Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Dapatkan Pemeriksaan kereta PERCUMA dari SHELL



Assalammualaikum,



Hai korang, nie YY nak citer benda best untuk korang yang ada kereta . Korang kalau sayang kete, mesti selalu bagi kete korang mandi, wangi3 kan. Jaga enjin dengan baik, so takde lah kete korang merajuk atau meragam kan.



So, YY pun sayang kete YY gak. Baru – baru nie YY ada tournament bowling kat MidValley. Dah niat balik tue YY nak pi cuci kete kat Shine Shine Club cawangan Midvalley . Dah alang- alang uolss, bukan kita jer nak mandi wangi3, kete pun nak jugak.



Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  103Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  104



Wahh, memang lucky day untuk YY tau, ngupe – ngupe nya Shell ada buat pemeriksaan penjimatan minyak secara percuma di beberapa cawangan Shine Shine Club di area Lembah Kelang.




Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  115

Pencucian kereta di Shine Shine Club



So, habis cuci kete, merasa lah kete ‘gangster’ YY di periksa . Kenapa gangster ? sebab kete YY memang calar balar sana sini dah macam kete gangster. Muhahhahaha, belum bab bumper terkepak keluar. Ganas kan YY guna kete.



Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  107

Dah siap di cuci, bersedia untuk di periksa




Wakil Shell periksa tayar, gilerrr nasib baik diorg peksa. Tayar kete YY kuang banyak depan belakang. Nampak kan, orang perempuan memang tau bawak jer, tayar kete angin kurang pun x pasan.




Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  125

Pemeriksaan tayar, menunjukkan banyak sungguh angin yang kurang




Then check plak bonet kete, di nasihatkan jangan letak benda tak sepatutnya dalam bonet kete sebab bila ada barang, kete jadi berat dan dan tentu lah x jimat minyak. Dalam bonet kete YY memang memacam ada, so balik tue terus kemas bg clear bonet kete.



Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  127

kemain bersepah bonet kete iolsss





Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  131

Kemain YY dengar penerangan tentang penjimatan Petrol





Selain tue di nasihatkan cara penggunaan minyak yang betul , merancang perjalanan yang menjimatkan minyak dan pemeriksaan tarikh untuk service kereta akan datang. Bagus diorang nie, terang dengan detail camne kita nak jimat minyak. Maklumlah, kan minyak dah naik harga sekarang. Bila bab jimat – jimat nie memang lah suka.







Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  600

Korang tengok bacaan tayar tue, teruk betul xde angin kan.






Kenapa pilih SHELL FuelSave 95.

Dicipta untuk tahan lebih lama dengan setiap tangki . Mengurangkan kehilangan tenaga di dalam enjin. Shell Fuel Save 95 dapat membantu meningkatkan kecekapan enjin kenderaan dan memberikan perjalanan yang lebih jauh.




Pemeriksaan penjimatan petrol secara percuma oleh Shell ini pada 27 Oktober 2013 hingga 17 November 2013, bermula dari jam 12.00tgh – 7.00 malam.




Shell Save fuel  #DesignedToLastLonger  133

alamak, gambor tak bape nak clear. Minta tolong orang cuci kete amik kan. Tq SHELL .




Korang kalau nak dapatkan pemeriksaan PERCUMA , boleh ke Shine Shine Club cawangan berikut :

  • Pavillion KL, 1M Floor

  • Mid Valley Megamall, Zone G & H

  • Pertama Complex, Basement Car Park

  • Jaya Jusco, Bukit Raja Klang, Level 2 Car Park

  • Giant Hypermarket, Kota Damansara

  • Giant Hypermarket, Shah Alam Section 13

  • Giant Hypermarket, Puchong Bandar Puteri


Shell FuelSave benefits explained


 
Banyak lagi tips penjimatan minyak Shell FuelSave 95 #DesignedForLastLonger di SINI dan SINUN .

 



 
P/S : Kan best kalau kita tau cara jimat minyak











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah