Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Bila salah cara dan niat dalam blogging




Assalammualaikum ,



Weee , lately nie banyak pulok kisah panas pasal blogger baru or lebih dikenali sebagai newbie . Kalau ikut YY pun baru jer blogging dari 2007 . Buat blog sesuka , sebab ikut kawan . Kawan buat blog sebagai diary , YY pun nak jugak diary online nie . Merangkak sesikit baru dapat berdiri dan bertatih . Bukan senang nak senang .



Tapi , zaman sekarang ramai blogging sebab di gula - gula kan dengan ayat "buat blog buat duit " , memang yaaa YY x nafikan buat blog nie boleh di jadikan sumber pendapatan sampingan tapi banyak yang dah salah cara blogging . Ramai yang nak naik cepat sampai hilang etika berblongging . Ada yang dah pandai demand , event memilih x bayor x nak pi . Alahai korang , YY bermula dengan kosong gak . Pi event semua percuma . Lagi kuar duit duit minyak , tol dan parking . Tapi tue semua belakang kira sebab mmg minat nak buat. Sikit - sikit baru dapat job berbayar .



seronok dapat kenal ramai kawan dalam blogging


Bila ada sesetengah blogger buat hal , demand semacam . Event dah RSVP tapi batang hidung x nampak , datang lambat Payment minta up lebih dari sepatutnya , boleh buruk kan nama blogger jugak . Bila PR duk bercerita , nama blogger melayu jugak yang tercemar . Sayang kan , padahal dunia blogging dengan yang rajin turun event nie bukan ramai pun . Pusing - pusing muka tue jugak . Jadi kalau sorang dua buat hal , mesti orang tau punya . Confirm kecoh . Plssss lah , jaga nama antara blogger .


Buat Kerja Amal dengan Bloggers.



Kalau korang bagus dalam penulisan , xyah sesusah sampai kuar ayat "Pi Event pegang PR " , helloooooo perlu ke sampai cmtue sekali cara korang nak buat duit dari blogging . Ada tue tahap sailang menyailang lagikkk . YY xde lah hebat mana dlm bloggging , picisan jer pun . Tapi saje lah nak kasi nasihat sikit buat newbie , jangan terus nak naik lift . Apa kata korang belajaq naik tangga dulu . 




Amboi kemain membebel panjang berjela . Saje lah kan , koje xde jadi kita cuba menaip via tipon jaaa . Sekian pesanan penaja "blogging untuk semua", gitueeeeee . Maaf Bagi yang terasa, xde niat nak buat ada yang terguris. Benda nie untuk perkongsian bersama , agar orang tak anggap blogger "mata duitan", tapi keja tak bagus.





P/S : YY pun masih belajaq dalam blogging nie, banyak woooo yg YY tak tahu. 





Post via i phone .


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah