Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Casio Exilim Camera EX-TR15 | Rekabentuk dan Fungsi yang Best :)



Assalammualaikum,

Dalam Blogging camera sangat penting kan. Mana tak nya, bila tulis entry mesti nak letak gambar bebanyak, baru lah rasa best bercerita kat blog. Dalam hati selalu lah berkira – kira nak cari camera yang ringan , comel dan boleh di bawa ke event dengan senang. Ya lah, kang bawak camera besar gedabak dah macam medai pulak kan, padahal kita nie blogger picisan jer.


Exilim Camera EX-TR15 101



So, bila YY di beri peluang menggunakan Camera Casio Exilim EX-TR15 , harus lah teruja lebih, boleh lompat bintang di buat nya. Mata dah bersinar – sinar sebab color pink lagi . Rasa cam sesuai bebenor dengan gaya dan style YY yang comel dengan camera Exilim nie. Muhahhaha, pitam comel kan.




Exilim Camera EX-TR15 102



Exilim Camera EX-TR15 104



Exilim Camera EX-TR15 109



Banyak giler function yang buat YY jatuh cinta dengan Camera Exilim EX-TR15 nie. Terutama bab camera boleh di pusing – pusing. Ya lah, pusing – pusing sesuai bagi yang suka selfie macam YY nie. Gambar pun cun giler uolss. Camera 12.1 Megapixle tau. The best part is, Camera nie ada wifi, so bila dah amik gambor, sesenang jer boleh transfer menggunakan wifi ke handphone dan boleh terus upload ke sosial media seperti instagram , twitter or facebook.















Sape suka amik gambor pakai camera 360 ? Haaa, Exilim camera nie korang tak yah nak riau lah. Memang gambor nyer secantik dan leboh cantik lagi dari menggunakan camera 360. Bukan setakat gambar cantik, siap boleh edit3 dan tambah memacam lagi art kat dalam gambar korang tue.




Exilim Camera EX-TR15  105

Pemandangan menggunakan Exilim Camera Casio EX-TR15




Honda Hybrid Honda Jazz  253

Pemandangan menggunakan Exilim Camera Casio EX-TR15





Honda Hybrid Honda Jazz  379

Pemandangan menggunakan Exilim Camera Casio EX-TR15




Buffet Seafood Dinner Hotel Park Royal KL  122

Gambar cantik buat orang terliur




Kosmetik Ronasutra Mineral Eye Colour 125

Camwhore kita Smile




Batery Camera Exilim nie tahan lama jugak, kekadang tue YY dah pi 2 event, still batery nya mampu bertahan, lagi pun senang sangat nak charge batery Camera Exilim nie sebab sama dengan charge tipon , so boleh guna power bank untuk charge . Takde lah sampai korang kena cari plug untuk charge camera bila batery dah nak habis.






Kalau YY nak citer kelebihan yang ada kat Camera Exilim EX-TR15 nie memang banyak uolss. So, better YY citer sikit demi sikit kasi korang faham dan teruja nak memiliki Camera Exilim Pink cam YY nie.

Jom korang layan video nie.

Saje bagi korang lagi teruja dengan Camera Casio Exilim EX-TR15 nie.






Bentuk Camera yang macam handphone nie sangat unik tau. Maklum lah, kekadang kita nak mengakut camera besar gedabak kan agak payah, lagi pun nak amik gambar ada sesetengah orang macam segan kan, tapi dengan Camera Exilim nie memang takde masalah. Orang comfirm3 ingat phone. Sampai kan Shaheizy Sam #retis terkenal pun duk ingat tipon , sampai YY nak kena terangkan yang ini adalah camera . Tambahan plak dengan color pink, nampak comel sangat macam tuan dia. #SilaPitam Smile





Ada 3 pilihan warna.




Casio Baby G 100

Wajah bersiri dengan camera Exilim, Gitueee.



So, nanti YY akan citer lagi apa kelebihan camera pink comel nie. Banyak woww nak hare ngan korang. Benda comel tapi banyak kelebihan. Harus lah kita share bersama kan.












P/S : Sakan bergambar bila ada camera comel lagi cun.




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah