Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

CitiCars Auto Servicing Malaysia | Service Kereta sambil Shopping

Assalammualaikum,



Bila dah pakai kete , paling penting untuk jaga segala isi perut kereta yang ada . Kena service ikut masa yang telah ditetapkan . Sejak pakai kete , YY memang pentingkan bab service nie . Bila sampai jer tempoh , mula lah bising – bising ngan En. Abah suh gi service . Gelabah kan . Selalu En. Abah suh YY sabar , macam lah lari pusat service tue .



So, Ahad baru nie . YY memang takde apa – apa nak buat . Jadi awal – awal dah booking di Citi Cars Paradigm Mall untuk buat service . Kena booking awal, sekurang – kurangnya 3 hari . Maklum lah , Citi Cars nie memang selalu fully book sesaje . Lelagi lah weekend . Kebetulan ada kosong pukul 11pagi . Just nice , sebab ahad jalan clear kan . Xdelah masalah kesesakan lalulintas .




CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Luas : CitiCars Paradigm Mall




Macam biasa , YY ke Citi Cars dengan BFF Nur Qaireen Iman . Pepagi dah kena bangun bersiap . Taknak lah kita dah buat janji , tapi sampai lambat . Kan dah menyusahkan orang . Keluar macam dah lewat , tak sangka pukul  10.30 pagi dah sampai . Tak sangka sampai awal , Citi Cars terus jer service kete YY . Kan dah jimat masa kat situ .



CitiCars Service Kereta Paradigm Mall



CitiCars Service Kereta Paradigm Mall



CitiCars Service Kereta Paradigm Mall




CitiCars Service Kereta Paradigm Mall



CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Montez SR3 Semi Synthetic Engine Oil + Air Filter



Citicars Auto Servicing

Air Filter yang dah kena ganti baru ( RM 38.00 )




YY buat service biasa jer .

Citicars Montez Semi Package Value Worth RM198

- Montez SR3 Semi Synthetic Engine Oil

- Original Oil Filter

- Anti-rust

- Air Filter Cleaning Service

- Windshield Washer Top-Up

- Citicars Signature 26 Inspection Points Check

- Vehicle Diagnosis

- Citicars Service History Booklet

- Labour




CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Daftar jadi ahli CitiCars – PERCUMA jer .

Kelebihan menjadi ahli banyak wooo . Antaranya diskaun untuk service dan alat ganti.





Sebelum diorang nak service , memang YY ada mention yang kete cam berat lately nie . So, bila diorang buat pemeriksaan . Ngupernya YY punya Plug dah x ok , then Air Filter dah berabuk teruk . Tersumbat senang citer . 2 benda nie pun YY tukar yang baru . Kete nak pakai lama , so kena lah jaga bebetul kan . Setakat nie , kete x pernah bagi masalah besar kat YY . Setakat batery kong tue ada lah .



CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Peneman setia YY . Ibu tengok lain , Qaireen plak pandai tengok lense .



Buat service , siap dapat PERCUMA

Tyre Service = Value Worth RM120

Free Tyre Alignment

Free Tyre Balancing

Free Nitrogen Air ( you will feel the difference while driving)



Total Service RM 352.00




YY memang puas hati service di CitiCars. Maklumlah , kita nie perempuan ada jer pasal kete yang kita tak bape faham . Risau jer kalau kena tipu . Di CitiCars , diorang akan bagi tau apa masalah kereta kita siap bukti tau . Dan  takde paksaan kalau nak tukar alat ganti . Sekurang – kurangnya , korang boleh buat pilihan nak buat pilihan ganti sekarang atau kemudian mengikut budget . Ruang menunggu yang selesa , siap ada econ dan wifi. Kalau tekak agak – gak kering , disediakan ruang untuk refreshment . Staff, sangat friendly siap share tips- tips penjagaan kereta lagi .



CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Ruang menunggu yang selesa .




CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Boleh guna kredit kad or debit kad . Free Wifi .




CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Refreshment dan Boleh charge handphone kalau batery korang kong .




CitiCars Service Kereta Paradigm Mall



Bila pusat Service kereta dalam Mall . Memang best sebab boleh buat 2 keje dalam satu masa . Sesambil menunggu kete siap , boleh shopping dulu . YY sempat lagi menerjah Tesco beli barang dapur . Jimat masa . Kete siap , shopping pun settle .



CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Service Package



Air-Cond-Service

Aircond Package



Cawangan CitiCars  yang korang boleh kunjungi .


Sunway Pyramid
Entry A or C, Level B1, Pillar R14
03-5611 0398


The Gardens Mall
Zone B, Level P2, Pillar B60A
03-2282 1266


Paradigm Mall
Entry A or B, Basement 1, Next to Pillar P13
03-7886 7960


Empire Shopping Gallery Subang
Entry A or B, Basement 2
03-5612 0092


Johor Bahru City Square (Opening in March 2015)

DPulze Shopping Centre @ Cyberjaya (Opening in May 2015)




Waktu Operasi Untuk Semua Cawangan :

10:00am – 8:00pm 

(7 Days a week) 

Including Public Holidays




CitiCars Service Kereta Paradigm Mall

Yeahhhh !!! kete dah siap service . X sampai 2 jam pun settle semua .




Istimewa buat pembaca yanayassinDotCom .

YY ada sesuatu yang special untuk korang . Kalau ke CitiCars buat 1 pakej service atau ganti tayar baru . Boleh dapat PERCUMA Tyre Alignment + Tyre Balancing + Free Nitrogen Air bernilai RM 120 . Korang cuma gunakan promo code : yanayassin015 . Selamat Service kete korang !!!!




Detail :


Facebook : CitiCars Malaysia

Instagram : Citicars Malaysia




P/S : Baru kete rasa ringan bila dah service dan ganti alat baru .







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah