Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Menternak Lemak sebab Real Steel

Assalammualaikum *___*,

Sebelum tercapai nyer hajat nak menonton Real Steel haruslah makan dulu kan. Kebetulan tiket pukul 3.45ptg, sampai Wangsa Walk dalam pukul 3.00ptg camtue, so angah yang tengah lapor ajak makan. Bila amik tiket kat TGV, YY terperasan kan satu cafe nie "BOXOFFICE CAFE". Sebab masa x banyak , xmo jalan jauh menerjah lah kami ke situ.

Suasana nampak ok. Pilihan makanan pun pelbagai. Angah ngan Achik ja yang makan, YY masa tue mcm x lalu nak makan lah plak. Sayang alang xdpt nak join sebab abah baru jer keluar hospital. Lepas dah kenyang semua, baru lah best nak tgk wayang kan.

NAsi goreng tomyam - Menu Achik

Nasi + Paprik ikan kot (lupa nama)-Menu angah

Roti Bakar - Menu YY

makan punyer pasal, x pandang kiri kanan dah.

Habis menonton, kitaorg ke JJ, Wangsa Maju plak. Ada misi kat sana. Alah, buka jauh pun Wangsa Walk ngan JJ. Rupernyer ada Pameran Pengantin kat JJ. Agak meriah dengan manusia. Selepas misi selesai, Achik kata nak masuk Croch. Achik ngan Angah mmg slalu beli kasut Croch. Dan sedih nyer, walaupun YY selalu g JJWMju tapi YY x tahu hokey dlm JJ ada Cawangan Croch.Malu jer kan. Muhahahahah !!! Tapi orang lain yang nak beli, tapi orang lain yang beli, camne tue.

Nampak, yang x pegang kasut tue yg beli tau. :))

Opss, lupa sebelum kitaorg g ke JJ lepas tgk wayang, sempat lagi angah beli Hots & Roll . Kata nyer sedap, YY mmg x pernah try pun. Lama gak menunggu sebab kebetulan ramai pulak yang beli kan.


Then, dah puas jalan kat JJ, Angah lak teringin nak makan yang order2 tue. Mesti korunk x faham kan, alah makan kat kedai then order lauk, macam tomyam ke, telor dadar ke, ikan ke. So, YY pun bawak lah Achik ngan Angah makan kat kedai area Sri rampai. X jauh dari umah pun. Menu pilihan Tomyam Campur, Ikan Kembong 3 rasa, Telor Dadar Garing, Daging masak Merah , Kailan Ikan masin dan Nasi . Jgn terkejut eh, masa nie dah kul 8mlm pun, ibarat macam makan malam lah. See, mmg sessi menternak lemak kan.

Macam2 menu.

Dengan lauk yang pelbagai dan air dalam RM38 ja. Murahkan. Masakan sedap plak tue, YY paling suka Kailan Ikan Masin. Haisssh, citer pun dah terliuq. Bak kata angah " Kita kena repeat makan kat sini. Eceeeh, haruslah sebab awk kan nak kena g sri rampai sebulan sekali. Hihihihihi. 

Kan, sehari berapa kali makan dah. Betul tak menternak lemak. Ekekekek !!! 

ok, bye.










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah