Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Cara Hide / Sorok Status Annoying di Moment Wechat


Assalammualaikum

Korang ada mesti ada pengalaman kan menghadapi status yang annoying kat wechat . Alah kan wechat ada bahagian moment kan . Kalau sesape yang suka meroyan, mungkin segan nak meroyan kat facebook so meroyan lah kat wechat , kekonon x ramai sgt yang nampak . Korang yang rajin sangat menghadap wechat moment mesti ada pengalaman sakit mata memandang status kengkawan yang suka meroyan , yerdaaak . 


Sebelum nie , YY pernah Share dengan korang cara nak letak status kat moment wechat . Boleh singgah kat SINI . Kali nie YY nak share cara sopan korang nak HIDE status yang annoying tanpa korang remove or block kawan kengkorang tue . 


Cara HIDE Status di Moment Wechat :

1. Memula korang pergi ke Profile yang Korang nak HIDE status nya di moment wechat . 







2. Then sebelah perkataan profile tue , kan ada 3 titik tue . Korang klik situ sampai kuar list cam gambor kat bawah nie . 







3. Then korang klik lah kat bahagian Hide User's Moment's - untuk korang Hide status dia di Moment . Kalau korang Klik kat Don't Share My Moments - Itu makna nya korang plak Hide Profile tue dari tengok korang punya status or gambar di moment .










Ok, dah settle . Kalau korang tetiba rasa xnak HIDE dah , korang pergi lah balik kat Profile yang berkenaan , dan sila klik semula supaya arahan diactivate . kalau nak Block atau Delete pun semua ada kat situ . 







p/s : harap entri ni membantu hidup korang lebih tenang dan gembira . 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah