakat menu yang YY share nie . Banyak lagi menu menarik yang lain .


  Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim  Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Diantara Menu yang ada



Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Waktu Operasi





Restoran Hj. Sharin Low | Masakan Khas Cina Muslim

Ragam anak dara sambil ibu dia sibuk makan . Menternak Lemak . Muhahahaha.






Cawangan Restoran Haji Sharin Low

Bukit Antarabangsa (HQ) No 1 & 3, Lorong Wangsa 5A,
Bukit Antarabangsa, 68000 Ampang, Selangor
Tel: 03-41066678/03-41614678



Sri Gombak No 33, Jln SG3/10, Tmn Sri Gombak,
68100 Batu Caves
Tel: 016-6760020



Klang Lot G-13, Harbour Place
Lot 6683 Persiaran Raja Muda Musa
41200 Klang, Selangor
Tel: 012-9742241



Cheras No 33A, Jalan Suarasa 3/3 Lake Valley Town Park,
Bandar Tun Hussein Onn,
43200 Cheras, Selangor
Tel: 03-90819194



Melaka 29, Jalan Kristal Merah 2,
Taman Limbongan Jaya 75200 Melaka
Tel: 06-2812715











P/S : Boleh bawak family gathering kat sini , view cantik tau dari atas Bukit . 





Festival Ramadan Klang 2015 | Pusat Pemborong GM Klang

Assalammualaikum,



Ramadan dah dekat , past tue raya . Agak – agak korang baju raya or barang raya nak di borong kat mana tahun nie ?? Haaa, nak share dengan korang bahawasanya Pusat Pemborong GM Klang tahun nie ada buat Festival Ramadan Klang 2015. Macam – macam aktiviti ada , macam – macam barangan ada . Mahu rambang mata korang nanti .



Pusat pemborong GM



Festival Ramadan Klang 2015 dengan kerjasama alumni Fakulti Seni Lukis & Reka , Universiti Teknologi Mara ( UiTM ) , Projek Iqra’ dan Women International Network ( WIN ) akan bermula pada 26 Jun hingga 12 Julai ini, bertempat di sekitar kawasan parkir terbuka Pusat Pemborong GM Klang dan akan beroperasi seawal jam 11 pagi (Sabtu dan Ahad) dan 3 petang (Isnin hingga Jumaat) sehingga jam 11 malam .



Festival Ramadan Klang 2015 | Pusat Pemborong GM Klang  Festival Ramadan Klang 2015 | Pusat Pemborong GM Klang  Festival Ramadan Klang 2015 | Pusat Pemborong GM Klang

Antara rekaan dari Fakulti Seni Lukis & Reka , Universiti Teknologi Mara ( UiTM )



Lebih 100 gerai yang menawarkan pelbagai pilihan barangan persediaan Hari Raya dan tidak ketinggalan juadah berbuka puasa . ‘Laluan Nostalgia’ adalah kelainan yang Pusat Pemborong GM Klang ingin tampilkan . Berkonsepkan latar belakang perkampungan Melayu dengan Cahaya Pelita dan lampu – lampu kerlip . Laluan Nostalgia adalah satu lorong laluan yang dibina khas di tengah – tengah antara dua deretan gerai – gerai yang  dihiasi dengan suasana kampung dan juga terdapat pertunjukan permainan traditional .



Festival Ramadan Klang 2015 | Pusat Pemborong GM Klang

Majlis sidang media Festival Ramadan Klang




Selain dari membeli – belah , banyak lagi aktiviti yang akan diadakan ialah demostrasi masakan , batik , wau , kuda keang dan pemakian hijab , alunan bacaan Al-Quran setiap hari sebelum masuk waktu berbuka dan persembahan akustik dan nasyid selepas solat terawikh .



Tidak Ketinggalan aktiviti – aktiviti menarik untuk si kecil seperti pertunjukan ‘Giant Buble’, dekorasi ‘cupkace’ dan penampilan maskot – maskot popular untuk beramah mesra bersama mereka . Sementara aktiviti – aktiviti yang dijangka hits sepanjang festival ini adalah ceramah – ceramah agama yang bakal disampaikan oleh penceramah terkemuka dan sesi bermoreh bersama 3 artis pilihan setiap minggu .



Festival Ramadan Klang 2015 | Pusat Pemborong GM Klang



Pusat Pemoborong GM Klang jugak turut meraikan peserta – peserta Projek Iqra’ yang terdiri dari para pelajar dan sukarelawan melalui majlis berbuka puasa pada pembukaan rasmi festival ini iaitu pada 27 Jun 2015 dan seterusnya majlis berbuka puasa bersama anak – anak yatim dari persatuan terpilih pada 5 Julai 2015 . Dengan susunan program – program yang berfaedah ini diharapkan dapat menyemarakan lagi sambutan Ramadan dan Syawal yang bakal tiba .



GM Klang Sdn. Bhd.

A-4-155, 4th Floor, Block A,

GM Klang Wholesale City,

Jalan Kasuarina 1, Bandar Botanic Capital,

41200 Klang, Selangor, Malaysia



Tel: +603-33251788
Fax: +603-33251808



Email: gmkbiz@tsigm.com




P/S : Seronok nak beraya tahun nie sebab Nur Qaireen Iman :) 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah