Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Soalan Cepu Cemas | Bila nak makan nasi minyak ??


Assalammualaikum,

Wee ~~ happy monday uolss. Selepas 3 hari cuti dari Jumaat ke Ahad, comfirm hari nie bekerja dengan kemalasan. Sama lah YY pun, plus semalam YY seharian dari pagi ke Negeri Sembilan dan balik semula ke KL petang tuee. Penat kot, walaupun bukan YY yang drive. 




Pepagi seawal 6 pagi dah gerak dengan 'dia' . Misi nak sampai ke Serting Ilir sebelum 8pg, serius memang sampai pun. Dalam 7.40pg dah sampai destinasi. Fuhhh patut perjalanan biasa 2 Jam setengah kalau YY yang drive tapi nie di belasah nya x sampai 2 jam. Haiyaaak, dah macam drift Fast Furious pulaak. Mahu x bising ibu yang dah sampai sehari awal. Laju bebenor, kang jadi apa2 tak sempat YY nak naik pelamin. Opss , krrikk krrrikkk.

Sebenarnya balik sebab nak pi wedding cousin YY di Simpang Pertang. Ini Wedding satu - satu nya pakcik ( pakngah ) adik-beradik kepada arwah ayah YY yang masih hidup. Time wedding2 camginie lah baru dapat berjumpa dengan sedara mara, sepapat sepupu , berkongsi cerita berkongsi rasa. Haa, gituee.

Cantik Tema Hijau.



Siap ada Gamelan, rinduuu nak bergamelan lagi.
Pengalaman YY bergamelan di rumah Camelia ( SINI )


Bila jumpa sedara - mara nie yang tak leh tahan bila orang duk tanya. Along bila lagi ?? Bila lagi nak makan nasi minyak ?? Ayoyoyoyoyo, soklan cepu cemas tul. Susah nak jawab tue. Kalau ada jodoh kawin lah YY nanti kan. Korang pun doa2 kan sama lah eh. Kot2 YY menamatkan zaman bujang nanti, ntah bila lah nanti tue kan.



Pasangan Pengantin yang di rai.

Haaa, korang nak tahu satu rahsia tak ?? dedulu kan kalau sesape citer bab kawin jer mesti YY nangis. Sebab YY x nak kawin, padahal bukan pernah bercinta pun. Putus cinta lagi lah tak pernah. Tetiba citer bab kawin fobia. Apa daaarrr , nie semua gegara tengok pengalaman kengkawan putus cinta, kengkawan jadi Janda. Semua gegara lelaki. Haiyooo, drama queen kan. Pengaruh novel sungguh. Macam xde dah lelaki baik dalam dunia nie.


Ibu , Angah , Alang ( Dukung anak Cousin ) , Adik dan YY - Happy Family


But sekarang YY dah ok, boleh jer nak citer bab kawin. Kekadang bila kengkawan dah kawin minta pendapat, boleh Sharing Is Caring lagi kekonon yang YY nie ada pengalaman berumahtangga kan. Semua nya belajar dari pengalaman kengkawan, bercerita , berkongsi moga boleh jadi panduan untuk diri sendiri kan.





P/S : Ada hikmah setiap yang berlaku :)




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah