Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Impian Raya 2013 YY bersama Samsung



Assalammualaikum,


124_0486



Hai uolsss, dah nak masuk 2 minggu kita berpuasa di bulan ramadan 2013 . Sikit lagi dah nak raya pun. Memang seronok bila dapat menyambut hari raya selepas sebulan berpuasa kan. Baru betul raya adalah hari kemenangan, menang sebab dah puasa sebulan, masa utnuk menyambut kejayaan berpuasa tuee.




Meriahnya beraya bersama sanak saudara.




Masak Lemang, sila abaikan muka comot itu. Muhahaahhaa.




Dah Macam Kanak – Kanak ribena teruja dapat main bunga api.




Tugas YY menganyam setiap tahun, Wajib atas arahan Ibu. Smile



YY paling suka time raya bila dapat jumpa saudara mara, kengkawan yang time raya jer lah baru dapat bertemu. Maklumm lah, memasing dah ada tanggujawab jadi memang susah kalau nak jumpa. Bila raya, dapat berkumpul reramai, bercerita kisah setahun tak jumpa kan, mahu tak tido malam jawabnya. Tue belum lagi bab dapat main mercun ngan bunga api. Tapi xde lah yang bahaya, bunga api biasa jer.





010920111611


IMG00483-20120820-1117

Al-Fatihah buat Arwah Ayah YY ( 1956 – 2008 )




Raya 2009 tanpa arwah ayah.


2008 adalah tarikh sedih bagi YY dan family sebab ayah telah pergi menyahut panggilan Ilahi. Jadi bermula 2009 memang kami beraya tanpa ayah. Tapi YY tetap mendoakan Ayah tenang di sana dan setiap kali raya memang wajib untuk menziarahi kubur arwah ayah . Al-Fatihah.




Raya 2010


4


3

Raya 2011



Tue belum masuk bab makan. Time raya nie macam – macam rendang ada. Makan pulak dengan Lemang , Ketupat yang di anyam sendiri. Fuhhh !! tak toleh kiri dan kanan dah. YY kan gemokss, perut besar jadi bab makan memang no 1. Tak leh tolak punyaa. Kalau sehari beraya sampai 10 rumah pun, tetap YY nak makan rendang dan ketupat. Sebab kan rumah lain – lain , jadi rasa pun pasti lah lain – lain kan. Nampaaak tak, betapa best nya bila citer bab makan.




raya 2012 1

Raya 2012




Perkara wajib pulak bila beraya adalah bergambar. Yeaaah, itu paling YY suka. Sebab gambar lah mampu membuat kan kenangan kita sentiasa di mata. Wajib lah bergambar dengan family, dengan sedara mara. Gambor makanan di pagi raya pun wajib tau .









So, raya tahun 2013 nie. YY teringin sangat nak ada di tangan Samsung Galaxy Tab 8.0 di gabung pulak dengan Camera Samsung. Sesuai sangat untuk bergambor dan paling penting YY dapat update blog dengan pantas masa raya nanti . Sejak 2007 YY berblogging, bila time raya, kalau seminggu bercuti, memang seminggu jugak lah blog tak berupdate. Kalau tahun nie beraya ada Tab, pasti blog YY tak sunyi dah.



Seronok tau bila kita dapat bercerita kemeriahan raya kita kat blog. Sedara – mara , kengkawan semua boleh baca dan tahu kisah kita. Kalau kita sronok, mesti orang yang baca pun seronok kan. Harap – harap impian YY beraya dengan produk Samsung nie menjadi kenyataan. Doa – doakan lah yaaa. AMin.



Eh sebelum tue meh layan Samsung Raya TVC





Jom jugak korang join Campaign terbaru dari Samsung. Mudah sangat dengan hanya share gambar raya korang. Mana tau boleh menang hadiah best wooo , menonton wayang bersama keluarga lagi tau !!!.

KLIK SINI








P/S : Apa impian raya korang pulak Smile




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah