Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Yuen Steamboat Makan Besar Sebelum Bersalin


Assalammualaikum,



Citer nie beberapa hari sebelum YY bersalin  . Tetiba baru rasa nak citer.  YY kan memang suka makan steamboat , so BFF dah plan nak melantak sampai lebam sebelum YY bersalin di Yuen Steamboat . Sebelum nie Yuen kat Bandar Sunway , tapi sejak dah pindah kat Belakang Paradigm Mall memang YY tak pernah pi lagi .



Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

Tembam nya YY , Masa nie dah tunggu hari



Plan nya hari keje sebab weekend memasing bz. Lepas keje , semua janji kat Yuen terus . Senang memasing dari opis kan . Kebetulan YY ngan Ayu sampai dulu . Tempat memang Kak B dah book awal – awal . Maklum lah , dia macam ada share ngan Yuen nie, pelanggan setia kot . Sampai semua staff Yuen dah kenal dia . Tambahan plak, Kak B memang expert giler bab kejar Chicken Wings. Maklum lah, disediakan panas- panas , bila chicken wing keluar jer , memang customer dah menunggu . Kak B pakar dalam berebut dulu. Muhahahhaha.



Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

Tengah kusyuk makan




Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

Muka terkejut Ani bawak bunga




Bila semua dah sampai , mula lah sessi makan sampai lebam . Kat Yuen YY paling suka Chicken Wing dengan tauhu kering bulat2 dia . Tauhu tue, bila dah di steamboat kan , memang sedap uolsssss. Kebanyakan steamboat yang YY pi , memang takde Tauhu bulat2 tue . Ani cam biasa datang lambat sikit , busy women katakan . Tapi lambat dia dengan surprise . Siap bawak bunga uolsss, kebetulan masa tue kan bulan Oktober . Jatuh besday Angah Nanie ngan Acu Faz . Kitaorang yang tak dapat bunga pun teruja sama .



Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

nampak tak yang bulat – bulat tue, itu lah tauhu kering yang sedap giler tueee.




Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

Acu Faz ( 21.10. ) dan Angah Nanie ( 1.10.)




Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

Apa kes Faizal menyorok pulak tuee.


Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

Selamat hari Lahir Acu






Bukan setakat kejutan bunga tau , Kak B plak bawak kek . Besday gurl malu – malu plak bila kitaorang nyanyi beria , siap suh tiup lilin lagi. Sedar tak sedar dah berejam kitaorang lepak kat Yuen Steamboat sambil boraking dan gosiping . Masa untuk balik , dah malam bebenor uolsss.  Yang pasti , kitaorang akan terjah Yuen lagi selepas nie .



Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall  Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

kemain memasing happy face




Yuen Steamboat Zenith Corporate Park Paradigm Mall

Gambar atas di Yuen Steamboat Bandar Sunway –2013


Gambar bawah di Yuen Steamboat Paradigm Mall - 2014



Bab terknak lemak memang kitaorang suka bebenor . Makan macam takde hari esok dah . Korang kalau suka makan steamboat boleh terjah Yuen Steamboat . Memang terbaik . Kalau guna waze , korang taip jer Yuen Steamboat, comfirm sampai . Sebab masa pi , memang YY guna waze, sebab x pernah sampai yang kat Paradigm nie. Yang best nya, masa guna waze nie, dia boleh bawak ke jalan yang tak jem . Siap lalu kawasan perumahan lagi . Bayangkan , YY dari KL lalu LDP boleh sampai dulu dari yang duk keje dekat PJ . Semuanya kerana Waze. 




Price (Tidak termasuk CHINESE TEA / WATER)

RM29.50 – For Adults/Children above 150cm height

RM15.00 – For Children between 131cm and 150cm

RM8.00 – For Children between 96cm and 130cm




Yuen Steamboat

8G, Block A, (same row as Cosway at the car park entrance),

Zenith Corporate Park (behind Paradigm Mall),

Jalan SS7/26 Kelana Jaya, 47301 Petaling Jaya

GPS Coordinates: 3.104922, 101.592366



Untuk Tempahan : 012-2998463 or 016-2086678




P/S : Puas hati dapat makan besar sebelum bersalin





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah