Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

The Sky One City Mall | A Taste Of Heaven

Assalammualaikum,


Korang mesti kekadang terfikir kan , mana tempat lepak yang happening . Yer lah , bosan jugak kalau asik lepak kat tempat sama jer kan . Mesti lah nak ada kelainan . Boleh santai lepak , makan – makan, sesambil tengok pemandangan indah kotaraya .




THE SKY ONE CITY MALL tempat yang patut korang pi . Gilerrr best, pemandangan memang dah cun. Tempat makan yang ada pun sesedap belaka . Memang happening lah tempat nie . Diantara keunikkan The SKY ialah lantai kaca ( SKY WALK ) yang korang boleh tengok dalam Mall dari ketinggian 10 tingkat . Fuhhh !!!, kalau tak biasa , memang boleh gayat tau .



The Sky One City Mall



The Sky One City Mall




The Sky One City Mall

Berdiri di atas SKY WALK , gayat weeeeiiiiii .





Bukan setakat lepaking dan makan – makan  , kalau korang nak tempah buat private event pun boleh jugak . Macam Party Hari Jadi ke , Majlis Kawin ke , atau korang nak buat reunion pun boleh . Hidangan dari Thailand , Korea dan western yang boleh dijadikan pilihan di The Sky .



Rata - rata restoran di The Sky nie boleh memuatkan sehingga 400 pelanggan . Merangkumi bahagian dalam Restoran dan bahagian luar yang korang boleh makan sambil cuci mata melihat pemandangan kota . 




The Sky One City Mall

Silau, panasssssss .




The Sky One City Mall



The Sky One City Mall

View dari The Sky







Terdapat 6 Tempat Lepak dan Makan – Makan yang korang boleh kunjungi kat The Sky nie :




* De House
 The Sky One City Mall
Dibuka : Mon – Sun 1100 – 2300






* Hongdae-Mun ( Korean Steambot )
 The Sky One City Mall 
   Dibuka : Mon – Sun 1500 – 0100






* Khrua Thai ( Authentic Thai Kitchen )
The Sky One City Mall
Dibuka : Mon – Sun 100 – 2300







* Inaho Sushi
  The Sky One City Mall 
Dibuka : Mon – Sun 1100 – 2300






* Master Room
The Sky One City Mall
Dibuka : Mon – Sun 1500 – 0300 .





* The Voice
 The Sky One City Mall 
Dibuka : Mon – Sun 1500 – 0300





Sebabkan betapa happening dan best nya The Sky , banyak gak event besar yang pernah buat kat sini . Diantaranya Astro Worldcup Blogger Gathering , KPOP THE BOSS wrap party Fans , Movie Shoot | Battle of The Bands , Wedding Proposal dan banyak lagi .





Baru – Baru nie, The Sky One City Mall ada buat majlis pelancaran . Lebih kurang 1000 tetamu undangan yang memenuhi ruangan The Sky . Diserikan dengan persembahan yang gempak dari artis serba boleh Henley Hii, Baki Zainal, Dina Nadzir, Shawn Lee dan international illusionist, Zlwin Chew.



The Sky One City Mall


The Sky One City Mall



Acara dimulakan dengan tetamu jemputan di bawa melawat disetiap Restoran yang ada sambil manjamu selera hidangan yang di sediakan di setiap restoran .



The Sky One City Mall




Selain persembahan malam itu, tetamu juga telah dihiburkan dengan pelbagai permainan dan aktiviti di pembukaan besar-besaran. Semua tetamu yang dijemput untuk malam happening dapat memenangi hadiah berjumlah RM16, 000 daripada cabutan bertuah, danpenggunaan Facebook untuk mendapatkan barang-barang dagangan eksklusif dari The Sky "Belian Facebook", dalam konsep media sosial baru yang inovatif .




The Sky One City Mall




Pada Hari pencararan The Sky , YY berpeluang memenuhi perut dengan Food Testing dari Restoran yang terdapat di The Sky . Citer banyak tak guna, meh layan apa menu yang sedap dan buat perut YY kekenyangan sampai rasa nak malatop.






APPERTIZER

The Sky One City Mall

Prawn and Fish Cake Combo – Khrua Thai





The Sky One City Mall

Mediterraneann Caesar Salad with Quail Eggs – de House






The Sky One City Mall

Petite Nasi Lemak – Master Room






MAIN DISHES

The Sky One City Mall

Momiji Sashimi – Inaho Sushi





The Sky One City Mall

Yakitori Moriawase – Inaho Sushi





The Sky One City Mall

Charcoal Barbeque Lamb - Hongdae-Mun





The Sky One City Mall

Korean Fried Chicken - Hongdae-Mun





The Sky One City Mall

Spaghetti Aglio e Olio Vongole ( Clam ) – de House





The Sky One City Mall

Seafood Tom Yam – Khrua Thai





DESSERT

The Sky One City Mall

Chocolate Cake with Vanilla Ice Cream – Master Room




Mocktail Drink

Wild Mint Temtation – The Voice






Pendapat YY , semua makanan sedap belaka . Paling YY suka adalah Momiji Sashimi dan Tom Yum . Memang kena sangat dengan tekak YY . View kat The Sky dah ler cantik , di tambah pulak dengan makanan yang lazat . Korang pun patut datang diThe Sky One City Mall.



Maklumat lanjut : Official Facebook TheSky 







P/S : Nak ajak En. Abah pi lah , makan sedap Smile








Jimat Tenaga Dengan Barang Elektrik Mitsubishi Terbaru


Assalammualaikum,



Baru – Baru nie YY berkesempatan menghadirkan diri ke ‘Mitsubishi Electric Product Seminar For Bloggers’ anjuran Mitsubishi Electric Malaysia . Bertempat di Mitsubishi Electric Petaling Jaya, ramai jugak geng blogger yang sesama teruja nak tau pasal produk terbaru dari Mitsubishi . Diantara barangan elektrik yang diperkenalkan seperti alat penghawa dingin (aircond), Jet Towel, kipas, ventilation fan dan peti sejuk.



Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais

Selfie dulu sebelum menimba ilmu  di Mitsubishi Electric Product Seminar For Bloggers



Bila citer bab barang letrik , mesti korang nak cari yang menjimatkan dan mesra pengguna . Tak nak bil melambung tinggi , nak yang senang di selenggara . Korang tak perlu risau , sebab sekarang barangan elektrik kat Malaysia  telah ditetapkan Perlabelan Kecekapan Tenaga oleh Suruhanjaya Tenaga . Mesti korang pernah nampak kan , kalau pi kat bahagian elektrik , ada logo merah siap dengan bintang . Minimum 2 bintang dan maksimum 5 bintang . Lagi tinggi bintang, barang elektrik berkenaan lebih penjimatan elektrik . So, jadilah pengguna bijak .



Pelabelan Kecekapan Tenaga


Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais




Penghawa Dingin Mitsubishi Eletric

Bila nak pakai penghawa dingin , mesti korang fikir banyak lah bil elektrik nanti . YY pun fikir camtue gak , tapi bila dapat ilmu berkenaan betapa bagus nya penghawa dingin dari Mitsubishi nie . Penghawa dingin Inverter Super Deluxe Mitsubishi memang berkuasa dan cekap pengunaan tenaga. Di lengkapi dengan sistem 3D i-see sensor yang boleh mengawal suhu .


Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais

Penghawa Dingin Mitsubishi


Bila citer bab membersihkan , memang mudah giler . Senang citer easy clean gituee. Bagi kita orang pompuan yang selalu rasa cam susahnya nak bersihkan habuk , bila dah tengok sendiri macam mana nak buat , memang senang giler . Rasa nak bersihkan penghawa dingin selalu .



Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais

Penerangan tentang mudahnya bersihkan penghawa dingin Mitsubishi




Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais



Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais

Penghawa Dingin Mesra Pengguna, mudah di bersihkan .






Alat Pengering Tangan Jet Air Tower Mitsubishi



Biasanya kalau korang pergi ke tandas awam, mesti korang akan jumpa Jet Towel nie . Jet Towel adalah , alat pengiring tangan yang menggunakan kuasa angin yang tinggi . Hanya memerlukan masa yang sangat singkat iaitu 5 – 6 saat sahaja untuk mengeringkan tangan . Senyap pulak tue . Mudah dicuci , dan menjimatkan penggunaan kertas tisu .



Jet Air Tower Mitsubishi

Picture kredit Aku Biomed .



Meh kita uji , betul kah Jet Towel mengeringkan tangan dengan pantas .

Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais

Celop jari jemari kedalam semangkuk air




Jet Air Towel Mitsubishi

Keringkan tangan dalam masa 10 saat




Jet Air Towel Mitsubishi

Tekap tangan pada kertas tisu , nampaaaaak tisu x basah pun .




Bukan setakat kat tandas awam, kalau korang berkenan pun boleh pasang kat rumah . Cepat dan mudah mengeringkan tangan .


Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais


Barang Elektrik Mitsubishi aircond kipas angin peti ais




Ventilation Fan Mitsubishi dan Kipas angin Tatami Fan Mitsubishi


Prinsip YY , dalam sebuah rumah . Kalau takde dapur pun xpe, janji ada kipas . YY memang tak leh hidup tanpa kipas wooo. Kalau panas hati tak tenang , nak tido pun tak nyenyak . YY memang jatuh cinta dengan kipas angin Tatami Fan Mitsubishi . Mempunyai 16″/18″ bilah yang agak besar . So, comfirm lah kipas nya laju kan .



Kipas Angin Mitsubishi

Kipas Angin Tatami 


Kipas Angin Mitsubishi

Grrrrrrrr, kemain laju kipas angin Tatami Fan Mitsubishi




Ventilation Fan Mitsubishi merupakan kipas yang digunakan untuk memperbaiki aliran udara dan menurunkan suhu. Kipas dan ventilation fan ini mempunyai jaminan “The 3 years motor warranty for fan and vent products is given from Mitsubishi Electric”.




Ventilation Fan Mitsubishi

Ventilation Fan Mitsubishi



Ventilation Fan Mitsubishi



Mempunyai ciri – ciri yang selamat seperti menggunakan bahan tidak mudah terbakar , pelindung besi keselamatan , dan double fius protection yang akan bertindak memutuskan litar sekiranya suhu motor terlalu tinggi .




Peti Sejuk Mitsubishi Electric

Sape tak suka peti sejuk besar kan . Tambah pulak dah jadi ibu nie, memang YY teruja kalau dapat peti sejuk besar . Macam – macam boleh simpan . Dilengkapi dengan sistem anti bakteria, nyah bau dan ‘vitamin factory’ untuk menempatkan pelbagai barangan makanan agar sentiasa dalam keadaan segar dan terjamin khasiatnya dan 'door alarm' jika pintu tidak di tutup lebih dari 1 minit .




Peti Ais Mitsubishi

Puasa hati dengan kebesaran Pat Sejuk Mitsubishi





Peti Ais Mitsubishi

Peti Sejuk Inverter Mitsubishi





Peti Ais Mitsubishi

Mitsubishi L4Grande





Kalau lah dapat peti ais besar gedabak nie, percaya lah . Makin rajin lah YY masak . Percayaaaaaaaalaaaaahhhh , padahal pemalas .







Aplikasi Mobile Mitsubishi Electric


Aplikasi yang sangat bagus dan bersesuai untuk korang yang nak beli barang elektrik . Dengan aplikasi nie, korang boleh buat anggaran saiz dan tempat yang bersesuai untuk meletakkan barang elektrik korang . Ibarat macam korang mendeco rumah dengan menggunakan Aplikasi nie.


Apps ini boleh dimuat turunkan bermula:
  • Versi android pada pertengahan Januari 2015.
  • Versi iOs pada penghujung Januari 2015.



So, kalau korang nak cari barang elektrik , memang YY boleh cadangkan jenama Mitsubishi nie . Memang berbaloi dari segi penyelenggaraan dan mesra pengguna . Sesuai lah dengan tagline Mitsubishi Electric Mitsubishi Electric – Changes for the Better .





Maklumat lanjut tentang produk Mitsubishi Electric : http://www.mitsubishielectricmalaysia.com/products





P/S : Memang tengah usha peti ais untuk rumah baru nieeee.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah