Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

( Live from Beijing ) | Makanan Halal


Wee~~ masih lagi cerita dari Beijing. Kali nie nak cerita pasal Pakej Muslim yang YY dan kengkawan amik.  Pakej yang kitaorang dapat nie, merangkumi hotel , makan , pengangkutan , berjalan dan melawat termasuk shopping dan tourist guide sekali. Kira senang sangat lah sebab semua nya di uruskan. Harga pakej, memang murah. Bak kata orang berbaloi-baloi.

So, korang nak tengok apa menu yang paling kerap di makan oleh YY dan kengkawan. Tak kira restoran muslim mana yang di bawa, harus ada lauk-lauk nie. Nasi sudah pasti. Cuma biasa lah, makanan versi chinese style haruslah takde rasa sangat. Tawar dan kurang pedas. Nasib ler kita orang memang dah standby sambal ikan bilis dan cili padi bawak dari Malaysia.

Meh tengok makanan yang kita orang makan di Beijing niee.


Telur Dadar, hari-hari. Comfirm makin bertelur pipi nie bila balik Malaysia.








Giler wei, rindu nak makan nasi lemak , roti canai , Mee goreng mamak , McDonald , KFC . Eeee~~ semua lah makanan yang ada kat Malaysia. Tinggal 2 hari jer lagi kat sini. Cuaca agak sejuk. Habis bibir semua merekah. Kulit pun kering. Nampak cam panas, tapi sejuk sangat. 


Di Stadium Olympic Beijing 




P/S : Rindu makanan Malaysia konon, padahal bagi makan apa pun blasah ja. Muhahahhaha.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah