Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Review | Filem Misteri Jalan Lama



Seperti yang sedia maklum , entri kat SINI , YY duk tergedik2 citer pasal nak g tonton Filem arahan Afdlin Shauki Misteri Jalan Lama yang akan ditayangkan pada 24.11.11. YY teruja, hati kembang semangkuk sebab dapat peluang orang pertama menonton Filem nie sebelum ditayangkan. Yang best nyer media pun x tgk lagi. 



Tak pernah dalam sejarah menonton previewFilem, kita boleh amik gambar dalam panggung. Tayangan Unggul mmg best lah. Dah ler preview awal, siap boleh amik gambar lagi. TQ sangat.


Pendaftaran dalam pukul 7.30mlm, then masuk panggung kul 8.00mlm. Masa kat panggung, wakil dari Tayangan Unggul duk stromory lah kisah di sebalik Misteri Jalan Lama nie. Masa nie lah baru tahu yang kitaorg batch pertama dapatmenonton dengan Vanidah Imran dan Liyana Jasmay.

So, kalau bab Sinopsis korunk boleh baca kat entri sebelum nie <SINI>.


Masa Indra nak hantar Ilya balik, siap singgah makan durian dulu.

Dah sampai kg Ilya, semua berpakaian putih.

Ilya masa kechik, sebelum di beri pada Iskandar

Bapa Ilya, sebelum dibunuh

Mati sudah bapa Ilya

Indra akan berpisah dengan Ilya, kerna dunia kita berbeza

Indra pulang menaiki kapal tp dengan cara terbang

Selamat tinggal dunia, saya kembaliketempat asal - Ilya.



Kesimpulan yang boleh YY buat selepas menonton Filem nie. ::

* Kelainan dalam Filem Malaysia, mmg xpernah kot Filem Malaysia cam Misteri Jalan Lama nie.

* Watak Hans Isaac mmg berbeza, then Que cam biasa lah sebab kan kecomelan nyer,yang x kelakar jadi cam lawak jerk.

* Vanidah Imran x dinafikan pelakon hebat.

* Memula citer mmg macam x faham sikit lah, then dah lama baru korunk akan cakap"owwh, baru faham"

* Sape yang minat citer ala2 Lord of Thering or Narnia, mybe korunk akan suka citer nie. Sebab dlm Filem nie ada2 dunia berbeza. Memula ingat macam alam bunian gitue, rupenyer bukan.

* Kostum untuk orang jahat sangat menjadi,cuma bab CGI nampak sangat CGInyer. Boleh prasan.

Sesape yang ingin kan kelainan dalam Filem Melayu, mmg patut tonton Filem nie.

Maaf ler,gambar dlmpanggung mmg x berapanak elok sebab camera biasa jerk.Lain lah pakai DSLR kan.









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah