Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Filem Azura 2011 ???


Malam Tadi YY berkesempatan ke Mala Gala Filem Azura 2011. Arahan Aziz M.Osman. Filem romantik lakonan Shah Jazle dan Neelofa. So, nak tahu review dari YY, tunggu yaaa. Now dah nak ke SINI. Apakata korang lihat wajah Neelofa nie dulu. Chantek kan.


 amik pakai phone, tak berapa nak clear.




p/s : Tetiba rasa nak g Paris. Muhahahaaaha.




5 comments:

  1. wah dapt g jugak yea? cantik3 ~:)

    ReplyDelete
  2. thank too blogger..
    ni saya nak citer sikit pasal malam gala semalam..

    mulanya saya resah bila org sekitar memberi feed back kurang baik pada filem azura.. rata2 seolah menghukumnya sebelum menonton.. macam2 spekulasi kuar.. pertikaian pelakon baru.. pertikaian filem remake.. dan lebih aib lagi saya sendiri turut kurang percaya lebih2 lagi setelah menonton ombak rindu.. lebih hebat lagi perbandingan dengan ombak rindu yg pelakonnya semua top ten.... tapi alhamdullilah tak dapat saya gambarkan betapa terima kasihnya saya pada penerbit.. jugak terima kasih buat abang long.. dengan terharu dan sebaknya terima kasih sangat2 maafkan saya kerana kurang percaya kredibeliti abg long.. filem cinta yg sangat2 romantiknya.. akhirnya.. selama ini filem yg saya impikan jugak.. inilah dia.. demi allah ini bukan membodek.. this is real.. itss sooopoo sweet... terasa indah sangat dunia percintaan ni rasanya.. masa shooting tak tercapai akal saya boleh begitu hebatnya filem ni.. cukup segala resepi dalamnya.. ada rasa sakit hati.. geram.. rasa nak baling papan layar tu.. rasa kelakar yg membahagiakan jiwa.. rasa cinta yang sangat2 indah n mengasyikkan.. dan yg paling menyayat hati rasa sedih.. percayalah.. di sisni saya nak bentangkan beberapa fakta benar respon penonton semalam..

    1. si polan duduk di sebelah kiri saya tak henti2 geram ngan si wanda.. sambil bisik kat saya rasa nak dicilinya wanda tu..yes.. ninie yg selama kitaorang shooting agak kaku lakonannya dan agak sukar nk membentuk nya mengikut kehendak watak.. tapi dah ada org geram ngan watak dia.. can u see the magic of abang long.. siapa sangka kan

    2.. dah lah saya ni tengah duk menangis ni ok jangan cakaplah kan.. mmg masa shooting pun saya dah merebeh airmata kan.. yang sadisnya couple sebelah kanan saya baik si gf baik si bf sama2 nangis kalau nak tahu si gf sampai digenggam2 erat nye lengan bahu bf dia.. eh yg bf dia tu pehal lak ek de air mata gak aduiihhh.. mmg special effect buat makin lebih hiba saya dibuatnya.. tapi yg kelakarnya konon si bf kontrol macho la konon ni x nangis.. ingat saya tak nampak ke..huhu..

    3. saya cuba plak toleh deretan penonton di belakang barisan saya.. barisan selepasnya mmg saya xnampak.. bila reflect cahaya dari layar rata2 muka masing2 berkaca2 ngan airi mata.. sampai sukar lak nak bezakan mana dak laki mana dak pompuan.. yg sibuk ngan tisu jgan cakap dah...

    tapi.. bila dah ujung2 cerita penonton seakan berat nak melepaskan filem ni habis dan alhamdulliah.. rata2 semua memuji dan yg paling bangganya saya menjadi team azura.. bila habis je.. tahu tak apa dia?? penonton semua bertepuk tangan sambil ramai yg berdiri.. isk isk. fuhh gamat dibuatnya rasa macam konsert... betapa terharunya saya.. tak caya tanya budak2 yg duk kat panggung sebelah saya.. sedangkan penerbit n pengarah berada di panggung sebelah.. tertanya2 gak respon sebelah sana canne..

    kesimpulannya.. jangan percaya kalau apa yg saya beritahu ni awak tak percaya.. tapi demi allah.. inilah kenyaataannya yg saya alami semalam.. filem azura akan jadi satu fenomena.. coz its sooooooooooooooooooooooooooooo sweet.. juga betapa bertuahnya neelofa n shahz jazle dapat berlakon dengan abang long..
    kalau nak di ikutkan banyak yg nak diceritakan lagi tapi lenguh lak jari ni dah.. sama2 kita nantikan nasib filem ni k...

    ReplyDelete
  3. wah..pnjgnye komen anon tu..mcm bes jer...

    ReplyDelete
  4. xbes langsung.. macam cte hindusta je ak tgk..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah