Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Maggie Kari Ketam @Bucida Court Damansara


Assalammualaikum,


Makanan dengan YY memang tak dapat di pisah kan. Sebab tue skg gemokss kemain, beria menternak lemak. So,, bila da geng blogger ajak makan, lelaju lah YY offer diri. Ntah kemana lah diet bila dengar bab makan kan.


Maggie Kari Ketam Bucida Court  103





Sebenarnya kami geng Blooggers pakat – pakat nak serbu BUCIDA COURT . Haaa, korang tak tau. Tempat nie baru sangat, sesuai untuk chill n chat dengan kengkawan. Siap ada layar besaq. Kebetulan malam kitaorang datang tue, ada perlawanan Final Pesta Bola Merdeka antara Malaysia vs Myanmar . Apa lagikkk, sambil makan sambil menjerit arrr, plus Malaysia menang pulak tuee 2-0 . Tak sia- sia beria menjerit, menang sudah uolss.




Maggie Kari Ketam Bucida Court  167

Miss Pah Hot Pot’s



Habis citer bola, sambung balik citer makanan. Kat Bucida Court nie ada 8 gerai makanan, yang menyediakan pelbagai jenis dan citarasa. Ada western , ada citarasa kampung , ada citarasa utara dan memacam lagi lah. Citer banyak tak guna, meh korang tengok antara menu yang ada di Bucida Court.



Maggie Kari Ketam Bucida Court  137

Maggie Kari Ketam Nipah




Maggie Kari Ketam Bucida Court  133

Maggie kari Ketam Bunga.



Maggie kari Ketam nie adalah dari gerai Miss Pah Hot Pot’s , kesah nya YY dengan Miss Pah nie satu tempat belajaq dulu. Tak sangka plak dah berjaya bukak kedai makan. Harga Maggie Kari Ketam ikut harga pasaran Ketam semasa. Memang sedap melampau, dah ler memang favourite YY makan kari.



Maggie Kari Ketam Bucida Court  107

Sup Kambing


Maggie Kari Ketam Bucida Court  111

Chicken Chop



Maggie Kari Ketam Bucida Court  113

Lamb Chop



Maggie Kari Ketam Bucida Court  114

Murtabak Singapore



Maggie Kari Ketam Bucida Court  126

Nasi Ayam Bakar



Maggie Kari Ketam Bucida Court  128

Meat Ball



Maggie Kari Ketam Bucida Court  132

Nasi Goreng Kerabu




Maggie Kari Ketam Bucida Court  138

Sotong Sambal




Maggie Kari Ketam Bucida Court  139

Ikan Pari Masak Asam




Maggie Kari Ketam Bucida Court  149


Warisan Nasi Kukus




Maggie Kari Ketam Bucida Court  154

Char Kueh Tiaw




Dengan ada nyer pelbagai menu dengan harga yang berpatutan, boleh arr korang ajak kengkawan lepak di BUCIDA COURT . Memang santai sangat. Tempat pun selesa.




Maggie Kari Ketam Bucida Court  121

Maggie Kari Ketam Bucida Court  122

Gelagat Blooggers bila jumpa makanan, amik gambor penting dari makan.




Maggie Kari Ketam Bucida Court  155Maggie Kari Ketam Bucida Court  156

YY menikmati Maggie Kari Ketam Nipah yang yummeeeeeeeeeh Smile




Bukan setakat makanan pelbagai, air pun pelbagai jugak. YY memang addicted dengan Apple Asam Boi. Sedap uolsss, tengah menaip nie pun dah rasa cam nak pi blender apple plak rasa. Fuhh !!! , payah kalau citer bab makan nie, bernafsu sungguh .



Maggie Kari Ketam Bucida Court  145

Desert



Maggie Kari Ketam Bucida Court  152

Cool kan ???




Alah senang sangat nak pi BUCIDA COURT, kalau korang lalu Penchala Link, turun kek kiri nak ke OU,, korang terus himpit kiri. BUCIDA COURT nie atas bukit sikit. Nah ler, YY letak map kot-kot kalau korang teringin bebenor nak pi.




Maggie Kari Ketam Bucida Court  178

Terima Kasih Miss Pah Hot Pot’s ,
 jamu kami Blooggers dengan Maggie kari Ketam yang Lazat.




Nah layan sikit Video amatur pada malam kejadian ketam di baham.









Map untuk ke Bucida Court Damansara.

Peta Bucida Court




Bucida Court
Lot 2816 Jalan Damansara, Sungai Penchala
60000 Kuala Lumpur, Malaysia
5.00 petang – 2.00 pagi
Eat . Chat . Chill .



 
 
 
P/S : Nafsu macam menggamit suh pi lagi jer niee.








Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah