Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

#OOTD | Bergaya sakan dengan Casio Baby G



Assalammualaikum,

Fesyen , Kecantikan , Bergaya sakan , Shopping , itu semua memang menjadi kegilaan perempuan. Yaa dakk ?? Dan sekarang nie YY tengah giler dengan jam tangan baru YY dari Casio Baby G. Mau nya tak giler, rasa macam smart sangat & stylo mylo bila pakai uolsss #pitam #verangan .



Baru – baru nie YY dapat jemputan ke Majlis Pelancaran Restoran Terbaru Dato’ Khadijah Ibrahim. Penyanyi Lagend yang tersohor malaysia tuee. Apa lagi, kena bergaya lah ngan jam baru kan. Jumpa kengkawan media semua duk tanya jam smart gilerr, terus rasa macam nak pakai jam tanpa henti. Gitueee lah perasaan teruja bila orang duk puji jam kita cantik.



Casio Baby G 100

Apa yang buat YY jatuh cinta sangat dengan Baby G Series G-SHOCK GA-110  adalah :


  • Mineral Glass
  • Shock Resistant
  • 100-meter water resistance
  • Case / bezel material: Resin
  • Resin Band
  • LED light
  • World time
    29 time zones (48 cities + coordinated universal time), city code display, daylight saving on/off
  • 1/100-second stopwatch
    Measuring capacity: 23:59'59.99''
    Measuring modes: Elapsed time, split time, 1st-2nd place times
  • Countdown timer
    Measuring unit: 1 second
    Countdown range: 24 hours
    Countdown start time setting range: 1 minute to 24 hours (1-minute increments and 1-hour increments)
  • 5 daily alarms (4 one-time alarms and 1 snooze alarm)
  • Hourly time signal
  • Full auto-calendar (to year 2099)
  • 12/24-hour format
  • Button operation tone on/off
  • Regular timekeeping
    Analog: 2 hands (hour, minute (hand moves every 20 seconds))
    Digital: Hour, minute, second, pm, month, date, day
  • Accuracy: ±30 seconds per month
  • Approx. battery life: 2 years on SR726W × 2
  • Size of case: 46.3 X 43.4 X 15.8 mm
  • Total weight: 44.9 g
  • LED:Umber



Hamik ko, banyak gilerrr kelebihan. Paling YY suka tang alarm tue. Boleh set sampai 4 masa uolss. Maklum lah dah terbiasa sekali bunyi , tutup tido balik. Kang bunyi lagi tutup tido balik. Kalau ada sampai 4 masa nie memang bagus sangat, takde lah terbabas kan.


Casio Baby G 113Casio Baby G 112

Nampak, nampak,… smart kan G-SHOCK GA-110



Dan water resistant pun best gak. Bebaru nie bila YY join amazing race kat Sunway Lagoon, selumber jer pakai jam. Kengkawan duk tanya, #Eh nak main air pakai jam ke ? Hellooooo jam iolss water resistant uolsss. Buat aktiviti lasak pun masih yakin dengan jam Baby G nie uolsss.



Casio Baby G 115


Eh lupa nak citer, lampu jam nie pun cantik tau. Color cam oren gitueee. So takde masalah arrr kalau nak tengok jam kat tempat yang gelap. Tekan sajooooo , lampu eh kuar  lah.



Casio Baby G 110Casio Baby G 114

Wajah yang sangat terujaaaa Smile



Casio Baby G 103Casio Baby G 106


Casio Baby G 107

Nice kan ?



Mana pilihan Qalbu Smile


Haaa , Jam YY nie kategori TOUGH . Kan dah kata memang nampak tough gitueee. Korang minat yang mana ?? Ada lagi pilihan antara CUTE & COOL tau.



Lagi detail korang boleh terjah Casio's Facebook page: facebook.com/CasioTimepieceMalaysia



P/S : Pestime citer pasal OOTD , segan weeeiii budget #retis kooo.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah