Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

:: Kekerasan Dalam Hubungan ::

Cinta adalah mawar. Dimata,cantik tergoda. Ditangan, kelopaknya selembut sutera, digenggam, durinya tajam berbisa ! waspada lah wahai semua. Jangan leka terus terdera. Selembut asmara, hati dan jiwa bisa terkorban angkaranya.KEKERASAN DLM HUBUNGAN KERAP BERLAKU  TANPA KITA SEDARI :

1. Dari segi fizikal misalnya, mengasari pasangan dengan memukul, menendang atau pun mencederakan pasangan

2. Dari segi mental, pasangan dikasari bersenjatakan kerenah antaranya cemburu yang melampau, queen control @ king control, mengabaikan emosi pasangan dan menyakitkan hati pasangan.

3. Dari segi ekonomi, kekerasan turut terjadi. Contohnya ada pasangan yang meminjam wang atau meminjam barang tanpa memulangkannya kembali.

4. Dari segi psikologi, contohnya bila pasangan suka menghina anda, suka menilai kelebihan orang lain tanpa melihat kelebihan anda ( anda kerap menjadi mangsa perbandingan), juga cemburu buta.

5. Kekerasan dari segi seksual berlaku apabila pasangan memaksa anda melakukan hubungan seksual bagi meriah bukti cinta atau kasih sayang dan perkosaan.

Sharing Is Caring.

3 comments:

 1. Ayat awal2 sedap kot. Feeling2 jiwang. :)

  Entry khas buat Yuri Gagarin!

  http://shairazisaidin.blogspot.com/2011/04/berak-dalam-seluar-kisah-sedih-yuri.html

  ReplyDelete
 2. amboi,bahaya klau dlm bercinta ada perkara mcm ni.Minta2 dijauhkan lah.Biarlah ada kelembutan dlm cinta.Nanti wat entri kelembutan dalam cinta ye...

  ReplyDelete
 3. lagi bahaya kalau time becinta, baikkkk jer

  Lepas kawin...huhu

  ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah