Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

KL Food Challenge 2011 anjuran Kementerian Pelancongan


Wee ~~~ YY nak mulakan entri tahun baru 2012 pasal KL FOOD CHALLENGE 2011 . Agak lambat YY hupdate tapi tetap nak citer gak. YY join KL FOOD CHALLENGE 2011 atas ajakan si Zul kawan yang YY kenal masa Trip bersama Tourism Malaysia.


Santai sebelum acara bermula


Bila dah namanyer KL Food Challenge 2011 , dah tentu lah pasal makan-makan. Tempat permulaan di WangsaWalk. 1 Team 4 orang. YY satu kumpulan dengan geng2 seopis. Nama kumpulan,korang jgn terkujat tau, 'PowerPuff Gurl",muhahahhaha, lawoksss kan.

Melantak Laksa

Melantak Roti Canai dan Teh Tarik

Cari jawapan di Restoran Chan Abdullah.

Melantak Nasi Briani


Dalam task yang kitaorg kena harungi. Adalah menerjah 5 Restoran dan menyelesaikan tugasan yang diarahkan. 

Diantara tugasan :

1. Restoran Sweet Bowl - Menyediakan Bahan tuk Laksa dan makan semangkuk Laksa.

2. Restoran NZ - Jual Majalah Santai kemudian duit jualan beli 2 keping roti canai dan 2 Teh tarik ,makan sehingga habis,

3. Restoran Chan Abdullah -Jawab 10soalan dan makan sepinggan kueh tiaw goreng ( masin gilerr )-habis dlm masa 5minit ( sejarah tau)

4. Restoran JM Briani - Jawab 5 Soalan dan makan sepinggan Briani ayam Banjir.

5. Cafe'( lupa nama ) - Bungkus nasi lemak dan bakar sate- makan kat situ jugak.


wowww !!! cebayangkan, giler 5 restoran yang jauh2,duk berlari nak cepat dengan perut penuh sumbat makanan. Mahu nak termuntoh dibuat nyer. Tapi memang seronoklah. 1st time YY join program camginie. Kurang-kurang YY tahu lah area Wangsa Maju banyak tempat makan best.

My Team dapat saguhati ja


Semua yang terlibat


Pemenang menerima RM1K cash. Boleh lah buat shopping kat Wangsa Walk lepas tue kan. YY nyer team dapat hamper ja, hadiah saguhati. 



p/s : makan tuk hidup or hidup tuk makan??




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah