Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

~ Sumbat, Asid & Letupan ~

Huh!!!! kali nie kita nak cter kisah yg sangat mendebarkan,.... tgk tajuk pun macam dahsat kan,... hehehehehe,..

Kita nie duk umah flat, jd mmg ada masalah salur air sumbat slalu nyerrr,.. majoriti rumah kawsan kita nie mengalami benda yg sama,..... jd nak jd citer,.. salur air kat bilik mandi kita mmg ader masalah,.. air berlalu dengan sangat lambat, jd bila time mandi jer,.... air dah bertakung2,... hmmm, sgt x selesa,.... 

So, kita teringat ler,.. dulu angah pernah citer pasal asid kalau nak bg benda sumbat tue berlalu,.... jd kita pun call ler angah utk tanya pasal asid yg dia pernah citer tueee,...

kita      :   angah, apa nama asid yg untuk salur air sumbat tueee,..??
angah   :   alahhh,.. angah lupa lah nama nyerrr,... along g jer kedai hardware,.. then cakap nak asid utk salur air sumbat,.. compem diowg tau,..

kita      :    ok lah,.. nanti along cari,.. x tahan arrr air lambat sgt lalu,.. sampai bertakung,.. geli arrrrr
angah   :   tapi umah kita tue mesti sangkut sebab rambut,... blh ke ???

kita      :   along cuba jer lah,... dah ler ibu g umah bawah,.. dia x bg masuk bila kita nak buka salur tueee,...
angah   :  ok,..


Kita pun apa lagi,.. balik jer keje g ler cari asid tue kat kedai hardware,... memula g 1 kedai nieee,... dia bg 1 jenama apa ntah,... tp kita mcm x yakin jer kuat asid tueee,... so x jd beli,....
then kita g lagi 1 kedai,.... nyonya kedai tue kata,.. "u beli ini serbuk.. lepas tue u siram ini asid,.. mesti itu sumbat ok punyerrr ".... kita tgk yg nie cam meyakin kan sikit,.. jd kita pun beli arrrr,.........





Sampai umah,.. igt nak masak dulu,.. maklum arrr , nak beli bihun sup untuk berbuka tp kedai best tue tutup plak,.. kecewa nyer pasal kita igt nak masak jer,....tp x sabor nyer pasal,.. kita pun letak serbuk tue kat salur air,.. then buka botol asid,... fuh!!! buka jer dah berasap,... bila tuang jer,.. terus asap , siap meletup2 lagi,... berbuih2 tueee,... giler punyer kuat asid nieee,... then kita biarkan,.... terus sambung operasi masak kat dapur,.... lepas setgh jam,.. kita tgk ler hasil nyerrr,... test lalu air, nampak cam ok tp lum memuaskan,.... xpe, sabor dulu,.............

Lepas jer buka posa,... kita pun jalan kan operasi ke-2,.......... masuk kan lagi serbuk, then tuang asid,...... kali nie meletup lagi kuat,.. asap macam umah nak terbakar ( xleh bau asap nie, sesak nafas ),...berbuih2 sampai melimpah,... so kita biar kan aje,.. lepak2 tgk tv jap,... selepas beberapa ketika,.. kt dgn penuh semangat nyer nak ler g tgk hasil,........... dannnnn

Salur air tue telah berlubang dan menimbusi umah bawah,.......... huawwww!!! kita telah menjahanam kan lagi salur air ,......... hahahaha!!! siap kita blh dgr lagi org bawah tgh marah2,... agak nyer hbis semua air turun kebilik air umah bawah,..... owhh!!!, apa nak buat nieee, dah ler kita tinggal sowg,... takut kena serang nyer pasal,.......... kita dgn cepat nyerrr,.. tutup semua lampu, menyorok diri dalam bilik,.. hahahahaha!!! lawak tul, kelakar seram jadi nyerrr,..........

Kita msg adik bg tau apa jd,.. siap kita pesan jgn guna bilik air,.. sebab salur dh bocor tembus umah bawah,.... kita bg tau Mr. Fiance,.. takut gak mana tau org bawah report polis ke,.......... nanti kita kena tangkap,... hahahaha!!! takut nyer pasal,.. fikir mengarut jerk,...fikir nyer fikir sampai kita terlelap,.... tau2 hari dh pagi,.. bangun nak g koje,...

Kita masuk bilik air,.. tetiba teringat kisah asid,.. usha salur tue lagi,... betul lah,.. tembus bawah,... siap test tuang air,.. mmg terus g bilik air umah bawah,.. so kita pun pindah ler mandi tandas,... terpaksa lerrrr, kang banjir laks umah bawah,.. hehehehe!!!  Sebelum g keje kita siap kejut adik suh usha umah bawah sblm g keje,... tgk apa bleh buat bg memperbetulkan keadaan,...........

Dan hasil nyer setelah balik dr keje,................... tiada lagi lubang,.. org bawah dah tutup sendiri,.. hehehehe!!! kita rasa penutup salur tue tanggal, sebab asid tue meletup,..... baru padan muka dia,.... kita minta baik2, nak buka salur kat umah dia,... dia bg banyak alasan,............... padhal dlm hati cuak gak,... hmmmmm ,.. tp ok lah,.. salur nyer dh x sumbat lagi,.... boleh ler mandi dengan tenang lepas nieeeeeeeeeee,..........ahaaakssssssssss,...







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah