Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Trip to KOREA | Day 4 @Nami Island ( kisah bergambar beribu lemon ) :-))

Assalammualaikum *__*,

Hai uolss, ada jugak yang duk tunggu2 YY nyer citer pasal kat Korea eh. Maaf lah lewat story sebab YY kena dulu kan review filem Bini Bini Ku Gangster dan Al-Hijab . YY mmg suggest sangat korunk tgk 2 Filem tempatan nie. Terbaik Hokeeey !!!.

Sambung kisah Korea yer. Hari seterusnyer kitaorg ke Nami Island. Alah tempat yang Winter Sonata berlakun tue. Tapi YY xpernah tgk pun. Masa sibuk2 ngan Winter Sonata, YY masih belajar, so x de kesempatan nak tgk lah. Sape ada DVD, bak sini kasi YY pnjam. Nak gak leleh2 air mata, kata citer tue sedih kot.

Dari umah, lepas bfast kueh tiaw goreng ( menu msia ) , kitaorg pun gerak lah ke Nami Island. Amik masa dalam 2jam lebih perjalanan. Dalam perjalanan, ada lah brenti kat kedai cenderahati nie. Sape nak membuang yang kechik or besar leh buat apa yang patut. Bak kata John, jauh lagi perjalanan nie. Kat kedai nie, terkujat YY bila tgk tandas yang sangat bersih, siap ada gambar2 artis korea. YY kagum sebab, Korea toilet x guna paip air, so sepanjang perjalanan mmg kitaorg ada bawa botol kosong buat isi air kalau nak ke toilet. Dlm fikiran YY dah terbayang kalau M'sia xde paip, mahu bau yang kurang enak dalam toilet kan. Nie tidak berlaku di Korea, tandas bersih, tiada bau yang kurang enak , siap ada gambar2 lagi.

Nie lah kedai cenderahati , toilet siap ada gambar2 artis.

John dengan camera, xleh dipisahkan.

Sampai jer ke Nami Island, harus lah naik boat kan. Kang x sampai plak kat Island tue. Bangga lagi YY, bila naik boat nampak bendera Msia di antara bendera2 yang ada keliling boat. Ramai jugak org Korea yang sesama nak ke Nami Island. Kebetulan masa kitaorg datang, orang Korea tengah cuti festival. Raya 'Chuseok' nama nyer. Macam Raya Aidilfitri kat M'sia lah lebih kurang.



Bila tgk ja keindahan Nami Island, mmg YY terpegun habis. Chantek sangat. Cuma x dpt lah YY nak tgk daun luruh , sebab lum masuk autumn pun. Ada lah sebatang dua pokok yang dah jingga2 camtue. Apa lagi, amik peluang bergambar lah. Tempat yang bersih, susunan pokok kat Nami nie yang buat tempat tue sangat indah. Camne lah suasana dlm Drama Winter Sonata tue eh, mesti syok giler. Kat sini ada lah tempat YY tinggal kan jejak, mana tahu 1 hari nanti sampai lagi ke Korea, leh tgk kan apa yg YY tulis.


Ce teka apa yang YY tulis tueee


Happy, Kami dah sampai Korea - Nami Island wowww.





Dah puas bergambar, pusing2 dan berbasikal. YY pun terjebak lah buat potret karikatur. Siap dalam 8 minit dengan bewarna tau. Harga baru 10,000 won, kalau tambah ngan frame gambar total 20,000 won ja. Pandai betul mamat Korea tue buat, terus diaowg cakap macam muka 'Siti Nurhaliza anak 3',.. bhawawwhahahha, kejam kan.

Chantek dan bersih kan, sentiasa ada org sapu daun yang gugur






Kat Nami Island nie, kami bawa bekal dari rumah. Menu Bfast pagi tue, Kueh tiaw goreng. Jimat dah belanja tuk makan kan. g pun payah nak cari makanan halal kat Korea nie. Murah rezeki kitaorg, duk Korea makan terlebih, sebab ada John yang pandai masak. Haissh, sampai sekarang YY duk terliuq Laksa yang John masak, mmg sedap giler. Xpernah YY jumpa kat Msia sedap camgitue. Maybe guna ikan fresh kot.



Ayam kat Nami nie makan Kueh tiaw goreng, Mak teh x larat guna kerusi roda di tolak oleh Abg Wan. Bagus Nami Island nie, sediakan kemudahan tanpa bayaran untuk yang kurang upaya. Kagum lagi.

Pengalaman manis dan best betul masa kat Nami Island nie. Banyak bergambar jadi model tuk John. Maklum lah, John nie pandai amik gambar, alang pun belajar guna DSLR kat John. Yer lah, alang baru beli DSLR semata2 nak g Korea. Mmg terbaik lah bila berjumpa dengan org yang pakar, ilmu berguna sangat.

YY dan Diana - dengan gambar yg telah di karikatur kan.

Tia dan Hubby pun buat jugak !!!

alang tgh belajar dari sifu John - Kat umah.

Balik umah dah malam, tapi kitaorg boleh siap2 ke Dongdaemon Market plak lepas makan  mlm. Tempat nie macam Petaling Street lebih kurang. X beli apa pun, saje cuci mata.




Kisah KOREA 1 < SINI >

Kisah KOREA 2 < SINI >

Kisah KOREA 3 < SINI >

Kisah KOREA 4 < SINI >



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah