Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

:: Kursus & Kegeraman ::

Salam semuaaa,... lama nyer x update blog kan,... mana x nyer,.. dah 2minggu line TM kat umah kita gagal berfungsi,... sangat tidak best,.. sampai 4x kita call TM wat aduan,... akhirnyer punca dapat dikesan,... rupa-rupanyer cabel TM kawasan umah kita telah dicuri,... maybe sebulan ke 2 bulan lagi baru ok,... huh!!! ,.. sangat kejam pencuri itu,.. terpaksa ler past nie nak update blog kat opis,... jawabnyer lambat lerrr,... kat opis bukan blh slalu on9,... keje banyak lerrr,....!!!! geraaammmm nyerrrrrrrrrrrrrrrrr, line TM xder, stimix pun x leh berfungsi lerrr,....


TM


Pada hari isnin 3.08.10,... pagi2 lagi kita dah siap g keje,.. sampai opis relax2,... layan fb jap,.. tetiba dapat call dr bos,..

bos : yana, kamo dah siap2 ke nak g kursus hr nie kat sungkai.
kita : kursus apa laks nie,.. saya x tau apa2 pun tuan,..


bos : eh,.. tuan rahman x bg tau kamo ke,.. kursus g ptg nie,.. van disediakan..
kita : alamak,.. saya mmg x tau ler tuan,... apa brg pun saya x bawak nieee,..


bos : kalau camtue awk balik,.. bersiap,... bawak ler apa yg patut,.. dtg balik opis sebelum pukul 3,..
kita : oh,.. ok lah,... saya balik siap erk,...

past letak phone,... kita pun bebel ler,.. yer lerrrr,..... berita mengejutkan,... sib baik ler kita bujang, klu x masalah gak,... nak fikir mana nak letak anak,.. mana nak tinggal suami ( hahahahaha,... cam dah kawin lakss ),...

Kita dengan penuh sebal, ... balik ler umah  siap kan apa yg patut,.... then kita pun g ler opis balik,....tapi sebelum tue sempat lagi kita lunch dengan Mr. Fiance di ikan Bako Tanglin,.... sebab mmg dah janji nak lunch sama pun,.. so masa mengizinkan, boleh ler kita lunch sama,...

kul 3 kitaorg pun gerak dgn menggunakan 2 buah van,... ada 13org,... dalam van baru kita tau yg kursus bakal kita g nie,.. adalah kursus "Training Of Trainer",.. Bengkel Persediaan memberi syarahan untuk kursus asas cawangan khas 3 minggu di merlimau melaka bulan 10 nie,.... yg buat kita lebih musykil,... kemungkinan besar kita ler salah sorg peserta  tp kenapa nama kita pulak yg g bengkel nieeee,.... mungkin bos tgk ada pontensi kot jd lecturer,.. hahahaha!! prasan jerrr,.... yer ler,.. ramai lgi yg lebih senior,.. yg lebih layak tp x dapat g,.... ada yg siap ngamuk2 lagieee,.... mmg x sesuai kan,... setiap yg berlaku ada hikmah,... think positif yer yana,..... mesti ada sebab bos pilih kamoooo ( kata dlm hati ),...




Hari pertama kat sini diberi taklimat tentang bengkel apa yg dihadiri ,... dan jugak melantik penghulu, naib penghulu dan setiausaha,.... x sangka tul kita di lantik jd setiausaha,.... 






Sessi yg dihadiri lebih kepada bengkel penyediaan teks syarahan,... penyediaan slide,.. hari kedua, kitaorg dibawa ke Hot Spring untuk sessi santai dan kenduri makan durian ,... di belanja oleh KCKD,... tue lerrrr,.. kalau polis nie,... ada jer yg nak sponsor,.. sangat bertuah,.... masuk Hot Spring sowg RM15 tp kami masuk free jer,... Thanksss to KCKD sebab layanan yg sgt istimewa,...








Kata org yg jaga Hot Spring nie,... tempat nie ditemui sebab air nyer panas,... siap ada ketegori kepanasan air nyerrr,... ada 1 bahagian tuee,.. air nyer panas gilerrr sampai boleh rebus telur,.... kat Hot Spring nieee,... ada yg boleh rendam kaki jer,... ada jugak yg untuk mandi terus,... dan ada gak mandi air sejuk,.. cume kitaorg x ler mandi sebab x sempat pun,... setakat pusing2 dan rendam kaki kat air panas kejap jerrr,.... lepas tue nak g blasah durian pulak,.... dengan minum air kelapa fresh,... yummmyy,...!!!

( yg x best nyer,.. bila sampai jer hotel,..letrik plak xder,.. mlm tue tido dengan kepanasan terlampau,.. mmg x leh tido,.. jap kat atas katil,.. jap tido kat simen,... igt kan semua bilik xder letrik,... rupanyer bilik kita jerrr,.. sgt kejam,... nak balik tue baru mantainance datang,.. rupa2 nyer ada bahagian yg terbakar kat fius box,.... huh!! merana tido mlm tueee,.. dah nak check-out baru ada letrik,.. sampaikan bersiap pun dlm gelap,... sib baik x jadi apa2,.. )







Then last day upacara penutup dan penyampaian sijil,... tetamu vip ialah Komandan Maktab PDRM Kuala Kubu Bharu,.... Rasa cam best laks dapat sijil sebab dari tahun lepas,... kita x dpt 1 kursus pun,.. alhamdulillah,.... ada gak 1 kursus untuk borang prestasi tahun niee,....









Hari khamis balik ke kl,.. siap singgah kat Bidor ,.. memborong buah-buahan,... kita pun beli gak,.. jambu jer.. jd ler, bkn ada org kat umah pun,....tp yg dah sat nyer,.. baru tgglkan umah 3 hari, tp umah dah mcm kena tinggal sebulan,... padahal dah pesan mcm2 kat adik sblm g kursus,... nie yg buat kita risau,... nanti nak g kursus 3 minggu, camner ler agak nyerrr,....

# mlm past sampai umah Mr. Fiance siap hantar makan untuk kita,.. cam tau2 jer kita malas nak masak,.... igt x mo makan dah,..!!! tp sib baik ada Mr Fiance,.. "Thanksss B,.. sebab sanggup hantar makan untuk tunangmu yang malas ini,.. hahahaha,.>!!!

Jumaat plak masih x masuk opis,.. kita kena main gamelan untuk konvo ijazah dan diploma kepolisan,... sangat best sebab seminggu nie mmg kita x yah masuk opis,... bukan slalu pun kita dapat peluang camginieee,... 





Balik Dari Maktab sempat lagi g lunch dengan ahli kabinet ,.. Erin dan Ieza,... makan kat platinum walk,... sedap gak menu nyerrrr,... ieza nyer idea sebab dekat dengan opis baru nyerrr,.. lepas balik dr opis ieza,... kita pun qado' tido,.... tersangat lah best,.... sedar2 jer dah mgrib,... ahaaakssss,..



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah