Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

:: Cuti2 Malaysia | Pulau Pinang ::

Selepas reunion dgn adik-bradik PRS bulan 6 hari tue, kitaorang ada lah plan nak g bercuti,... jadi sebagai along ( konon jerk ) set ler date,... dalam duk pilih date, rasa nyer paling sesuai awal bulan sebab masa tue kan orang koje semua dah dapat gaji. Jadi dengan bangga nyer pilih ler date 1 october - 4 october 2010. Nak menunggu tarikh tue,... ya ampunnnnnnnn rasa lama bangat.

Destinasi pilihan kami ialah penang, sebab nyerr,........ ateh duk penang. kurang2 kita dah ada yang dikenali nak bawak g jalan2. Jadi semakin dekat tarikh,... tetiba dapat tau kita nak kena pergi kursus kat Melaka 3 minggu,... Masa tue dah kecewa giler,... Apa lagi call alang ckp x dapat g sbb nak kena g kursus,..... Alang pun kecewa gak, sbb konon nyer x best ler klu along nyer x join sekali,............ Dalam hati kita lagi ler kecewa dan sedih,.. kita yg sibuk pilih tarikh,.. teti bo diri sendirikkk x dapat pergi,.........

Tapi,..............     Kursus telah dibatalkan,.. jadi hajat cuti2 malaysia telah kesampaian,... Memula Plan nak g ngan kete cyumel kita,........but alang kata achik nak bawak kete dia,... so kita ngan alang akan jadi bos,.. sebab achik ngan angah jerk yg blh bawak manual,.......... ngeh3.....

Kitaorg Gerak ptg Jumaat,... sblm tue singgah Umah Alang dulu sebb umah dia dah mmg Kat sg. Buloh,... Nak menghala ke utara,........ OTW tue,.. borak2 tanpa henti,... tue blum bab gelak besar,......... Journey yg sangat Best,.........Tambah plak menyingkap kenangan Zaman sekolah,....... Gerak dalam kul 4 lebih,.. kita org sampai kul 7.30 mlm,......... Cepat x agak2 achik drive,... ahaaaksssss




Sampai2 jerk Call Ateh,........ sbb kitaorg mmg x tau kat mana Hotel yg telah di tempah,.............So far Hotel nyer ok,.. dan kitaorg pun dapat diskaun yg sgt malatopsss sbb dot dot dot,.... x yah citer arrr,.. nanti korang jeles,... hahahahaha,..!!!!





Lepas rehat2,... Malam tue kitaorg g makan,.. ateh bawak g NAsi Kandar Line Clear,......... wow!!!!! mmg best dan sedap,.. harga dia pun ok lah,... X ler mcm yang orang slalu citer,......... Nasi Kandar kat Penang Cekik Darah,.................Past tue ateh kena masuk koje,.. jadi kitaorg pun gembel ler menghala ke Batu feringgi,................ Jalan2 kat situ memalam ada orang jual2,.............. Siap singgah Hard Rock Penang, ada live band,.........














So sok pagi nyer pulak kita org dah plan nak g Bukit bendera,...... tapi apa kan daya, hajat nak naik cable car x kesampaian,.... gara2 Cabel car sekarang sedang di ganti baru,.......... so, sesape yang nak naik bukit bendera sekarang kena ler menggunakan Jip,.. yang disediakan dgn harga RM25 seorang,.......... Berkobar2 nyer pasal,.. kitaorg sewa gak Jip tuee,........ tapi ya ampunnnnnnnnnnnnn , pening wo naik jip,... mana ak nyer, naik bukit tinggi giler, then jalan nyer pusing2,.....lepas tue pening,.......... nak muntah dah rasa,.. setengah hari gak kitaorg kat atas  tueee,... maklum ler memasing giler bergambar,....





        
















Bila dah turun,.. semua duk sibuk nak tgk wayang,... yer ler, adik ateh kan koje kat gsc,.. jadi boleh dapat tiket murah punyerrr,........... nak tgk MAGIKA dgn harga tiket kanak2,.... boleh camtue,... hahahahha!!!! Sebelum kitaorg ke panggung,.. leak2 dulu kat padang kota lama,.. makan mee sotong dgan air kelapa shake.,........... fuhh!!!! mmg terangkat,.... trip kali nie,.. mmg banyak aktvt makan jerk,........ Habis tgk wayang ,.. balik hotel, konon semua nak pengsan tp pg jugak ler baru tido gara2 beborak nyer pasal,.... OPsssss!!!! lupa2,.. balik tgk wayang singgah pulak g makan sup Hamid,... Sup nyer mmg sedap tp kita plak wat hal.... Sebab sampai jerk terus cari pot memuntah kan segala apa yg telah dibelasah,........... Maklumler, kepala dah pening dari kat Bukit Bendera lagieee,....




Hari berikut nyer,... Pagi2 lagi Ateh dah sampai hotel,... Bawak bfast kepci,... nak tau nape kepci,.. sbb nyer ateh nie Koje kat Kepci Sebagai,... x yah citer ler,.. kang korag jeles lagi sbb kitaorg asik dapat kepci free,... hehehehehe!!!! dah puas cekik,.. siap2 nak checkout,...

Bfast Kepci,.. Thanks to Ateh,.. ngeh3.

Then sebelum balik,... Ateh bawak kitaorg g membeli-belah jeruk,...... kan ke penang nie trademark nyer Jeruk,....... kita beli sikit jerk sebab xde sapa nak makan nanti,.......... untuk adik badik kandung ku,.. beli keychain sudah,... yg ada tulis penang tueeeeeee,.......lepas beli jeruk, ateh bawak kitaorg g makan cendul & laksa,..... terbaeekkkkkkk dari ladang, sgt sedap tueee,................ past  tue,.. kitaorg pun gerak g batu feringgi semula,.. sbb hari tue g malam,.. jd x dapat lah nak tgk laut kan,.... bergambar mcm nak gilerr,..... kitaorg pun gerak ker kepci tmpat ateh keje,.. sbb nak makan sblm kitaorg balik kl,........... ateh mc kitaorg datang nie,.. dia keje mlm,.. jadi siang mmg dia akan bawak kitaorg jejalan,......... ikut jer ler kerenah adik badik dia yg sengal2 belaka niee,... hahahahha,.!!! pdahal kitaorg kalau boleh nak lepak seharii g, tp apa kan daya,... alang sebagai pekerja cemerlang,... kene keje plak isnin,.......... jadi percutian dr jumaat ke ahad jerk,.......... tapi puas hati gilerrrrrrrrrrrrr... Lupa nak citer,.. balik to kitaorg naik feri,... saje jerk, boleh rehat2, sblm achik si drebar bawak kami pulang ke kl,.. ahaaaksss
















Sampai kl dalam kul 10 kat umah alang,........ Angah terpaksa stay umah alang sbb dia mabuk, muntah2,..... risau nak lepas kan dia balik drive sesorang,........ jadi kita ngan achik jerk teruskan perjalanan pulang kl,......... Isnin tue mmg dah janji nak lunch ngan alang & angah,.. kita ngan angah masih cuti isnin,...... Alang ngan achik jerk yg koje,...........

hmmm,... Next trip sedang di rancang,........ Sangat tidak sabar,..!!!! Hope kitaorg akan jadi adikbradik sampai bebila,......... LOVE bangat Kat korang semuaaaaaaaaaaaa.,...






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah