Seronok dapat shopping FREE tajaan Nestle


Assalammualaikum,


Sape suka shopping ?? Sape suka kalau dapat shopping FREE . Giler tak suka kan . So, kalau korang perasan lah , kan ENTRI nie kan YY dapat Shopping Free . Alhamdulillah, rezeki anak . So, masa untuk bershopping telah pun tiba . Yeaaaah, suka , suka , suka , suka sangaaaaaaat .



Nestle Bliss Shopping Free



Pepagi lagi, pukul 6.30pg YY dan En. Suami dah terpacak kat pintu masuk staff Aeon Big Wangsa Maju . Ingatkan YY dah cukup awal, sekali tengok dah ramai pemenang yang beratur untuk pendaftaran . Selepas pendaftaran , semua pemenang di beri taklimat tentang syarat bershopping . Ada barang wajib yang perlu diambil , dan dah tentu lah produk Nestle kan . Dah nama pun sponsor .



Nestle Bliss Shopping Free

Beratur untuk pendaftaran.





Nestle Bliss Shopping Free

Terima Kasih En. Suami sudi teman kan YY . Gigih pepagi dah bangun .



Sebelum aktiviti bershopping bermula , semua pemenang di bawa ke dalam pasaraya untuk melihat sendiri keadaan dan barangan yang ada . Ada sesetengah barang memang tak dibenarkan seperti yang dalam kaca berkunci , sape pulak nak tolong bukak kan kunci kan . Barang – barang yang perlu di timbang . Sape pulak pepagi nak tolong timbang . Yang lain , selagi muat troly , pepandai lah korang nak usaha selama 8 minit .



Nestle Bliss Shopping Free

Sessi Taklimat dan Syarat Shopping .



Nestle Bliss Shopping Free

Dapat No 13, Group ke 2 Shopping .



Masa tengah sibuk nak amik undian , untuk menentukan kita akan bershopping group ke berapa , setiap group akan ada 8 orang . Datang lah orang Nestle kat YY . Diorang risau tengok perut YY yang agak besar . Maklum lah , dah masuk 9 bulan mengandung . Kang di buat hilang ingatan YY berlari, terbersalin lah pulak . Tapi apa kan daya , takde orang yang boleh ganti , kan En. Suami baru operate lutut, lagi lah tak leh nak berlari . Jadi , orang Nestle pesan YY jangan lari sebab diorang tak nak jadi apa2.



Nestle Bliss Shopping Free

Syarat – Syarat .



YY dapat group no 2. Semua sekali ada 5 group . Bila westle bunyi jer, semua duk tolak troli menghala ke bahagian Nestle . Sebab barang wajib yang ada dalam troly ada lah Nestle Bliss ,  Nestle Yogurt dan Nestle Greek . Setiap barang yang diambil dibenarkan sebanyak 5 . Contoh korang amik Milo setiap kg korang boleh amik 5 paket . Milo –2kg 5 paket , Milo 1kg-5 paket. camtue lah . Setiap orang pulak akan ada sorang mashal yang akan ikut , dan kalau korang amik lebih dari 5 . Mashal akan keluarkan yang selebihnya .



Masa mula jer, orang lain berlari , YY nie tolak lah troly sopan santun ke bahagian Nestle. Sampai jer , orang Nestle siap letak kan dalam troly YY . Then datang lagi 2 orang Nestle , siap cakap kami akan bantu sebab ini special kes . Diorang pulak yang tolong amik kan barang letak dalam troly YY . Yang mashal plak tolong tolak troly . Fuhhh !!! giler best . Ada 3 pembantu untuk shopping FREE .



YY pulak hanya bawak badan dan grab jer apa barang yang nak . Bila dah penuh 1 troly , mashal yang tolong lari dan amik kan troly ke 2 . Orang Nestle plak yang beria samapai YY tak perasan pun apa yang masuk dalam troly . Yang YY ingat memang nak amik pampers dan barang baby yang lain . Masa pi kan bahagian susu baby , memang YY tak tahu nak amik brand apa , last2 orang Nestle yang tolong amik dan letak dalam troly . Siap cakap, kalau xnak guna nanti awak boleh jual .



Last sekali , sebelum masa 8 minit habis , YY kat bahagian baju baby . Memang main amik jer baju yang ada . Giler memang giler . Tak pernah YY shoping tak tengok harga tau . Memang heaven gilerr. Tang baju baby tue , punya lah nak cepat . Dengan YY sendiri tak tahu dapat baby apa , dah setiap kali scan menyorok jer kejenya . Main amik jer lah , tapi memang banyak grab baby gurl punya baju . Siap ada baju yang sama amik sampai 3 helai .



Nestle Bliss Shopping Free

Ini lah 2 Troly yang YY Shopping Smile



Bila westle bunyi jer , orang Nestle yang bantu YY yang seronok . Mana tak nya , memang penuh giler troly YY . Sampai kat cashier, En. Suami yang tengah tggu kat luar pun terkejut tengok troly YY . Siap orang Nestle tunjuk good kat En. Suami . Memang rezeki anak .



Nestle Bliss Shopping Free

Masa untuk pihak Nestle bayar apa yang YY Shopping




Nestle Bliss Shopping Free

Happy !!!!



Setiap pemenang layak shopping sebanyak RM 5000 . Tapi memula YY ingatkan barang YY tak sampai lah beribu kan . Last2 bila dikira semua barang YY berjumlah RM 3524.15 . Fuhhhh !! banyak jugak kan . Walaupun YY tengok ramai jer yang capai RM 5000 . Dahsyat betul diorang bershopping . Ada uncle yang tua2 tau . Tapi hebat betul shopping boleh capai RM 5000.


Nestle Bliss Shopping Free

Total barangan YY .



Nestle Bliss Shopping Free

Nampak tak pampers yang menimbun tuee.



Balik rumah , bila YY tengok balik barang yang di shopping . Semuanya banyak barang baby dan barang untuk En.Suami . Barang YY cuma susu jer. Aduhhh !!! kalau dah niat rezeki anak , memang semua barang dia sesaje. Bayangkan , untuk baju baby sahaja RM 1000 lebih. Kemain banyak . Belum masuk pampers sampai 10 pek, lain – lain brand . Memang main amik jer .  Seronoknya lah hai kalau dapat shopping FREE camnie selalu . Muhahahhaha #verangan .



Nestle Bliss Shopping Free baju baby

Baju baby , Banyak weeei . Boleh buat bisness nie .



Lepas nie , nak join contest lagi lah . Mana tau rezeki dapat shopping lagi . Tapi kan, bila dah settle pun YY banyak plak rasa cam benda yang tak amik . Hahhahaha, tamak haloba sungguh . Maklum lah, nak cepat kan, mana nak ingat barang apa nak amik . Main tarik jer masuk troly barang yang rasa macam boleh guna .



P/S : Tik Tok Tik Tok , dah masa nak tengok baby Face To Face .




Pregnancy 101 : Pengalaman Mengandung 2nd Trimester


Assalammualaikum,

 
Hari nie nak citer kisah mengandung lagi . Selepas citer pengalaman mengandung 1st trimester . Nie YY nak citer pasal 2nd trimester plak. Pengalaman setiap orang kan berbeza . So, dari apa yang YY alami macam tak jauh beza jer ngan 1st trimester . Cuma macam ada penambahan sikit ler . 


 
Pengalaman Mengandung

 
1. Mabuk & Mengidam

Masih tak mabuk atau mengidam benda mengarut . Perut pun masih x berapa besar lagi . Sebab kan tak mabuk , Makan seperti biasa tapi berat tak naik . Acamne tue ? Tapi nasib ler berat baby mengikut perkembangan . Cuma sebab kan YY nie kategori gemokss, so berat tak naik banyak x jadi masalah . Takde plak doctor bising .


 
2. Emosi

Masih beremosi . Asik nak nangis jer . Ada jer lah benda yang tak kena . Past tue rimas dengan suami sendiri. Sian En. Suami kena layan kerenah Puan Isteri dia yang mengada nie . 


 
3. Rajin

Sebenarnya YY nie bukan lah seorang yang rajin sangat . Tapi tetiba jadi rajin . Paling  rajin bab masak . Amboi , setiap hari nie fikir nak masak apa . Past tue siap bawak bekal g keje lagi . Bila balik kampung , duk dapur sesaje . Tugasan berkemas dan basuh pinggan . Sampai sedara - mara pun kata , amboi rajin nya kak long . Statement nampak sangat yang sebelum nie YY pemalas kan . Muhahhahahaha.


 
4. Shopping

Haaa, bila tajuk shopping itu maknanya window shopping eh . Ada jer plan nak keluar sana - sini . Nak mengusha barang baby sebenarnya . Senang nak buat budget .Past tue suka keluar sengsorang . Boleh ??? Tak nak En. Suami ikut . Lagi suka keluar sengsorang macam zaman bujang dulu .


 
5. Blogging.

Rajin sikit update blog berbanding 1st Trimester . Kira kalau dah mengadap , boleh lah siap dalam 3 ke 4 entri dan buat reschedule . Senang sikit, takde lah blog bersawang sebab takde citer kan . Masih lagi pergi event mana yang di jemput . Sempat lagi pi memana prebiu Filem .


 
6. Tak Boleh Tido

Now, dah mula memalam YY tido tak nyenyak . Asik terjaga jer . Siap ada sekali tue, YY mimpi dah bersalin . Bangun tido terus cari baby . Fuhhh !! mimpi macam real kot . Siap dalam mimpi Y dah menyusu kan anak tau . Bangun terkencing pun selalu gak, sebab kekadang baby gerak memang rasa nak kencing tue .
 


Rasa nya itu jer perubahan yang berlaku bila dah 2nd trimester nie . Tak banyak sangat perubahan dari 1st trimester . Nanti YY citer plak kisah 3rd trimester eh . Pengalaman korang plak camne ? Ada yang sama ngan YY tak ?
 

 
P/S ; Pengalaman mengandung manis sangat . Syukur di beri pengalaman ini .  


Philips VisaPure untuk wajah lebih bersih :)



Assalammualaikum ,



Kalau bab cantik, mesti korang nak muka cantik dulu kan . Biasalah, dari wajah turun ke hati . #EhYeKe . Tapi biasa lah , memang camtue lah selalu nya . Bila muka korang naik jerawat , or nampak kusam kemain susah hati kan . Ada jer usaha nak cantik balik .



Villa Manja Jalan Tun Razak

  Villa Manja Jalan Tun Razak  Villa Manja Jalan Tun Razak

Vila Manja Jalan Tun Razak .



So, nak wajah cantik kena lah rajin cuci muka bagi bersih selalu . Maklumlah, muka kita kan terdedah dengan cuaca dan segala kotoran bagai . YY amalkan cuci muka secara beria diwaktu pagi dan malam sebelum tido . Beria nie bersih duk tonyoh – tonyoh muka nak bagi bersih , rasa macam waaah segar dah muka iolsss dah bersih . Padahal, duk tonyoh tue lah kotoran kat muka lagi terperangkap tau .



Philips VisaPure Produk Kecantikan

Mari mengenali apa itu Philips VisaPure



Philips VisaPure Produk Kecantikan   Philips VisaPure Produk Kecantikan

Philips VisaPure Produk Kecantikan   Philips VisaPure Produk Kecantikan  

Sebelum mendengar penerangan tentang Philips VisaPure ,
Ada sessi makan dan relaxing Massage .




Nie YY nak memperkenalkan dengan korang satu produk pembersihan muka yang sangat sesuai dan sepatutnya digunakan untuk mencuci muka . Baru – baru nie, YY berkesempatan menghadirkan diri ke sessi mencuba sendiri kehebatan Philips VisaPure . Bertempat di Villa Manja , memang sesuai sangat lah dengan tempat kan . Nyaman jer rasa .  Penerangan di buat oleh pakar kecantikan dan doktor Dermatologist iaitu Dr Christina . Bila dengar penerangan , memang teruja gilerr YY nak guna produk yang best nie .



Philips VisaPure Produk Kecantikan

Taklimat dari Philips dan Dr. Christina 




Philips VisaPure Produk Kecantikan



Kalau korang fikir guna jari cuci muka dah bersih , sebenarnya tidak benar sama sekali . Kalau guna jari belum tentu bersih dan bila guna Philips VisaPure segala kotoron akan benar – benar di buang dan pori – pori di muka jugak akan lebih bersih . Tengok soalan yang banyak dari blogger , di tambah dengan senyum lebar memasing memang nampak sangat memasing tengah teruja nak guna Philips VisaPure .



Philips VisaPure Produk Kecantikan



YY telah mencuba sendiri dengan panduan yang telah diberikan oleh beauty advisor hari tue . Tengok demo pun dah teruja semacam , belum lagi guna kat muka sendiri kan . Memang terasa sangat perbezaan pada kulit muka lepas menggunakan Philips VisaPure , diantaranya kulit rasa lebih bersih dan licin . Rasa segar jer kulit muka tau . Bila selesai mencuci dengan hanya 1 minit , korang dah boleh teruskan dengan proses lain macam letak moisturizer dan lelain sebelum korang nak makeup .



Demo penggunaan Philips VisaPure





Cara Menggunakan Philips VisaPure .

1. Letak pencuci muka di muka korang . Pastu gosok sikit bagi berbuih , cuma tak yah ler tonyoh sangat .

2. Memula gunakan di pipi sebelah kanan , dan mesin ini akan berputar selama 20 saat sebelum berhenti sebentar selama 1 saat .

3. Kemudian teruskan kepada pipi kiri 20 saat sehingga berhentgi lagi selama 1 saat .

4. Akhir sekali , bersihkan bahagian T-Zon selama 20 saat .




Philips VisaPure Produk Kecantikan  Philips VisaPure Produk Kecantikan  Philips VisaPure Produk Kecantikan  

Philips VisaPure Produk Kecantikan  Philips VisaPure Produk Kecantikan  




Dan selesai lah sessi pembersihan muka dengan Philips VisaPure . Cuma 1 minit diperlukan . Kejap sangat kan , kulit muka korang lebih bersih dan segar .




Philips VisaPure Produk Kecantikan

Bersihkan , rasa kulit muka lebih segar . Gitueeee .




Kelebihan Philips Visa Pure

1. Kalis Air , so korang tak yah risau nak gunakannya . Nama pun pencuci muka , mestilah waterproof kan .


2. Menggunakan batery yang boleh di recharge, macam batery handphone korang tue .


3. Cuma Charge selama 6 jam , dan boleh digunakan lebih kurang 2 minggu untuk penggunaan 2 kali sehari .


3. Mudah digunakan dengan 2 jenis setting : ‘Gentle Cleansing’ dan ‘Deep Cleansing’ untuk pembersihan yang lebih sesuai dengan kulit muka .



Ini antara kelebihan yang YY nampak baru guna sekali , nantikan penggunaan selepas sebulan . Nanti YY akan citer banyak lagi kat korang eh .




Philips VisaPure Produk Kecantikan

Beauty Advisor yang banyak membantu YY .




Cara Mengecas Philips Visa Pure .





Unboxing Philips VisaPure






Philips VisaPure Produk Kecantikan

Philips VisaPure SC5275 – RM 799



Dalam setiap kotak , terdapat 1 Philips VisaPure , 2 Berus untuk kulit normal dan kulit sensitif , Charger dan Travel Pouch . Sebenarnya Philips VisaPure mempunyai 3 jenis berus yang boleh digunakan selama 3 bulan .



Philips VisaPure Produk Kecantikan

Normal Skin Replacement Brush Head SC5990 – RM 59




Philips VisaPure Produk Kecantikan

Sensitive Skin Replacement Brush Head SC5991 – RM 65





Philips VisaPure Produk Kecantikan

Exfoliation Skin Replacement Brush Head SC5992 – RM 69





So, apa tunggu lagi . Korang boleh dapatkan Philips VisaPure kalau korang turut mementingkan kepentingan penjagaan wajah korang . Jimat dan berbaloi sebenarnya bila korang tak perlu nak beli produk memahal untuk mencantikkan muka kerana cara korang membersihkan muka telah banyak membantu .



Philips VisaPure Produk Kecantikan


Terima Kasih Philips Malaysia .







P/S : Makin rajin plak cuci muka sebab nak guna Philips VisaPure





Review Filem Dollah Superstar | Sinopsis & Trailer


Assalammualaikum,


Dollah Superstar . Sape Dollah ? Nape dia nak jadi Superstar . Kalau korang nak tahu , Dollah Superstar adalah Filem terbaru lakonan Awie . Filem terbitan Film Scape ini diarahkan oleh pengarah hebat Khabir Bhatia . Filem bergenre Aksi Komedi dibintangi barisan pelakon hebat seperti Awie sebagai Dollah , Sharnaaz Ahmad sebagai Shah Dazzle dan Fizz Fairuz sebagai Lalat . Turut dibantu oleh Neelofa sebagai Farah , Aisyah Hasnaa sebagai Rina , Aziz M.Osman sebagai Director , Lan Pet Pet sebagai Dr Romeo , Isma Aizal Yusof sebagai Nino , Dean Lau sebagai DOP , Cico sebagai Kering , Henzi Andalas sebagai Alfie dan Mohamad Afiq Fikri sebagai Ayahanda .


Dollah-Poster



Ada penampilan istimewa lagi daripada pelakon – pelakon hebat seperti Datin Paduka Umie Aida  , Bront Palarae , Beto Kusyairy , Johan As’ari , Bonda Afida Es , Wan Raja , Nadiya Nisaa’ , Emelda Rosmila , Ika Nabila dan Irene Tan .



Dollah Superstar Awie Neelofa403  Dollah Superstar Awie Neelofa406 
Dollah Superstar Awie Neelofa408  Dollah Superstar Awie Neelofa417

Disebalik Tabir Pengambaran Dollah Superstar




Sinopsis Dollah Superstar

Dollah Rimau (Awie) , seorang gangster veteran yang memendam impian untuk menjadi seorang pelakon. Dollah mendapat peluang keemasan apabila seorang pelakon popular, Shah Dazzle (Sharnaaz Ahmad) memintanya menjadi mentor untuk sebuah filem aksi.

 
Dollah Superstar Awie Neelofa113


 
Dollah Superstar Awie Neelofa100


 
Namun di lokasi penggambaran, gangster yang bermula sebagai pelakon tambahan ini berjaya menenggelamkan watak bintang utama filem tersebut menggunakan kesamsengannya hingga pelbagai masalah timbul dan pembikinan filem itu menjadi huru-hara.

 
Dollah Superstar Awie Neelofa111


 
Dollah Superstar Awie Neelofa102


 
Penggambaran filem itu terbengkelai di tengah jalan dan Dollah telah dipersalahkan. Dollah membuat keputusan untuk memperbaiki keadaan dengan satu-satunya cara yang dia pakar… cara gangster.
 


Dollah Superstar Awie Neelofa106


 
Dollah Superstar Awie Neelofa115


 
Trailer :



 
Review :

Buat peminat Awie , memang korang patut tonton Filem Dollah Superstar . Memang lawak arrr Awie jadi gangster paling sempoi . Pakai selipar Jepun dengan baju pagoda itu baru real Gangster kan . Gandingan Awie dan Fizz Fairus sebagai kawan baik memang menjadi , ada jer babak lawak bila diorang bersama . Neelofa daring habis dalam Filem nie, menjadi seorang pelakon yang penggoda . Watak Sharnaaz Ahmad , memang berbeza giler . Kalau korang biasa tengok dia jadi gangster , dalam Filem nie jadi hero ‘lembut’ . Memang lawak weeei .
 

Paling best banyak watak cameo dari pelakon hebat yang muncul . Senang citer , dalam satu Filem kemain banyak pelakon dahsyat . Menonton dengan kosong kan fikiran , jangan fikir banyak . Filem yang boleh buat korang ketawa .


 
Bintang : 3 / 5 Bintang .



 
Official Muzik Video Formula Popular Dollah Superstar



 
 
***********************************************************************************


Disekitar Majlis Pra Tonton Filem Dollah Superstar


 
Filem Dollah Superstar

 
Filem Dollah Superstar


 
Filem Dollah Superstar


 
Filem Dollah Superstar

 
Filem Dollah Superstar


 
Nantikan Filem Dollah Superstar di panggung bermula 2 Oktober 2014.


 
P/S : Maybe ini Prebiu terakhir YY sempat pi sebelum cuti bersalin .





JOM KURUS KLIK3
How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner

BlogMalaysia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Yana Yassin All Rights Reserved