Review Filem SNIPER | Sinopsis & Trailer


Assalammualaikum,


Filem SNIPER ? Apa yang buat YY teruja nak tengok Filem SNIPER arahan Pierre Andre adalah sebab banyak babak buat kat Flat Pekeliling . Kawasan Perumahan YY membesar dedulu sebelum kami diarahkan pindah supaya pembangunan baru boleh di lakukan. Sedih wooo bila kena pindah dari rumah yang kita lahir dah duk situ.






Sinopsis Filem Sniper :


Filem Sniper menampilkan pelakon-pelakon baru seperti Fadhlan Hazim, Pablo Amirul, Mikail Andre dan Nina Iskandar serta turut menjayakan filem ini ialah Adiba Yunus, Nabil Razali dan Delimawati. Filem arahan Pierre Andre mengisahkan Ahmad lakonan Mikail Andre, Rafi lakonan Fadlan Hazim dan Jim lakonan Pablo Amirul yang terperangkap dalam suatu permainan pembunuhan.


 
Filem Sniper MIG 107

Para Pelakon Filem Sniper 

 
Filem Sniper MIG 124



 
Dengan dibekalkan Sniper dan beberapa butir peluru, mereka terpaksa membunuh antara satu sama lain untuk menyelamatkan diri masing-masing. Tapi siapakah dalang disebalik permainan pembunuhan ini? adakah mereka semua terselamat?



 
Filem Sniper MIG 139

Pablo Amirul



 
Filem Sniper MIG 120

Mikael Andre



 
Filem Sniper MIG 132

Fadhlan Hazim



 
 
TRAILER Filem SNIPER :
 

 
 
REVIEW :

Memula citer jer YY dah membebel dah , apa punya gilerr citer nie. Sesuka nak bunuh orang . Memang orang yang buat permainan bunuh nie giler dan ada sakit mental kot. Bayangkan, kita kena bunuh orang kalau nak selamatkan nyawa sendiri atau orang tersayang . Fuhhh !!! seram jugak hidup camgitue, x senang duduk jadi nya kan.

 
Tapi bab pelakon tue , YY rasa watak Fadhlan Hazim lebih sesuai di bawa oleh Pablo Amirul . Walaupun pelakon baru , Pablo Amirul lebih nampak real ganas dalam misi ‘permainan bunuh’ dan mengawal Sniper .  Sayang bila kemunculan Pablo Amirul kejap bebenor . Skrip plak ada ketika macam x kena pada situasi , babak kemain cemas tapi dialog yang keluar boleh buat orang dalam panggung gelak besar .

 
Filem Sniper sesuai buat korang yang suka dengan Filem Aksi , tembak menembak . Peluru berterbangan sana – sini . Buat hati berdebar – debar gak lah . Kita duk fikir sapa lah yang salah , sape lah yang jahat nie.  Ada ke suka – suka nak bunuh orang . Nak tau sape yang jahat tue, korang kena lah ke panggung bermula 24.04.2014 nie.

 
 
Bintang : 3.5 / 5 Bintang .
 
 
 
P/S : Nyawa Atau Nyawa
 




































Pregnancy 101 : Pureen Stock Clearance


Assalamualaikum,


Eh, eh. Korang hujung minggu nie kemana ? YY kan minggu nie banyak plak jemputan majlis perkahwinan . In Sha Allah kalau takde aral YY akan cuba ke majlis bahagia korang dan korang yaaa. 


Dan, Ada lagi tempat yang YY nak tuju . Maklum lah, dah alang - alang ada promotion . Lagi ada murah - murah , mari lah kita reramai terjah . Ini peluang kita nak jimat sikit, sebab time camginie lah selalu nya barangan ada SALE gegiler. Kalau nak tahu giler ke tidok, kena lah terjah kan. Jom, kita dating kat Shah Alam minggu nie :)






Dan


Ada jugak Ekspo Ibu , Bayi dan Anak kat SACC MALL . Korang kalau banyak masa boleh lah terjah dedua sekali. Masih lagi dalam kawasan Shah Alam . 




Ekspo Ibu, Bayi dan Kanak-kanak 

Date/Time : 25 - 27 April 2014, 11am - 9pm 

Venue : Shah Alam Convention Centre, Shah Alam






P/S : Persiapan Mommy To Be :)




Pregnancy 101 : Bersalin dan Rawatan di Hospital Tentera Tunku Mizan


Assalammualaikum,


Hai korang . Nak citer kisah ward Bersalin Hospital Tentera Tunku Mizan, Wangsa Maju . Sepanjang proses kehamilan YY memang mendapatkan rawatan di HATTM bukan lah sebab suami YY seorang tentera , tapi selepas YY buat survey ramai yang kata Hospital Tentera nie bagus bahagian bersalin sebab yang handle pun Doc Pakar.


Bila YY dapat tau yang YY mengandung , masa tue check up kat Spital Al Islam Kg Baru , kebetulan darah YY ada masalah masa checkup tue. So Doc Al Islam ada tanya nak refer hospital mana ,senang citer nanti nak bersalin kat mana. Sekali terkeluar kat mulut YY Hospital Tentera . So Doc buat surat refer ke Hospital Tentera dan suruh YY pergi buat appoinment di O & G kat HATTM .


Hospital Angkatan Tentera Tunku Mizan


Masa YY tau mengandung , kandungan dalam usia 5 minggu. Keesokkan hari nya, YY ke Hospital Tentera konon nak buat appoinment lah kan ,  sekali kena tahan ward. Punca nya darah YY tak ok, kebetulan YY kena batuk teruk dan ada jangkitan kuman di peparu. So di tahan ward selama 9 hari untuk pemantauan doc. Best doc pakar kat ward bersalin nie, senyum jer . Muka manis. Kata En. Suami Doc Chelvi yang rawat YY tue pangkat Datin. Korang jangan pelik plak sebab Doc di Hospital Tentera nie memang pakai uniform tentera tau . Segak uolssss.


Ok dahhhh bebel . Nanti YY sambung lagi citer checkup mengandung.






Sebenarnya Boleh ke bukan dari Tentera , Bukan dari Kementerian Pertahanan , Bukan dari Keluarga Tentera dapatkan rawatan di Hospital Tentera ?????


Jawapan nyaaa : :


Kat sini YY nak bgtau kat korang , dan korang , korang yang tak faham tentang mendapatkan rawatan di Hopital Tentera . Sebenarnya BOLEH . Di ulangi yaaaa BOLEH . Kira kalau korang orang awam yang takde kaitan dengan Tentera boleh menggunakan perkhidmatan di Hospital Tentera ,


tapi dengan syarat ,


Mesti ada surat refer dari mana - mana klinik atau hospital .


Contohnya :

Korang ada masalah sakit yang di rujuk ke bahagian Orthopedik . Then korang rasa nak tukar buat rawatan di Hopsital Tentera . So, korang minta lah Doc di Klinik atau Hospital yang korang buat rawatan tue , rujuk kepada Hospital Tentera . baru korang boleh menerima rawatan di HATTM . PENTING surat refer sebab di HATTM hanya ada rujukan pakar dan di HATTM tidak ada rawatan pesakit luar, sure lah kena ada surat refer kan.  Kalau kakitangan kerajaan korang boleh guna GL, FREE ajerr rawatan nya . Kalau yang bukan kakitangan kerajaan kena lah bayar mengikut harga yang di tetapkan untuk perkhidmatan yang di terima .




Selsa kan Ward di Hospital Tentera nie.



Kalau kes bersalin plak, contohnya korang dah g buat rawatan kat Klinik memana lah kan macam Klinik Kesihatan Ibu dan Anak ( KKIA ) , so nanti bila nak bersalin korang boleh buat temujanji di Hospital Tentera untuk bersalin. Kena buat temujanji tau ,  guna GL sebab Hospital Tentera di kategori kan sebagai Hospital Kerajaan . takde GL , kena bayar lah kan .



So, jangan salah faham lagi yaaa. Kata Hospital Tentera hanya untuk “orang tentera” , siap ada yang marah – marah lagi konon Hospital Canggih tapi tak leh bagi rawatan kat orang awam . Kita kena faham , baru boleh nak komen kan.




Doctor Pakar pakai Baju Tentera yer uolsss



Ada sekali tue , kebetulan YY memang tengah ada urusan kat Kaunter Pendaftaran . Ada sorang kakak nie , kata bawak ayah dia tak sihat baru lepas kena stroke. YY nampak ayah dia duk atas kerusi roda macam lemah lah . Mak dia sedia menanti di sisi . Orang kat kaunter cuma tanya ada surat refer tak ? So, perempuan nie kata takde, jadi orang kat kaunter tue kata “Puan pergi mana – mana klinik , minta surat refer ke Hospital Tentera . “ Bila ada surat refer baru boleh buat pendaftaran nak buat rawatan di HATTM . Nampak tak ?? tak de pun orang kaunter duk tanya “keluarga tentera ke” ???




Inai masih di jari, walaupun dah 4 bulan kawin, gegara pakai inai pokok , Ye ke ???




Lain lah kes kecemasan , korang pergi jer terus ke kecemasan . In Sha Allah bantuan segera akan di beri . Kalau ada kes yang Hospital Tentera Tak leh nak tangani , Ambulance akan di sediakan untuk menghantar korang ke HKL . Yer lah, ada sesetengah kes yang Hospital Tentera tak sedia kan kemudahan rawatan, tetap spital tak leh terima korang sebagai pesakit kan. Kalau nak comfirm, better korang buat survey dulu . 





Salah Satu Sarapan di HATTM 



Yang Pasti , setakat nie dah 3 kali YY masuk ward bersalin kat Hospital Tentera memang selesa . Bersih . Tak serabut . Toilet cun . Nurse Ok. Doc Ok . Makan sedap . Ward dengan Labour Room sebelah jer , boleh jalan kaki sendiri tak yah nak berkerusi roda bagai masa nak pi bersalin. Maklum lah, masuk ward lama so ramai dah YY tengok yang bersalin , macam – macam ragam . Itu semua pengalaman bagi YY .


Untuk Makluman Lanjut berkenaan Hospital Tentera Tunku Mizan ::

Alamat :
Hospital Tentera Tunku Mizan
Jalan 4/27A
Seksyen 2, Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur

Tel: +603 4145 4200
Fax: +603 4145 4777


P/S : Untuk Pengetahuan Semua .



Bihun Goreng Pertama Kali :)


Assalammualaikum,


Eheem, kejap jer kan dah Khamis. Masa berlalu dengan pantas . Kemain cepat saat - saat yang kita lalui berlalu. So, jangan nak toleh belakang yerr. Hidup perlu di teruskan walaupun apa rintangan berlaku. Eh, apa lah YY membebel kan pepagi nie. 

Sebenarnya setiap kali nak buat entri, YY ada masalah nak mula kan ayat . Tue yang jadi tergendala lama kalau nak buat sesuatu post . Padahal kekadang tue nak citer pendek jer pun. 

YY nak citer ngan korang, sebenarnya sepanjang hidup YY tak pernah buat bihun goreng. Nampak tak , betapa YY nie tak pandai masak sebenarnya. X yakin , takut kang bihun keras ke? kot x sebati ke bihun dengan rencah. 


So semalam, En. Suami dah siap pesan. "Syg, hari nie tak yah masak eh, B xnak makan nasi " . Untuk pengetahuan korang , sejak kawin memang YY balik keje kena memasak, nasi ngan lauk . Sebab En. Suami nie pemakan, dan nak nasi. Kalau kengkawan tanya camne lepas kawin, jawapan YY adalah : sama jer, beza balik keje kena masak. Sebab dulu masa bujang x kisah pun makan ke tidak.


Jadi, bila En. Suami xnak makan nasi, so YY terfikir lah nak buat Bihun goreng . Kebetulan memang ada pun bihun kat rumah, dapat Free sebab beli beras. Resepi ? YY belasah jer. Selepas kelantang , kelentung kat dapur berjaya lah kiranya bihun goreng terhasil . Kosong jer, xde sayur pun. Cuma letak fishcake. 


Dan hasilnya, En. Suami makan dua kali tambah. Alhamdulillah, syukur. Berjaya jugak buat bihun goreng. Alaaah, mesti korang fikir bihun goreng jer pun . Tue pun nak citer. Tapi bagi YY satu kebanggaan . Muhahahhaha, hari nie siap bawak bekal lagi untuk YY dan En. Suami . 



Korang makan apa breakfast hari nie ??




P/S : Jimat breakfast bawak bekal today . 
JOM KURUS KLIK3
How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner

BlogMalaysia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© YaNa YassiN All Rights Reserved