Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Anda Seorang Pemalu? Gunakan Petua Ini.

Wee ~~ Semalam satu hari xde entri baru. Maklum lah, YY ke N9 menhadiri Majlis Kahwin adik sepupu. Tahniah Napi, akhir nya kamu dah jadi suami orang. Lepas nie boleh kembangkan Bisness lagi kan. Maklum dah ada wife yang boleh membantu. 

Now, YY nak share petua kalau korang nie pemalu sangaaaat. Layanssss.



kalo tersepak batu:
      Jangan terus bangun, sebaliknyer anda baring dan trus
      berguling-guling hingga jauh dari perhatian ramai... lepas tu baru
      bgn bila takde org nampak..

kalo terjatuh beskal:
      cepat2 naik beskal anda semula dan jatuhla lagi sehingga berkali-kali
      supaya org ingat anda saje2 buat lawak...

kalo terjatuh tangga:
      trus bersilat seolah-olah anda dirasuk atau sedang berlawan dgn
      makhluk halus...

kalo terjatuh dlm longkang:
      pungutlah sampah yg ada sambil marah2 dgn suara yg kuat, pasti org
      menyangka anda seorg yg amat prihatin terhadap
      kebersihan... .

kalo jatuh ketika nk naik bas:
      jeritlah kuat2.."oi! apa tolak2 ni?" walaupun tiada org di blakang
      anda... .

kalo terjatuh di dpn bus stop:
      terus buat2 pengsan sehingga ada org membantu anda..kalo
      takde..baring trus sampai mlm dan takde org lagi kt bus stop tu...
      haa... ni lah masa sesuai utk bangun semula... .

kalo jatuh tergelincir kt lantai licin:
      tarik la kawan (atau sesiapa yg ada kt sebelah anda) utk jatuh
      bersama-sama supaya tak lah anda sorang je yg dpt malu... ye tak?... 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah