Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati


Assalammualaikum,

Wee ~~ kalau korang follow Insta YY mesti korang perasan yang YY ada join Seminar Buat duit dengan Blog anjuran Denaihati.com . Memula tue YY macam segan lah nak join kan, tapi atas kata – kata semangat kengkawan yang berkobar- kobar ajak YY join, kebetulan tarikh yang ditunda tue YY memang Free, so menjoinkan diri jugak lah. Untung – untung ilmu yang di perolehi mampu membuat kan YY lebih bersemangat untuk blogging.






IMG_3794[1]
VVIP di Seminar Buat Duit Dengan Blog



Dalam seminar nie, ada beberapa panel yang di jemput untuk berkongsi segala informasi dan tips – tips terbaik dalam blogging. Kira cara nak dapat income dengan hanya menulis di blog. Macam YY dedulu memang buat blog semata nak meroyan, membebel , merapu dan macam diari , duk citer segala aktiviti YY. So, YY sendiri tak sedar macam mana boleh terjebak secara serius sehingga dapat income dari blogging. Tak sangka duk meroyan dan membebel pun boleh dapat income kan.



IMG_3790[1]
Kami dah sedia untuk mendapat ilmu baru



IMG_3798[1]
Makan karipap mini yang diberi kepada semua peserta seminar




Ok, lah. Kan dah kata kalau dah mula membebel tak leh nak berenti. YY nak kongsi satu perkara menarik di seminar nie yang YY rasa berbaloi – baloi pengetahuan nya. Iaitu tips dari En. Titan yang mempunyai banyak blog. En. Titan berkongsi tentang affiliate yang unik iaitu Teknik SEO Merah Jambu. Teknik nie bagus dengan cara setiap tajuk entri mesti ada keyword yang dipromosikan. Begitu juga dengan isi kandungan entri dan juga di penutup. Sekurang-kurangan 5 artikel, lagi banyak lagi bagus. Selain itu, memaksimumkan penggunaan tag dan category.




IMG_3808[1]
Ahli Panel – Amanz.my , Nisakay.com , Abg Ensem,
Shuth founder Forum WangCyber , En. Titan




IMG_3814[1]
Rayyan Haries berkongsi pengalaman sebagai Travel Blogger




Memula blogging dulu memang YY tak pandai bab keyword nie, tapi alhamdulillah ada keyword yang meletakkan YY di page pertama carian google. Dan perkara yang terbaik adalah kita kena ada niche blog, sebab lebih senang di kenali .Bila dah siap entri , ping lah entri korang ke media social seperti Facebook dan Twitter.



So, dunia blogging sekarang dah makin maju dan jugak turut dikenali sebagai New Media di dalam sesetengah event . Blogger jugak mampu menjadi penyampai maklumat yang berkesan dan tak mustahil lah pengiklanan di Blog jugak semakin mendapat tempat. Benar lah dengan Blog kita boleh buat duit.




P/S : Blogging bukan sekadar buat duit, jugak boleh dapat ramai kawan baru. 

Korang KLIK Lah G+ tuee ya, TQ.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah