Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

#TripMediaCherating | Bermesra dengan Kelip–Kelip

Assalammualaikum,


Wee~~ selepas kitaorg makan-makan dengan meriah nya di Ana Ikan Bakar Petai, We all di bawa ke Jeti Syahbandar, Kuantan untuk melihat secara dekat Kelip – Kelip di depan mata. Bak kata orang putih Firefly. Sejenis serangga yang mampu mengeluarkan cahaya di punggungnya.

Cherating201Kelip-kelip
Di depan Jeti Syahbandar

Cherating200Kelip-kelip
Kadar Tambang menaiki Boat melihat Kelip - Kelip

Tapi apa kan daya, dah nama pun fotographer amatur, payah nyer nak amik gambar kelip –kelip. Kalau buka Flesh dah tentu memang tak nampak Kelip – Kelip nya. So, memasing mencuba tapi tidak berjaya. Apa kata korang layan gambor kami sepanjang perjalanan ke Tempat Kelip-Kelip, then posing ibarat Kelip – kelip boleh nampak dalam camera kan.

Cherating209Kelip-kelip
Muka comot dan penat, tapi masih semangat nak nengok Kelip - Kelip

Walaupun muka kepenatan seharian beraktiviti, tapi tetap semangat nak tgk Kelip – Kelip. Kalau kat Kuala Selangor pun ada jugak Kelip Kelip nie tau, Korang boleh tgk kat SINI.Agak Jauh jugak yer di antara Jety dengan tempat bakau yang kita nak tgk Kelip –Kelip nie. Mahu tido – tido jap, maklum lah letih kot, plus perut dah kenyang lagi buat mata tak leh nak buka.

Cherating212Kelip-kelip
Ruby dan Abg Lan seronok naik Boat Yerr.

 Cherating215Kelip-kelip
Ini jer hasil yang YY nampak, cahaya itu adalah kelip -kelip



Ehsan Google ( Kelip - Kelip )


Bila dah payah benor nak amik gambor Kelip-Kelip, Apa lagi buat keje giler lah dalam Boat, aksi bergambar muka penat tema nyer yerr.Sementara nak habiskan masa, sejam pergi dan sejam balik semula ke Jety. Ce bayangkan, jauh kan.



6
YY , Nisa Kay dan Ruby



So, Selesai melihat kelip-kelip, baru lah kitaorg semua ke Impiana Resort & SPA untuk bermalam. Memang penat seharian gerak dari Kuala Lumpur pukul 6pagi, dan kami sampai ke Impiana lebih kurang pukul 12mlm. Woww, memang masa tue dah terbayang bantak jerk. Tapi kan, bila kan, dah masuk bilik kan. Tengok bilik rasa macam “eh, cepat amik gambor, best nyer bilik nieee “, terus hilang ngantuk uolsss. Memang terbaik penaja penginapan Trip Media Cherating kali nie, iaitu Impiana Resort & SPA. Tak percayaa, nanti kan cerita YY tentang Impiana yaaa kengkawan.









P/S : Kelip – Kelip sesuai sangat dengan TNB.











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah