Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Day 3 to 7 / 2013 - Berbuka Berpuasa



Assalammualaikum,



Wee ~~ dah puasa ke 7 pun today . YY x sempat lagi nak update menu berbuka hari ke 3, 4 , 5 dan 6 kan. So, apa kata kita buat sekali harung senang. Saje nak share ngan korang, menu simple YY yang x reti masak nie. Semua nya adalah blasahan saje. Mana tau boleh bagi korang idea untuk berbuka kan.






Menu Puasa ke - 3 .




Ketam masak Lemak Cili Api dan Kailan Ikan Masin.





Menu Berbuka Ramadan ke - 5


Sup Tulang , Kailan , Telor Dadar , Papadom dan Ikan Masin





Menu Berbuka Ramadan ke - 6



Ikan Goreng , Kobis Masak Lemak Putih , ambal Belacan dan Ikan Masin.





Nampak, menu simple jer pun. Bak kata 'dia' janji kenyang. Xde menu dari bazaar pun setakat nie. Cuma menu hari ke 6 nie memang membuka selera YY, hish, walaupun sambal belacan termasam sikit tapi buat tambah nasi tuee. Korang pun boelh try, sebab ini memang menu sekawan. 


Eh, korang pasan tak hari ke 4 takde, sebab hari ke 4 YY berbuka di Shazana Pau & Cafe bersama beberapa kawan blogger , ada artis dan juga anak yatim. Itu nanti YY citer eh.


Hari nie plak YY n kengkawan nak berbuka di Wong Solo Ampang, tempat wajib menjamu selera tuee. Sebelum posa hari tue memang dah menerjah. Hari nie nak terjah lagi. Harap dapat call for booking. Maklumlah, time berbuka mana - mana tempat makan pun penuh.






Bakal Menu Berbuka hari ke 7 - Wong Solo Ampang.





P/S : belum tergerak hati nak membeli di Bazaar Ramadan.


* Ada pulak kawan tanya camne nak buat sambal belacan, hurmmm segan seh.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah