Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Presiden baru Shaklee Malaysia | Helen Lam

Assalammualaikum,



Baru-baru ini, Shaklee Malaysia telah mengumumkan perlantikan Helen Lam sebagai Presiden Shaklee Malaysia. Beliau menyertai syarikat tersebut sejak Januari 2016.








Sebelum ini, Helen telah pun bergiat aktif di dalam bidang industri Jualan Langsung melangkaui 20 tahun menerajui bahagian Pemasaran & Jualan di syarikat multinasional.



“Bukan mudah mencari seorang pengurus eksekutif yang mempunyai latar belakang dan pencapaian di dalam industri ini, dengan minat yang amat mendalam membantu memberi impak positif kepada kehidupan orang lain”, ujar Roger Barnett, CEO kepada Shaklee Corporation.


Tambah beliau lagi, “Kami amat bertuah dengan kehadiranHelen yang mahu menjadi sebahagian daripada keluarga besarShaklee dalam membantu rakyat Malaysia untuk hidup lebih sihat dan mempunyai kehidupan yang lebih baik. Kami amat teruja untuk melihat perubahan besar terhadap perniagaan Shaklee di Malaysia, tambahan pula kehadiran Helen sebagai Presiden, tentunya akan lebih mengeratkan jalinan hubungan perniagaan kita di dalam keluarga besar Shaklee”.



Helen mempunyai pengalaman yang cukup luas sebagai Pengurusan Eksekutif dengan rekod pencapaian cemerlang, berganding erat bersama para pengedar, bagi memacu pertumbuhan yang stabil dalam jangkamasa panjang, di dalam industri jualan langsung. Sepanjang penglibatan beliau, Helen telah berkareer secara meluas di seluruh Asia Tenggara untuk pertumbuhan kedua-dua pasaran bakal dan sedia ada.




Untuk Maklumat Lanjut, boleh layari :





Untuk Pembelian Online juga kini anda boleh dapatkakn produk Shaklee di Lazadahttp://bit.ly/buyOnlineShaklee



P/S : YY amalkan Shaklee masa awal mengandung . 



Pak Yus Dalam Kenangan .

Assalammualaikum,



Sedih dan peritnya sebuah kehilangan . Sedih sungguh tengok rancangan Juara Parodi Pak Yus Dalam Kenangan . Orang baik – baik memang Allah sayang lebihkan . Al – Fatihah buat semua yang telah pergi meninggalkan kita .



alfatihah




Malam ini

Buat pertama kalinya
Aku melihat teman2 mu
Meronta-ronta
Mencari gurauan
Mencari tawa

Malam ini
Aku saksikan sendiri
Temanmu mengalir air mata
Bukankah teman2 mu pelawak dan penghibur?

Malam ini
Aku memerhati wajah2 itu
Termenung,
Entah apa di cari
Entah apa yang diralatkan
Atau di kilafkan

Malam ini
Mereka menyorok sebak
Di hati..
Menipu diri sendiri
Bahawa mereka benar ada..
Ada di dalam hati .

Tuhan kami pasrah
Bahawa kami juga akan pergi

Al fatihah


P/S : Al- Fatihah buat arwah ayah.

Murahnyaaa Empire Steamboat , Cyberjaya

Assalammualaikum,



Steamboat . Memang favourite YY . Nak jadi citer , masa memula YY kenal En. Abah . YY pernah bawak dia pi makan steamboat dengan BFF . Terperanjat dia tengok YY makan banyak . Hhahahhaha, nama pun buffet , harus lah makan dengan bersungguh – sungguh .



So, bila dapat tau ada steamboat baru bukak di Cyberjaya. Apa lagi , mari lah kita terjah . Kita kena cuba memana steamboat yang ada . Bila kat Cyberjaya , kena lah pi weekend , tak sempat pulak kalau nak pi weekdays kan . Pagi Sabtu , dengan anak dara . Angkut sekali ibu kita menuju ke Gem In Mall , Cyberjaya . Kalau ikut waze , dari rumah ke Cyberjaya cuma 40 minit .



Empire Steamboat , Cyberjaya




Sesampai jer , terawal plak . Kalau ikut booking pukul 11.30 pagi . jengjalan lah kejap dalam Gem In Mall yang xde apa pun sebenarnya . Ada Gym , dan ada beberapa tempat makan . Ingatkan Mall nya besor , rupanya kechik jo . Xde apa yang menarik pun .




Empire Steamboat , Cyberjaya




Cukup masa , kita menuju ke Empire Steamboat . Terletak di Ground Floor . Kalau masuk dari Pintu Utama memang terus nampak Restoran Steamboat nie . Ada pelbagai pilihan makanan steamboat dan korang boleh pilih nak buffet atau ala carte . Macam – macam pilihan ada . Ada seafood , ada desert , ada dim sum , ada buah – buahan , ada spagheti , ada otak – otak , ada chicken wing dan banyak lagi lah . Kalau pilih Buffet , boleh makan sampai lebam .




Empire Steamboat , Cyberjaya




Empire Steamboat , Cyberjaya



Empire Steamboat , Cyberjaya




Empire Steamboat , Cyberjaya



Tempat selesa , siap ada bahagian untuk anak bermain sesambil yang tetua menjamu selera . Xde lah banyak sangat iklan berlaku bila tengah makan kan .



Empire Steamboat , Cyberjaya


Selesa , memasing dengan periuk sup pilihan sendiri . Nak Sup Tom Yam atau Ayam . Xpayah nak share seperti di kebanyakan steamboat .





Empire Steamboat , Cyberjaya 


Korang leh kawal sup dengan klik klik ajer . Senang betul . Nak bagi sup korang menggelegak , buh 3 . Nak kurang buh 1 . Kalau agak- agak nak bagi rehat , xmo masak apa – apa  OFF dulu .




Empire Steamboat , Cyberjaya


Sambil makan , anak korang boleh bagi diorang bersuka – ria bermain di bilik permainan . Bebudak seronok , mak budak pun boleh makan dengan seronok .




IMG_0768[1]

Nampak tak tudung merah tue , ibu tengah makan . Sebelah jer tempat anak dara main .




IMG_0778[1]

Beria Tok Wan layan cucu .




IMG_0764[1]

Seronok anak dara



YY puas hati dengan suasana Restoran , Cuma ada masalah lalat sikit . Sian pulak tengok pekerja Empire Steamboat duk halau lalat . Bahagian seafood pulak , semua ok kecuali udang dan ketamnya tak berapa fresh . Ada dapat yang dah berbau sikit , maybe stok lama . Yang lain semua ok . YY suka dim sum, dan desert . Sedap .



IMG_0788[1]

Apa intai - intai tue anak dara


IMG_0794[1]

Dengan Staff Empire Steamboat yang ramah




IMG_0791[1]

Kusyuk Ibu dapat makan Steamboat


IMG_0799[1]

Harga


Waktu: 11.30 pg hingga 3.00 ptg

Harga: RM 22.90 (Isnin - Jumaat)

Harga: RM 25.90 (Sabtu & Ahad)




Waktu: 6.30 ptg hingga 10.00 mlm

Harga: RM 25.90


IMG_0798[1]

Terima Kasih Empire Steamboat , Cyberjaya .




Alamat :

G.10-G.13,
Gem In Mall, Mutiara Ville, 
Persiaran Sepang, Cyber 11,
63000 Cyberjaya.
[WAZE: GEM IN MALL]




P/S : Harga murah , dari steamboat yang YY biasa pergi .




Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Assalammualaikum,



Yuhuuu, nak memperkenalkan Kenyy Rogers dengan menu baru HOT FIERY FIEST yang sedap dan paling YY suka selain dari menu yang biasa korang makan di Kenny Rogers .



Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!




Boleh di dapati dalam 3 pilihan hidangan . Spicy Chicken & Pasta Meal , Spicy Chicken & Pasta Lite Meal , dan Sesame Penne Pasta Meal . Setiap hidangan disediakan bersama Country Style Chicken Soup . Hidangan kali nie sesuai sangat untuk korang yang suka pedas .


Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Spicy Chicken & Pasta Meal = RM 23.50 .

Ayam Panggang dengan Sos BBQ Pedas , Sedap kena dengan tekak YY . Chicken Soup yang berasa dan paling best tang Pasta tue . Layan macam dia punya sedap . Unik rasa bijan . Sampai YY mintak resepi wooo . Hhahhahaha, tapi hampa sebab KRR xnak bagi tau rahsia kesedapan Sesame Penne Pasta Meal .



Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Spicy Chicken & Lite Pasta Meal = RM 17.90



Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Sesame Penne Paste Meal = RM 20.90 .

Sangat sedap . Kena dengan selera YY . Rasa Bijan Pasta yang Unik .




Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Spicy Chicken ( ala carte ) = RM 13.90



Ayam panggang bersos BBQ yang pedas , ditambah dengan Country Style Chicken Soup , dan Sesame Penne Pasta Meal yang kaya dengan vitamin dan mineral melengkapkan hidangan yang malatopsss dikenali sebagai hidangan HOT FIERY FIEST .



Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Korang boleh add on side dish dengan hanya RM 1.99 . Maksimum 3 side dish .



Promosi HOT FIERY FIEST bermula 9 November sehingga di beritahu kelak . Cecepat lah korang terjah Kenny Rogers berdekatan eh . Sebelum korang menyesal . Hahhahaa, drama sangat kan .



Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Sebelum Ibu makan , Kena bagi anak makan dulu kan kan kan kan .




Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Muka happy anak dara dapat makan aiscream . Terima Kasih Abam Zul dan Kak Anis dari KRR .




Hot Fiery Fiest Kenny Rogers Roasters Sedapnyaaaa !!!

Abam Zul KRR tengah bagi ‘ceramah’ sikit pasal HOT FIERY FIEST




Instagram : KRR Malaysia



P/S : Tadi pi makan KRR lagi , tapi lupa pulak nak snap gambor . Sedap bebenor .





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah