Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

:: Menu berbuka 7 Ramadhan ::

Hari nie dah masuk 7 ramadhan,... mmg teringin sangat nak masak sesuatu yg dah ada dlm perti ais sejak sekian lama,..........  Udang, BESARRR punyer,.. hehehehe,..

So, masa g c4 kita dh siap2 beli apa bahan yang patut ada,.. plan nyer nak buat masak lemak cili padi udang + tomato,... yummmyyyy,... kalau ibu buat lagi best nieeee,.... tp xper,... akan ku cuba dengan bersungguh2,... ahaaksss,......!!!!

Balik keje jer, siap2 kuarkan udang,... then sedia kan bahan,... masak nasi dulu sebelum tunggu udang lembut,........ dah dekat kul 7 baru kita mula masak,.. ini adalah kerana, diri ku yg "pandai" masak nieeee,... perlu merasa, jd kena tunggu buka posa baru leh masak sebenar nyer,.... jd, bila dah siap masak,... tang garam tue x buh lagieee,... tunggu dh buka baru letak,... ngeh ngeh ngeh,...!!!!!,... masa berbuka, minum soya then oter lauk apa yg patut,............ apa lagieee, cekik ler,........... sdap gak kita masak ( prasan jer ),.......
hehehhehe,...

udang masih keras , baru kuar fridge

tadaaaaaa,... siap dah

Tapi sebelum tueee,.. ada citer yang agak2 x best ler,.... ptg tue patut nyer kita ada appoinment kat PPUKM,... so dlm kul 1 kita pun kuar opis,......... dengan penuh ayu melangkah ke parking kete,............ tup2 kete x leh start, adooooooooooo camner nieee,..... appoinment kul 2,........ so kita pun patah balik ke opis,........ niat hati nak minta bantuan,.. kebetulan anak buah keje kat bahagian transport b.aman,.......... dia bg no bengkel b.aman,................. so dtg ler 2 org anggota nieeee,... dh ler masa tue tgh ujan,... jd dia suggest kita tukar batery,.... padahl batery kita baru jer tukar,... x sampai sethn pun,.................. tp disebabkan nak cepat,.. ujan plak dah lebat ( payung xde, tertinggal kat opis ),....... malas nak citer banyak,... diowg pun tukar ler batery,.. kena ler RM150,........... sib baik ada lagi duit,...... kalau x,... x tau nak habaq lerrrrrrrrrrrr,..........

Sampai spital pun dh lewat,..... kita jd patient akhir yg jumpa doc untuk hari tueee,......... balik plak tempuh jem yg kaw2 punyerrrrrrrrrrr,......... kul 6 lebih baru sampai umah,.......... sib baik masih semangat nak masak tau,............ sebab dah niat dr pagi mmg nak masak hari nieee,...............

Dah nak masuk hari ke-8 posa,..... baru kita bangun sahur ( tue pun sebab Mr. Fiance kejutkan bangun sahur ),...... sbb kita dr dulu posa mmg x bangun sahur,.. x tau ler, kita rasa cam lapar lebih kalau bangun sahur,... ngeh ngeh ngeh,..!!!!,........jadi bersahur dengan gulai udang,.......... yummyyy,...!!! untung ler klu masak,... siap boleh makan masa buka dan sahur,........... sangat menjimatkan,... hehehehehe,..........

p/s : blum g beli kat pasar Ramadhan pun untuk Ramadhan kali nieee,..........



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah