Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Kisah DURIAN dan KERINDUAN

Saper suka makan durian, sila angkat kaki anda !!! opsss, silap, angkat tangan. kang angkat kaki payah lakk kan. hihihihi. Semalam kita adalah menyuarakan pada kakak2 kat opis bahawasanyer sangat lah teringin nak makan durian. camnie ayat nyer :

"Teringin pulak nak makan durian, tapi x pandai nak beli lah. Dulu kalau arwah ayah ada, sebut ja nanti mesti ayah beli. Punyer lah sayang anak kan.( dlm hati rasa windu sssssaaangat kat arwah ayah, Al-Fatihah ) "


Ehsan Cik Google

So, balik tue singgah ler kat pasar malam, kunun2 nak beli lah durian kan.Lalu - lalang depan durian tue, dlm hati duk fikir camner nak pilih, mana nak tau durian tue elok ke x. Abg jual durian tue dah senyum2 memikirkan ada rezki nak masuk. Tapi akhirnyer kita berlalu pergi dengan tangan kosong. X confident lah nak beli sendirik. Dalam hato dah fikir nanti nak suh adik g beli.

Nak di jadikan citer, bangun2 pagi tadi nak siap g keje. Kuar bilik dah terbau durian. Dalam hati duk kata, nie mesti jiran beli durian... huaargghhh, nak makan durian. Then tergerak hati mau usha kat dapur. Halamakkk, ada kulit durian ler.

"alah, sampai hati adik makan durian sampai habis. Tinggal kulit ja.


Touching wo sebab mmg teringin sangat, tau dapat bau ja. Tapi bila kita gi kat hall depan, nampak seplastik durian yg blum di buka. Yes, Yes.. adik x kejam. Dengan kobar2 g mandi cepat2, solat dolu then serangg !!!. Bayangkan pukul 6.30pg kita menyerang durian yang ada. Makan sikit jer pun. cayer x?? cayer x???

Yummy !!!
Tangan Rakus
Sedap Nyerr
Macam x cayer pulak, baru jer sebut. Lum suruh lagik, adik dah pun beli durian. Terus ingat kat arwah ayah, sebab masa hayat nyer dulu, bila kita terasa nak makan sesuatu ja, lum sebut mesti ayah dah masakan. Arwah ayah mmg pakar masak tau. Kalau ikut sejarah, ibu dulu blajar masak pun ngan ayah sebab ibu mmg x tau masak pun masa baru2 kawin. Langsung x tahu tau.

Puas Hati Dapat Blasah DURIAN


"Along rindu sssaaaangat2 ngan ayah.Along ingat lagi 2 minggu sebelum ayah pergi meninggalkan kami semua. Masa tue kat Muar , baru balik dari bawa ayah berubat. Ayah nampak ada orang jual durian tepi jalan. Ayah suh along patah balik sebab nak makan durian. Sampai along brenti mengejut nak buat u-turn. Ayah makan durian dengan banyak dan sampai beli 1 guni durian. Durian2 tue semua sedekah kat jiran2.Sebab kisah nie lah, bila citer bab durian, along mesti ingat ayah."


arwah ayah & my lovely ibu



Itu lah nama nyer instict darah daging kan.Mula lah rasa rindu nie. Moga arwah ayah tenang disana. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah