Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Incheon to Seoul | Jem gilaaaak jalan raya. ( entri penuh gambar, jgn muntah )

Assalammualaikum *__*,

Hai uolss, apa kisah hari ini. Hope dah semangat nak keje lepas cuti raya yang lama kan. Yang baru nak cuti tue, Selama Hari Raya lah yerrrr.


Nak habaq kat semua, yang YY dah selamat sampai ke Seoul, Korea. Penerbangan mengambil masa 6jam. Agak memenatkan sebab YY naik Air Asia ja. Kul 8 mlm YY dah ada kat LCCT. Flight kul 11mlm. Then, berlepas pun agak lewat jugak, dekat kul 12 camtue. X tahu lah ada masalah apa kan. YY masa dalam flight dah rasa cam ngantuk gilak jaaa. Tapi bila dah mula flight, mata xleh nak lolap. dekat kul 1pg camtue, makanan ready, blasah nasi lemak tapi x sodap lah. Lapar nyer pasal, YY blasah jaaa.

Sampai jer di airport Incheon, X sangka giler org besar kedutaan Malaysia di KOREA tunggu di pintu kuar kapal terbang. wowww, teruja plus terkujat. Disambut mesra bersama 2 org pembantu Dato'. Laluan dan perjalanan di permudahkan. Ahli rombongan seramai 20org, memula x ramai pun, tapi last minit ada ja yang nak follow, book tix pn last minit, sib masih ada kosong. Terdiri dari kaum kerabat alang, cam sepupu dia lah, makchik dia lah, pakchik dia lah. Tue yg bertambah meriah.






OTW nak ke SEOUL, jalan amatlah jem. dari perjalanan sejam leh jadi sejam lebih. Lelap2 dah YY dalam bus yang di sediakan oleh pihak kedutaan. Sampai jer kat rumah, apalagi, operasi nak makan lah. semua dah lapar giler. Menu yang disediakan nasilemak, sambal sotong. Sedap wooo. Disediakan oleh John, pembantu Dato'.








Now, tengah rest kat bilik, sebelum operasi bersiar. Ada yang dah sambung tido pun.




p/s : mesti nak tahu kan, sape Dato', umah sape YY duduk kat SEOUL nie. Nanti lah YY citer eh. Maraban, merapu sambil mata dh nak lelap. :))



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah