Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Blogger Belajar Cantik dengan AVON MALAYSIA :)


Assalammualaikum,




Wanita memang suka kecantikan kan ? Sape yang tak suka cantik , yer dak . Baru – Baru nie YY berpeluang ke Majlis Beauty Workshop bersama AVON Malaysia di Royale Chulan Damansara . Memang best lah kan, sebab dah agak lama jugak YY x menjoin kan diri dalam aktiviti mencantikkan diri nie.



Kosmetik AVON MAlaysia103



Gigih pepagi YY  dah kuar rumah dalam cuaca hujan ke Royale Chulan . Lepas jer pendaftaran , kitaorang blogger yang menjoinkan diri bersedia di tempat memasing . Kat meja dah sedia semua alatan yang akan di gunakan untuk sessi penjagaan dan rawatan wajah .



Sebenarnya ini pertama kali AVON Malaysia buat “Beauty Workshop” bersama Blogger . Fuhhh !! rasa bangga plak tetibo, feel macam duta AVON dah. Muhahahhaha, *pitam .


Kosmetik AVON MAlaysia152


Avon Malaysia nak kenalkan dengan rangkaian penjagaan wajah iaitu AVON ANEW 360° White dan Over Nature Collection Make Up .


Fenomena Luar Biasa: ANEW 360° White, diformulasi dengan Teknologi Pencerahan Menindas Melanin yang menyerap jauh hingga ke dalam lapisan dermal untuk kecerahan yang berpanjangan
 

Kosmetik AVON MAlaysia138


 
Penemuannya: Satu kajian yang dijalankan oleh sebuah institusi akademik berprestij di Jepun mendapati bahawa tapak tangan mengandungi sejumlah besar Protein Penanda Tapak Tangan atau PSP. PSP merupakan sejenis protein yang menindas pembentukan melanocyte dan pengeluaran pigmen agar tapak tangan (dan tapak kaki) menjadi lebih putih dari bahagian kulit lain.
 


Melindung di siang hari, memperkaya di waktu malam… Ia ibarat bahan pencerah kulit yang berfungsi 24 jam! Cubalah rangkaian lengkap ANEW 360° WHITE yang diperbaharui ini hari ini:

· 360° White Illuminating Cleanser 125g – RM32.90 (S&S RM37.85)

· 360° White Illuminating Toner 100ml – RM36.90 (S&S RM42.45)

· 360° White Day Cream SPF20/PA++ 30g – RM63.90 (S&S RM73.50)

· 360° White Night Cream 30g – RM63.90 (S&S RM73.50)

· 360° White Ultra UV Shield SPA 50/PA++ 30g – RM55.90 (S&S RM64.30)


 
Kosmetik AVON MAlaysia164



 
Cara – Cara : Penjagaan Wajah dengan ANEW 360° WHITE

 
Kosmetik AVON MAlaysia

 
1. Bersihkan wajah dengan Makeup Remover , letak lebih kurang saiz 50sen kat Facial Cotton , Past tue bersihkan di sekitar wajah . Bahagian mata jangan ganas sangat, sebab sensitif bahagian tu, kang lain jadi nya 

.
Kosmetik AVON MAlaysia178


 
Kosmetik AVON MAlaysia

Makeup Remover

 
 
2. Kemudian Basuh muka dengan 360° White Illuminating Cleanser . Bila buat dalam bilik tak bersingki, kita basuh muka guna span dan semangkuk air jer lah yer.


 
Kosmetik AVON MAlaysia

360° White Illuminating Cleanser 125g – RM32.90 (S&S RM37.85)


 
Kosmetik AVON MAlaysia196Kosmetik AVON MAlaysia192Kosmetik AVON MAlaysia200


 
3. Bila muka dah rasa bersih , sapu kan 360° White Illuminating Toner . Sama jugak, bahagian mata kena slow motion ye . Bahagian yang sensitif memang kena buat slow3 jer .




Kosmetik AVON MAlaysia 

360° White Illuminating Toner 100ml – RM36.90 (S&S RM42.45)
 



Kosmetik AVON MAlaysia210

 
4. Selesai sapu toner , kita rehat kan muka kejap dengan pakai 360° White Dual Sheet Mask . Best wooo, sejuk jer rasa . Rehat kan wajah dalam 10 minit gitu. Memang puas hati guna Dual Sheet Mask nie .
 


Kosmetik AVON MAlaysia222

 
Kosmetik AVON MAlaysia233Kosmetik AVON MAlaysia234


ANEW 360° WHITE Dual Sheet Mask adalah masker 2-langkah yang tidak sekadar mentransformasi kulit menjadi lebih putih dan cerah, ia turut memudar tompokan di kawasan pipi. Satu masker terdiri daripada sekeping ‘full-face mask’ dan sekeping ‘de-spot mask’ yang diperkaya dengan ramuan pencerahan intensif yang menentang ketidaksekataan tona dan bebintik di pipi.



 
Kosmetik AVON MAlaysia

 
ANEW 360° WHITE Dual Sheet Mask boleh didapati pada harga RM89.90 (S&S RM103.40) sekotak (1 kotak mengandungi 5 keping).


 
5. Settle guna Mask, kita berserum dengan 360° White Intensive Serum 30g plak dan selesai lah Penjagaan wajah selepas menggunakan 360° White Day Cream SPF20/PA++ 30g selepas tue .
 


Kosmetik AVON MAlaysia

360° White Intensive Serum 30g - RM 89.90 (Sabah & Sarawak RM 103.40)



 
Kosmetik AVON MAlaysia

360° White Ultra UV Shield SPA 50/PA++ 30g - RM 55.90 ( Sabah & Sarawak RM 64.30)



 
Kosmetik AVON MAlaysia

360° White Day Cream SPF20/PA++ 30g – RM63.90 (S&S RM73.50)



 
Kosmetik AVON MAlaysia

360° White Night Cream 30g – RM63.90 (S&S RM73.50)


 

Selepas pelbagai kajian di lakukan beberapa testimoni , AVON ANEW 360° White Skin Care membuktikan bahawa  :

Hasil Yang Terbukti: Kulit Lebih Cerah Berseri dalam 3 hari*

1. Sehingga 69% pengeluaran melanin akibat pancaran sinar mentari dihentikan *

2. Pigmentasi diatasi**

3. Selepas 8 minggu, 100% ahli panel menunjukkan perubahan positif dalam masalah pigmentasi bertompok*


 
Kosmetik AVON MAlaysia


Ok, selesai sudah bab penjagaan muka. Banyak giler step. Itu kalau bebetul nak jaga muka lah, YY mengaku selama nie YY tak de lah menitik berat kan sangat bab penjagaan wajah ni, alasan nya nak cepat . Padahal kalau bebetul kejap jer, senang je nak buat . X yah nak bg alasan sangat yer YY .


Sessi belajar make up ringkas pun bermula . Oleh Juru makeup tersohor dan terhebat Najeeb Azami . Brapa ramai dah yang tlah menggunakan khidmat makeup dari Najeeb . Memang semua nya gojes belaka . Tak cayer korang leh terjah ke Instagram Najeeb Azami .



Kosmetik AVON MAlaysia299



Kosmetik AVON MAlaysia296



Kosmetik AVON MAlaysia320



Kosmetik AVON MAlaysia323



Kosmetik AVON MAlaysia318



Kosmetik AVON MAlaysia332



Kosmetik AVON MAlaysia368



Kosmetik AVON MAlaysia350Kosmetik AVON MAlaysia376



Seronok giler dapat main make-up3 nie, biasalah YY nie kalau g event selalu nya pakai eye liner jer , lipstik sikit . Ini memang YY belajar camne nak makeup kejap giler tapi tetap berpenampilan ceria gituee. Siap belajar makeup siang dan dengan sekejapan boleh bertukar makeup malam dengan menukar eye shadow jer .



Kosmetik AVON MAlaysia


Over Nature Make Up Palette 2.4g

Palet solekan pertama Avon dengan komponen dari bungaan ini menampilkan rona terang untuk mata dan pipi. Serlah dan definisikan wajah anda dengan pembayang mata dan pemerah pipi yang mudah diadun serta kalis kedutan. Datang dalam dua palet warna eksklusif: Garden Voyage, Ocean Flower.




Kosmetik AVON MAlaysia283


Ultra Color Rich Over Nature Lipstick 3.6g


Basahi bibir dengan rona berkemasan penuh selembut satin yang melicin, melembap dan menjadikan bibir tampak sihat berseri. Datang dalam 8 rona mekar: Romantic Peony, Tropical Coral, Pink lily, Tender Tulip, Rose Blossom, Cherry Berry, Wild Rose, Extatique Hibiscus.





Kosmetik AVON MAlaysia139


Selesai smua sessi , kita bergambar dan makan – makan lah plak. Dah setengah hari enjoy bermakeup dah tentu laparkan. Tapi syg nyer gambor makanan lupa nak amik, sebab tak sabar nak makan nya pasal, lapar dah .



Ini diantara produk – produk keluaran AVON MALAYSIA :



Kosmetik AVON MAlaysia



Kosmetik AVON MAlaysia



Kosmetik AVON MAlaysia



Terima Kasih sesangat kepada AVON MALAYSIA kerana bagi peluang kepada YY untuk berseronok dengan barangan AVON . Siap dapat buah tangan lagi . Terima Kasih Sekali lagi.



Kosmetik AVON MAlaysia

Buah tangan dari AVON MALAYSIA buat semua blogger yang hadir . Beg dia cantik kan. Suka , Suka , Suka sangat semuaaaa Smile




Kosmetik AVON MAlaysia393


Maklumat Lanjut Berkenaan AVON MALAYSIA.



instagram @AvonMY




P/S : Seronok dapat ilmu baru , rasa diri lebih yakin.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah