Entri TERKINI Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Cara Letak Status tanpa Gambar di Moment Wechat


Assalammualaikum,

Weee ~~ nak citer nie. YY kan sebelum nie sibuk , heboh duk promote orang suh guna wechat kan. Kalau korang pasan siap YY ke launch masa wechat party. So, bila duk promote macam lah tau semua benda pasal wechat kan.


Korang mesti tahu kat wechat ada moment. Moment nie korang leh letak status or gambar macam dalam Facebook tue. Then kengkawan boleh jugak komen dan Like apa jua status korang. Nak jadi citer, YY cuma tahu letak status bergambor jer, sebab ada icon camera kan. Godek punya godek YY jumpa jalan penyelesaian. cara nak letak status tanpa gambor.


Rupa nya ramai jugak pengguna wechat yang xtahu cara nak buat status tanpa gambar nie. Bila tgk ramai yang bertanya dan komen, YY rasa macam nak buat entri plak.



IMG_4626IMG_4627IMG_4628


So, Kalau korang baca komen mengomen yang panjang berjela nie, korang mesti dah tau cara nyer kan. Cuma Klik icon camera tue lelama, nanti akan kuar lah satu kotak tuk korang tulis status. Sharing Is Caring kan. Smile 



IMG_4629[1]

Kuar kotak nie, leh arrr tulis status tanpa gambor.





IMG_4630[1]

Taraaaa, gitu lah cara nyaa.




Harap membantu lah tuk semua pengguna wechat yaaa. Nie tuk yang x tahu. Yang dah tau tue, jgn nak gelak – gelak sangat eh. Smile with tongue out




P/S : Jom Wechat :)



Ranking: 5

{ 17 000 suka nak komen... read them below or add one }

Post a Comment

JOM KURUS KLIK3
How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner

BlogMalaysia.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
 
© Yana Yassin All Rights Reserved