Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Trip to KOREA | Day 3 @Korean Village, SUWON.

Assalammualaikum *__*,

Hai uolss, semangat nie YY nak sambung citer pasal Trip to Korea. Maklum dah dapat cd gambar2 kan. Sebelum nie bukan YY xmo hupdate, tapi x syok lah bila nak story tanpa gambar. Apa guna beribu gambar tp x sharing kan ( ada yg nak tgk ke, poyo ja ), hahahahha. Tapi bila trima msg dari Kak Leen yg x sabar nak tahu citer selanjut nyer. YY lagi teruja nak membebel nie.

Hokey, selepas kisah kat SINI.Esok nyer kitarg ke SUWON. Tempat letak nyer Korean Village. Ibarat macam MINI Malaysia kat Melaka tue. Tix masuk dalam 18,000 won. Opss !!! lupa, sebelum tue kitaorg singgah di Itaewon. Kat sini terletak satu2 nyer Masjid di Seoul. Kawasan Itaewon nie lah kalau nak cari makanan halal. Tapi kawasan nie jugak banyak pub dan kawsan mabuk2. Masjid nyer tesergam indah di atas bukit. Design dalam masjid pun chantek sangat. Bahagian solat terbahagi dua, perempuan kat tingkat atas, lelaki kat tingkat bawah. Kat sini, alang ngan achik di nasihat kan pakai selendang. Hihihi, sangat comel bila diowg pakai tudung.

Di depan Masjid Seoul, Itaewon.




Di bawah, bahagian solat lelaki.

dari atas, bahagian solat perempuan

Bahagian solat perempuan



Kemudian, dari Itaewon baru perjalanan di teruskan ke Suwon. Kat sini , makan masa lama gak nak menjelajah rumah2 dalam Korean Village nie. Kalau sape pernah g Mini Malaysia kat Melaka tue, faham lah kot. Cuma kat sini, diorg betul2 bercucuk tanam, dalan nie jugak ada istana2 lama korea. Lenguh jugak jejalan dalam Korean Village nie. Harga tix pun agak mahal kalau di tukar ke matawang kita.

TOL SUWON




Kat sini jugak di tunjukan camne dari ulat sutera leh dapat benang sutera. Bila dah tgk, terus angah rasa xmo pakai sutera dah. Geli kata nyer. Yang agak menghairan kan, diowg siap makan lagi ulat sutera tue. eeeeeee, geli lah.


 Nie lah proses penghasilan sutera.




Balik dari Suwon, kitaorg di bawa ke restoran Steamboat Halal di area mana ntah. Lupa dah YY. Di belanja oleh  Pak Kochit ( Dato' ). Seafood segar tue. Steamboat nyer rasa agak lain sikit dr Msia. Tekak Achik xleh trima, makan sikit ja. YY rasa ok lah, siap makan ngan nasi lagi. Tapi bab Kimchi ja tekak YY x leh nak telan. Terima Kasih Pak Kochit sebab belanja semua tetamu dari Msia. :))






Thanks to Pak Kochit ngan Mak kochit blanja steamboat




Balik tue, semua macam dah x larat sangat. X sabar dah nak lurus2 kaki, tdo dan bersedia untuk aktiviti esok plak.


Kisah KOREA 1 < SINI >

Kisah KOREA 2 < SINI >

Kisah KOREA 3 < SINI >


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah