Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Menderma Sambil Berlari dengan Tumit Tinggi | The High Heel Dash


Assalammualaikum,Korang , sape nak buat keje amal . Nak pahala lebih tak ?? Nie YY nak share dengan korang cara paling senang korang nak beramal jariah . Sempena menyokong Women's Aid Organization(WAO) yang mencari dana untuk membaik pulih tempat tinggal untuk wanita yang terselamat daripada keganasan rumah tangga.. Lebih separuh daripada dana yang diperoleh akan terus diberi kepada Pertubuhan Pertolongan Wanita (WAO) .The High Heel Dash - Dana untuk WAOKali nie , dana dikumpul dengan acara yang sangat unik iaitu Maraton dengan menggunakan tumit tinggi dinamakan “The High Heel Dash”  . Al – maklumlah , kita orang perempuan nie kan suka bergaya dengan kasut tumit tinggi kan . Rasa lebih yakin gituee .The High Heel Dash akan berlangsung pada Sabtu 23 Mei 2015 dari 10 pagi hingga 6 petang, di Publika, Solaris Dutamas, Mon't Kiara. Selain perlumbaan, acara ini juga akan menampilkan ceramah inspirasi daripada tokoh-tokoh wanita, persembahan, aktiviti, dan gerai-gerai yang menawarkan produk dan perkhidmatan untuk wanita moden.
Disokong terutamanya oleh wanita yang berfokuskan perniagaan seperti Malaysia Airlines (penaja), Enrich oleh Malaysia Airlines (penaja), Marie Claire (rakan majalah rasmi), Lidah di Chic (fesyen & gaya hidup portal rasmi), Lewre (pasangan kasut rasmi), Keluk Malaysia (rakan kecergasan rasmi), L'Oreal Professionnel (rakan kongsi rambut rasmi), Shu Uemura (rakan kongsi solek rasmi), Toni & Guy Mont Kiara (rakan kongsi salun rasmi), myBurgerLab (rasmi F & B rakan kongsi), Smooshie ( rakan kongsi rasmi jus) dan banyak lagi rakan-rakan yang menyokong termasuk Gaza: Kementerian Waxing, LeBunny Bleu, The Memasak House, Sothys dan Gary Chong Studios.
The High Heel Dash - Dana untuk WAOSiapa yang Layak Menyertai :

- Seorang wanita
- Berumur 18 tahun ke atas
- Rakyat Malaysia

*** Orang lelaki jadi penyokong jer eh . Muhahhahaha.
Cara menyertai The Dash Heel .

1. Pendaftaran RM 150 ( Kategori Single ) atau RM 250 ( Kategori Double )

** Peserta akan menerima Goodies Bag yang bernilai RM 500 dan RM 800 dan layak untuk memenangi hadiah – hadiah menarik jika menyertai The Dash Heel .


The High Heel Dash - Dana untuk WAO

Camnie lah rupanya berlarian dengan kasut Tumit Tinggi – Ehsan Google
Lebih istimewa kalau korang jadi seorang pemungut dana . Lebih banyak kelebihan , dan korang membantu lebih banyak seperti menyumbangkan tilam , katil , almari dan lain lain peralatan rumah . Kemudahan ini dapat digunakan lebih dari 300 orang dewasa dan kanak – kanak yang perlukan perlindungan .
The High Heel Dash - Dana untuk WAO

Kelebihan menjadi Fundraiser ( Pemungut Dana ) .

** Untuk Single dasher , minimum target RM 300 per person untuk dash for free ( Pendaftaran RM 150 dikecualikan )


** Untuk Double dashers , minimum target RM 500 per team untuk dash for Free ( Pendaftaran RM 250 dikecualikan )


Cara untuk menebus FREE Dash .

1. Setelah sasaran minimum sebanyak RM300 (untuk "Singles" dashers) dan RM500 (untuk "Doubles" dashers) dicapai, korang boleh terus mendaftar untuk Dash di Laman web The Dash Heel .2. Semasa pendaftaran, korang dikehendaki memasukkan KOD DISKAUN di bahagian checkout: 

Kod diskaun untuk pendana "Singles" : WAO300
Kod diskaun untuk pendana "Doubles" : WAO5003. Setelah mengisi butir-butir korang , copy dan paste link SimplyGiving korang  ke ruangan yang disediakan.4. Korang akan menerima tiket Dash percuma selepas pengesahan halaman pengumpulan dana SimplyGiving .

The High Heel Dash - Dana untuk WAO

Jenis Kasut Tinggi yang dibenarkan .
Apa yang perlu korang tau berkenaan Pemungut Dana .

**** Seorang Fundraiser ( Pemungut Dana ) layak menerima hanya SATU FREE Dash (untuk "Singles" dan "Doubles" kategori), walaupun sekiranya dana yang diperoleh adalah lebih tinggi daripada sasaran minimum .**** Pemungut Dana akan dikeluarkan resit pengecualian cukai oleh WAO .**** Surat Penghargaan akan dikeluarkan oleh WAO untuk setiap kutipan derma yang di uruskan oleh pemungut dana .**** Maklumat daripada pemungut dana dan penderma iaitu nama, alamat surat-menyurat, alamat e-mel dan nombor telefon akan disediakan untuk WAO bagi pengeluaran resit pengecualian cukai .**** Pemungut Dana tertinggi akan dianugerahkan L'Oreal Professionnel hadiah hamper bernilai RM350 .
The High Heel Dash - Dana untuk WAO 
Nampak tak , betapa best nya kalau korang join “The Dash Heel “ nie. Macam – macam dapat . Bukan setakat menyumbangkan sesuatu , korang pun akan dapat pelbagai hadiah yang menarik .
The High Heel Dash - Dana untuk WAO
Hadiah Untuk Pemenang .

Winners of the Dash will walk away with these fabulous prizes:Grand prize (x1)
Tickets for Two (2) to London

1st prize (for both “Singles” & “Doubles” categories)
Tickets for Two (2) To Phuket & L’Oreal Professionnel Hampers worth RM350

2nd prize (for both “Singles” & “Doubles” categories)
26,000 Enrich Miles

3rd prize (for both “Singles” & “Doubles” categories)
18,000 Enrich Miles
The High Heel Dash - Dana untuk WAO

Jom Korang,… join tau , join tau . ( motip letak gambar kawin ) . Hahhahahaha .
Hadiah menarik , aktiviti menarik . Jom lah korang kita join . YY pun join jugak tau . Walaupun jarang guna heel , tapi YY semangat nak join . Dengan harapan tak terpeleot nanti . Tak sabar rasanya nak bersama – sama dengan semua wanita yang pemurah . Jangan lupa tau

TARIKH TUTUP PENDAFTARAN : 30 April 2015
CONTACT INFO

The Square, PublikaP/S : Kasut tumit mana nak pakai eh .


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah