Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Ramadan 2011 | Berbuka di "The Chicken Rice Shop'

Assalammualaikum *__*,

Wah, rasa macam banyak kali lah pulak YY tahun nie berbuka di luar. Konon2 nak jimat kan, tapi kalau dah kemalasan dalam bab masak, berbuka di luar adalah lebih baik ( alasan ). :))

So, kali nie plan nak ke MV ngan abPRS. Sebelum tue memasing dh fikir nak buka pa kat MV nanti, nguper nyer Achik teringin nak makan "The Chicken Rice Shop". Kebetulan hari kejadian angah sampai dulu, so booking tempat & kena bayar penuh dan order sekali. Maybe takut orang booking tapi x datang agaknyer kalau x bayar kan.

YY ngan alang sampai lambat sikit. Gegara amik alang kat jln ampang, masa tue hujan tgh lebat giler. Nasib ler dari jln ampang ke bangsar x jem. Bila sampai, lum masa berbuka lagi, jadi we all jejalan kat dalam JJ. Usha brg nak ke SINI. Excited dah nie. Lagi 2 minggu je nak jadi kenyataan dah. Achik sampai masa dah dekat nak berbuka.

Lagi 5minit nak buka, baru kitaorg dah ngadap makanan.  Lepas makan, apa lagi sambung shopping lah. Dekat kul 11mlm baru YY sampai umah. Seronok bila dapat lepak dengan abPRS. Mmg x ingat nak balik dah. Huhuhuhuu !!!

 Menu untuk 4orang makan


Sebelum berbuka, posing dulu


Yeaah, dah masuk waktu berbuka...Angah makan ubat dulu

Ada jer g menjeles kalau KAMI nak bergambar

Alang buat experimen dlm amik gambar

Licin sudah, Brrruupppp !!

Dah penat berjalan, Angah ngan Alang sibuk suh achik belanja Aiscream. Alah, yang jual depan pintu masuk JJ dekat receptionist. Apa lagi, memilih aiscream lah memasing. Di jual mengikut berat segram berapa rm ntah. Lupa plak YY..


Sessi merasa aiscream mana jadi pilihan

Macam2 rasa ada

Nak yg tueeeeee, nak yang tueeee

Cakkkk !!!

Aiscream pilihan alang, OREO kot

Timbang jgn x timbang !!!



Ok, tue citer kali nie. Nanti sambung lagi. 

Papai.


p/s : Hari nie YY berbuka kat Tasik Idaman, Bangi bersama teman2 masa sekolah TEKNIK dulu. Dah 13thn tinggal sekolah. Miss woooooooooo !!!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah