Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Berpoya-poya Di Taman Tema Genting Highlands

Assalammualaikum *__*,


Hokey, kali nie YY nak sambung citer dari SINI. Agak lambat YY memberi jawapan, tapi semua pun betul teka lah. Mmg YY habis kan masa berpoya2 di Genting Highlands. Sangat happening tau. Mana x nyer, impian tercapai. YY slalu duk bising2 nak g genting, maklum lah last g pun masa umo YY 14thn. sudah berbelas tahun berlalu. Mahu nyer x teruja nak naik tempat sejuk. 





So, pagi2 kul 8 camtue angah dan anak2 buah nyer dah sampai . Kunun2 takut kot perhimpunan Bersih jadi plan kuar awal sikit. Nanti sangkut kat jem dah rugi masa. kitaorg g bertujuh. Penuh gak arr 1 kete. Sampai Genting dalam kul 9.30pg. Rasa cam, eh dekat nyer. betul ke nie dah sampai. Fuhh!! teruja tgk kabus2 semua. Masa masih awal lum leh check-in. Kitaorg mmg dah book hotel kat First World. So, kitaorg berpoya-poya dulu kat Outdoor Game. Agak banyak jugak permainan yang berjaya kami terjah.


Diantara game yang YY terjah :


1.   Pirate Ship
2.   Corkscrew
3.   Grand Prix Fun Kart
4.   Space shot
5.   Circus Ride
6.   Tea Cup
7.   Double Deck Carousel
8.   Mini train
9.   Matahari
10. Pirate Train


Ada game yang YY naik sampai 2x, tue yang best bila stay dan berpoya2 sampai malam. Org x ramai, dan x bosan beratur. Mh korunk layan gambar2 yang beribu lemon nie. Ingat nak tepek semua sekali, tapi macam x sesuai ja. Ada dalam 400++ picture mahu muntah kalau letak semuaa kan. Kata giler bergambar semua nyer. ahaaakssss.







Bila tengahari ja, semua dah lapar. So, kitaorg menuju ke Hotel tuk Check-In dan rehat2 dulu. Kang petang baru sambung balik. Kata pass masuk 1 hari unlimited sampai tutup. Angah mmg dah bawak bekal dari umah. Ada nasi , ayam sambal, sayur campur ngan sambal ikan bilis. Achik laks bawak dapur letrik. Boleh lah kitaorg panaskan lauk. Agak menjimatkan bila bawak bekal, kata makanan kat genting agak mahal. Air mineral botol kechik pun dah RM2.50 hokey. Dah kenyang, rehat dan tido jap. kul 6ptg kitaorg kuar balik ke taman tema.









Habis berpoya dengan sepuas-puasnyer, achik dah janji nak blanja Kepci. Waaah, punyer lama achik janji, kat Genting tertunai. Haaa, tue lah sape suh makan x ajak. Hihihihi, thanks achik. Kitaorg beli bungkus ja, makan kat bilik. Seronok wei, sekali -sekala makan rebut2.


Ahad, kita ngan angah ja yang turun bfst. Yang lain semua malas nak bangun. Agak rugi lah, sebab bilik kan sekali bfst. tapi kalau dah cuaca sejuk, mmg sedap dapat lelap kan mata dari makan. Kitaorg checkout kul 1ptg. Pusing2 dulu kat Indoor Park. Baru gerak balik KL. Tapi yang x best nyer, YY leh mabuk & pening sampai KL hingga membawa ke esokkan hari nyer ke opis. Giler betul penangan Genting. 







Best giler impian tercapai, tapi sayang alang x dapat join. Bukan x dpt sebenarnyer, tapi TAKUT nak naik Genting. Ada sejarah kata nyer. Apa2 pun,.. dalam happy2 kitaorg tetap ingat kat alang eh.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah