Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Cara Selamatkan Cable Charger I Phone | Tahan Lama dari Putus

Assalammulaikum,



Korang , YY nak share cara menyelamatkan cable charger phone korang . Sape yang pakai iphone , mesti biasa kena kan cable korang putus . Pakai kejap jer , mula lah ada masalah . YY kan , dah 3 kali kot sejak pakai iphone nie beli charger yang original . Kalau yang local tue , rasa macam dah lebih jer 10 kali beli . Tak berbaloi langsung .



Then , ntah mana datang idea En . Abah untuk buat camginie kat cable charger YY . Moga selepas ini mampu bertahan lama sikit . Now , harga yang Ori mahal weiii . Campur GST lagi .



Cara Selamatkan Cable Charger I Phone | Tahan Lama dari Putus




Guna Cable Tie jer . Kebetulan memang banyak Cable Tie dalam simpanan . Cable yang letak kertas timah tue sebab cable dah koyak pun , tunggu masa nak putus . So , balut dengan kertas timah dulu baru letak Cable Tie . Harap lepas nie charger bertahan lama .




P/S : Ada pulak yang mintak tolong buatkan, leh amik upah nie . Hahhahahha.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah