Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Penting ke Page Rank sebuah Blog ??



Yuhuuuu,... sape tahu itu apa kah Page rank. Yeaaah, YY pun x tahu sebenarnya. Masa memula YY menceburkan diri dalam dunia blogging nie, cuma nak merepek dan merapu tak tentu hala jer. Maklum lah suka membebel, tak puas di dunia realiti, sibuk di alam maya pulak. Haissh, memang tak terlayan kalau sesape borak ngan YY *poyo. 

So, one day YY dapat tau pasal Page Rank nie, Cam biasa mesti lah blur dulu kan. Dan pemahaman YY ketika itu, sape Page Rank tinggi kira tak bagus, lagi rendah lagi bagus. Haaa, gitue lah pemahaman YY yang jahil tentang Page Rank ketika itu,

Dan bila tengok Page Rank YY seperti gambar di bawah. Adalah agak kecewa ketika itu yaa. Sedih sesangat. Kat hati duk fikir adakah sebab tukar dari blogspot ke dot com hari tue. Yerlah, dah pemahaman lagi tinggi tue tak bagus. Suka tengok kawan ada yang dapat 1, ada dapat  2 , dan ada jugak yang dapat 3. Dah tuee, xde pulak YY baca yang dapat 5. Lagi hati nie kecewa, sebab dapat yg tercorot.




Jadi, bila YY terbaca perkara sebenar-benarnya tentang Page Rank nie, baru lah merasa sedikit kelegaan. YY nie bukan reti nak main SEO bagai, tau nak merepek tak tentu hala jerk. Past tue sibuk nak citer semua hal peribadi, jangan sampai ada yang meluat sudah. Muhahhahaha.

Kalau korang nak detail pasal Page Rank boleh arrr terjah ke Blog Suami Orang dan Tunangan Orang . Diorang ada lah citer apa itu Page Rank. So, lepas nie takde lah korang blur macam YY yang sampai down konon takmo berblog dah. Giler drama kan. Emo tak pasal jerk.

Peringkat PageRank

Beberapa peringkat PageRank yang ada:

PageRank 0-3 = Low – Average
PageRank 4-6 = Above average – High
PageRank 7-10 = Big – The best

So, mari lah kita meningkatkan Page Rank, tapi gi mana yaaa . Sape boleh tolong ajar kat YY yang blur nie. Tambah semangat nak berblogging nieee.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah