Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Kejutan di Hari Lahir | Julai Ohseeem :)

Assalammualaikum,

Hai korang, saje lah nak sambung kisah hari istimewa kat SINI . So, pada hari kejadian YY bekerja seperti biasa mencarik sesuap nasi. Opis YY nie tak macam opis ada org tue ada ‘Cuti Birthday’. Untung lah sape keje Citibank. Birthday pun dapat cutikan. Ok, dah melalut tak tentu hala. Muhahahha.

So, bila dah tarikh kelahiran kita kan, bertalu-talu ucapan kat fb wall, kat tipon, tue belum masuk yang call siap nyanyi2 lagi kan. Terharu sangat. Rasa ramai sungguh yang sayang. Maklumlah, kekadang YY nie rasa macam kurang kasih sayang jerk. Bak kata alang, kena ada satu kelab KKS ( Kurang Kasih Sayang ), siap alang lantik diri jadi presiden eh.


fb
Terima Kasih yang wish di FB

Kebetulan hari tue YY dapat jemputan ke Majlis SONY Malaysia. Itu kisah nanti YY akan citer kemudian. Tengah Syok punya berbuka puasa dengan pelbagaii menu , ada lah sorang mamat nie bawak escream siap ngan lilin. Owhhh, terharu nya. Ngupernya dari Rouge Com , Karen yang buat surprise for my Birthday. Then diaorg nyanyi lagu besday reramai. Auww, malu ai sekejap.Terima Kasih Karen, u r so sweet lah.

 484066_10150999380875000_289693439_nCar Wash401    
Muka Terkejut dan teruja.


539041_10150999381600000_2094075981_n580898_10150999381095000_542881701_n
Tengah teka Umur Karen                         With Karen dan Rebecca


Car Wash015
Escream yang yummeeeh. 

Tiada lagi kek pada hari kejadian, lagi pun hari keje kan, camne nak sambut . Then keesokkan hari, memang dah plan nak berbuka sama Ibu ngan adik kat rumah kajang. Awal-awal lagi memang YY dah request nak makan Mee Kari ibu masak. Yummeeeh, dah terliuq bila terbayang Mee Kari Ibu. Then x sangka, adik YY siap beli kek from SR sampai 4 jenis. Katanya nak beli besar kang tak termakan, so dia beli yang slice-slice jer. Jadi boleh beli lain- lain rasa kan. Owhh, Terharu lagi. Dah tua-tua nie, tak sangka pulak birthday di sambut kan. Terima KAsih Ibu dan adik angah, sayang korang seumur hidup Smile.


124_0640124_0641124_0642124_0643
Pelbagai Menu berbuka air tangan Ibu

Car Wash403
4 Jenis kek dari SR , Thanks adik ku Angah


Then, selepas tarikh birthday berlalu 2 hari, Alang ngan Angah plak ajak dating. Plan nyer nak nengok wayang , lepas tue berbuka puasa sama. Memula YY request nak berbuka kat Seoul Garden, tapi fully booked plak. Jadi ke Mid Valley sebab kebetulan YY ada voucher GSC, boleh lah menonton di GSC MV.Pasal berbuka di mana, YY serahkan pada Angah dan Alang jer. Tetapi apa kan daya, plan Tengok wayang tak terlaksana, sebabnya janji kul 3ptg di MV, pukul 2.45ptg YY dah ada pun kat MV, cuma nak masuk ke parking YY stuck di jem yang giler hingga 2 jam. Dah macam KL-N9 plak lama nyerr. Kaki siap lenguh semua. Sampai kan dalam parking pun bleh jem. Memang gilerr arrr. Jadi, terbatal lah agenda menonton wayang. Jadi kitaorg leaklepak , borak – borak jer kat The Garden.


Tony Roma's039Tony Roma's040Tony Roma's152Tony Roma's154
Tony Roma's057
Tony Roma's053
Berbuka di Tony Roma's

Bila dah nak masuk waktu buka, Angah ngan Alang ajak ke Tony Roma’s. Ngupernya diorg dah Booked tempat kat Tony Roma’s . Auwww, macam tau-tau jer YY dah lama ngidam nak makan Fried Mushroom TR yang sungguh Yummeh.Then sekali lagi terharu, dah ler belanja YY kat TR, Alang siap beli kek. Hokeey, kek 3 untuk Birthday YY di tahun 2012 nie. Serius, ingatkan memula takde orang ingat. Sekali , amik kawww sampai 3 kali dapat kek/escream. Terima Kasih Angah dan Alang. Sayang korang sangat-sangat.

Tony Roma's114Tony Roma's119Tony Roma's164Tony Roma's165
Terima Kasih Angah dan Alang

Dan, semalam sekali lagi dapat surprise. Memula dapat sms dari En.Tunang kata jom pi makan Char Kuew Tiaw Mali’s. Memula tue macam malas lah kan, sebab baru past berbuka, then macam kenyang lagi. Tapi dah lama kot nak pi makan CKT tapi tak tercapai hajat, so pergi jugak lah. Dalam kul 11mlm baru kuar rumah. Terus menuju ke Mali’s CKT Danau kota. Tapi kalau ikut YY Mali’s Taman Bunga Raya lagi best. Tapi, org yang bawak kan, kita ikut kan ajer.

Mali's Char Kuew Tiaw250 Mali's Char Kuew Tiaw151Mali's Char Kuew Tiaw156Mali's Char Kuew Tiaw155
Mali's Char Kuew Tiaw100

Terima Kasih En. Tunang kerana belanja Char Kueh Tiaw dan kek yg sedaaap

Dan sekali lagik tak sangka, ngupernyer En. Tunang pun beli kek jugak. Aduhh!! berapa hari dah nie asik blasah kek. Serius terharu. Siap En. Tunang belikan cekelat. Untuk makluman, En. Tunang kita nie bukan nyer romantik pun, tetiba plak buat surprise beli kek bagai kan. Bila YY tanya nape beli kek, kan besday dah lepas. Katanya dah niat nak beli, lambat ke cepat tetap nak bg gak. Hurm, ikutkan ajer lah. Terima Kasih En.Tunang, sebab ingatkan takmo celebrate , tapi rupanyer nak buat surprise. Red heart





P/S : Terima Kasih pada semua atas tanda ingatan korang di hari lahir YY :))


Dah dapat teka berapa umur YY ??? Muhahahahhaha .



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah