Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

~ Salam Ramadhan ~

Diam x diam,.. bulan Ramadhan muncul lagi,.... sangat seronok, sbb bulan nie ler kalau kita nak kumpul pahala bebanyak dengan sangat senang,............ Maklum ler,.. bak kata org,.. Nak kumpul dosa senang gilerrrr, pahala cam susah jerk,.. tul ke?????




Tahun 2010 nie,.. adalah tahun ke-2 menyambut ramadahan & syawal tanpa kehadiran ayah tercinta,... Untuk pengetahuan ayah kita telah kembali ke rahmatullah pada tanggal 3.02.08 ,...komplikasi diabetis... Moga rohnya dicucuri rahmat,..!!! ... "Along rindu ayah"......sob,.. sob,. sob,..Al-Fatihah!!!

Ramdhan kali nie,.. kita tinggal berdua jer ngan adik,.. so agak2 apa lah kita nak berbuka yerrr,..!!! nak masak , comfirm yaaaa adooooooo.. maklum ler, ibu tahun nie berposa di kampung,.. gara2 nak ubah angin ( suh anak nyer berdikari),.. hahahahha, sian tul dah tua2 baru nak di didik berdiri di atas kaki sendiri,.. ahaaksss,........... tahun lepas berbuka sangat mewah, mana tak nyer, dh ibu meniaga kat pasar ramadhan jual nasi campur,... jadi anak bertuah nyer nie, bila balik keje,.. g  jer pasar then pilih jer lauk apa nak,............ tapi tahun nie nak kena masak sendiri plak,.... waduhh!!!! berat nyerrrrr............

Semalam posa pertama,... mmg x tau nak makan apa,... sampai 4x duk pusing2 kat pasar ramadhan,........ last2 nyer kita beli nasi kerabu kosong, sbb tgk lauk cam x best jerr,... dah terfikir balik kang goreng telur sudah,..!!!! sampai umah kita leh duk lepak2,... tgk tb,.. ( kalau org lain dh kelentangkeletong kat dapur rasa nyerrr ),........tetiba adik balik plak, pdhal klu keje slalu mlm baru dia balik umah,... cuti rupa nyerrrr,.........tgk kiri kanan tangan ada beg plastik,... betul punyerr banyak makanan beli,.. "along, owg g pasar ramadhan kg. baru,... ramai gilerrr owg "...kata adik,..

Murtabak menu wajib berbuka
  

Bubur Lambuk


Kita apa lagi,.. menyibuk kan diri ler tgk hasil belian juadah berbuka,... ada nasi ( RM1 ), ikan patin tempoyak seketul ( RM4 ), sayur kangkung belacan ( RM 2 ), murtabak-2 ( RM 3 ) , air tebu ( RM3.50 ) , Kuih-muih 2 jenis ( RM 4.00 ), Bubur Lambuk-2 ( free from KOSMO ).. TOTAL RM 17.50.... tue diaaaaaaaaaaa , hari pertama posa dah abis banyak tueee,.. kita apa lagi start ler membebel,... for Info, adik kita nie mmg sangat tidak kedekut klu bab makan, suka sangat beli bebanyak,... fuh!!! kita pun ajak ler bincang,... camner ngan posa nie,.. nak masak ke,.... dia klu keje mmg xder harapan makan kat umah,.... jd hasil dr perbincangan,... we decide to ,.. kita kena masak untuk sahur jerrr,... berbuka memasing beli jer lah kat mana2,... sebab kita buka sorang kat umah,... dia plak buka kat tempat keje,..........
tetibo, dah banyak menu tue,.. adik suh kita grg ayam,.. xsampai hati nyer pasal,.. kita pun g ler kuar kan ayam dr peti ais,... tp masa tue dah kul 7 lebih, mmg xdan ler dia nak mkn ayam tueee,... then kita cakap , makan tuk sahur jer lah,..!!!

So, pagi nie kita tgk semua menu dah licin,... adik sahur lah tueeee,......... kalau nak harap kita, mmg kita x bangun sahur,... hari pertama sahur pun,.. adik yg kejutkan kita,..."long, bangun shur,... owg ader beli tosei",.. hahahahaha,.. nie kakak jaga adik,.. ke adik jaga kakak,... !!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah