Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

:: Lepaking bersama AK ::

Hai semuaaa,.. maaf ler skg mmg lambat sikit dapat update,... nie semua gara2 kat umah dah xleh online,... bengang tul,... pencuri cabel tue xsenang hidup ler gamak nyerrr,... gara2 mencuri cabel TM, nyusah kan semua org jer,.... arggghhhhhhhhhhhhhhh..........



Dalam Kete sementera tunggu Erin pickup kat Simpang


Semua buat2 sibuk kat Dapur


Ayu Membersihkan Ikan Keli

Ahad lalu ,.. 1 lg hari yg best,... sessi lepak2 ngan AK,.... plan kali nie nak g lepak umah Erin disamping masak2,.. Idea Shuwen ler yg semangat nak masak ( maklumler dah kawin pasti ader skill tuee ),............. Menu nyer Ikan Keli Goreng Berlada dan Ayam Masak Lemak Cili Api,.......... Yg Paling menarik nyerrr, ikan Kali hasil dari ternakan ayah Ayu,...... pagi2 lagi Ayu dah tangkap Ikan Keli nie kat kolam,... Siap siang lagi,.. arrrghhh compem sodap nie klu dah jd lauk,....












Pagi ahad yang Indah pada tanggal 08.08.10,.. kita menanti dengan penuh hati suci si kembar mengutip diri ku ini  untuk berangkat ke umah Erin,... ahaaaksss,... Selepas tue g pulak kutip si Ayu,... then amik laks Shuwen,... Cukup ler 1 kete 5org,.. reramai karang takut ada yg duk dalam Bonet,.. hahahaha!!!!

Maklumat alamat yg Erin bagi,.. Rumah di rawang, Tasek Puteri,...hmmmmm, semua x tau jalan,.. jd iemi pun menggunakan GPS bg mencari jalan "terbaeik" ke rumah ERin,.... akhirnyerrr, walaupun was2,... dan jauh giler perjalanan ( gara2 ikut GPS, dia bg jln jauh daaa )......... kitaorg pun sampai ke teratak Erin,... Kepala sampai naik pening,.. mana tak nyer, dah ler jauh,.. borak2, gelak2 dlm kete sampai x igt donia dahhhhhhhhh..

Bila sampai jerk,.. mak ayah Erin dah sampai ngupe nyerrr,.... Apa lagiWen dan Ayu bersedia ler misi memasak sebab kitaorg sampai pun dah kul 12.30tgh,.. mmg dh masuk waktu lunch pun,... jd tindakan pantas perlu dilakukan sebab pasti yg dah kebuluran,.. ahaaakssss,.... Erin bg kitaorg blasah Ketupat Palas dulu,.. buat alas perut sementara menunggu Chef Wen dan Chef Ayu selesai Misi memasak nyerrr,... senang hati Mak Erin sebab ada tukang masak untuk hari Ahad yg Indah,...

Serbuuuuuuuuuu,..!!!


Dah makan, Basuh Pinggan


Lepak2 tgk Album Kawin Erin


Siap jerk menu nyer,... apa lagi,.. serbuuuu,... mmg sadap menu nyerrr,... Kebetulan Makchik dan sepupu Erin pun ada gak,... Tambah meriah ler gamak nyerrr,......... makan Beramai-ramai,... Sangat menarik,.... Lepas makan,... rehat2,.. lepak2 jap, bg makanan hadam dalam perut,........ sambil tgk album kawin Erin ( masa Erin kawin semua belum ketemu ),..........

Then kitaorg pun berangkat Pulang,....  dalam kete Wen plan nak g Bowling,... Past tue Ieza plak rasa lapar balik,.. X puas makan kata nyerrr ( segan ngan family Erin kot ),.. ahaaaksss ... jadi akhirnyer kitaorg decide nak lepak kat Wangsa Walk,.... Sessi makan2 lagi,.. kali nie Lepak kat Sweet Bowl, tempat yg sebelum nie kita penah lepak dengan "adik-beradik PRS",......... mmg best menu kat sini,.. Semua nyer mengorder dan makan lagi,.... wah!!! nampak nyer semua pun x puas makan kat umah Erin erk,..!!!




















Hari pun menjelang Maghrib, Jadi kitaorg pun berangkat ke rumah memasing,... Sangat2 happy hari nie,... Maklum lerrrr,... Bukan slalu dapat kuar lepak2 camginieee,.. siap ader sessi masak2 lagi,... Past nie plan nak serang umah Wen plak,... Diam2 Wen nie pandai masak rupanyerrr,....... kagum sehhhhhhhhh,....!!!!

* masa kat Wangsa Walk,.. ngupe nyer Mr. Fiance pun kat situ gak,.. jumpa cousin kata nyerrr,.. hmmm,..

Dalam duk lepak2 kat umah,.. my BFF call minta tolong hantar g HKL,.. x sihat gilerrr ,... jadi kita pun siap2 ler nak ngantor nyerrr,.. dah ler mak bapak jauh, jadi kengkawan yg dekat nie ler patut bantu kan,... sok2 mungkin masa kita plak,...Kita g amik dia kat umah,.. tgk mmg sangat lemah,... dengan batuk, demam, selsema, tonsil bengkak,... sampai nak telan air liur pun sakit,.. makan lagi ler xleh,...cakap lagi ler x larat,..........Sangat kecian,.. Jadi kita pun bawak dia ke Pesakit Luar HKL,... sib baik org nyer x ler ramai gilerrr,... siap kena amik darah lagi, takut kot suspek denggi,............... settle jer Doc bg ler MC sehari,... balik tue kita siap singgah belikan bubur McD,.. sebab tekak nyer x leh nak telan, sakit...

* OTW g HKL,.. Mr. Fiance call kata nak dtg umah jumpa kita,... konon rindu,.. ahaaksss....maaf yer Mr. Fiance syg mu ini OTW untuk menyelamatkan org,... hahahaha!!!!!    

lepas hantar BFF balik,... kita sampai umah dah kul 12.30mlm,............ huh!!! baru rasa penat, seharian menyibuk kan diri,... jadi standby nak tido dah,.... NITE,.!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah