Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati


Assalammualaikum,

Wee ~~ kalau korang follow Insta YY mesti korang perasan yang YY ada join Seminar Buat duit dengan Blog anjuran Denaihati.com . Memula tue YY macam segan lah nak join kan, tapi atas kata – kata semangat kengkawan yang berkobar- kobar ajak YY join, kebetulan tarikh yang ditunda tue YY memang Free, so menjoinkan diri jugak lah. Untung – untung ilmu yang di perolehi mampu membuat kan YY lebih bersemangat untuk blogging.






IMG_3794[1]
VVIP di Seminar Buat Duit Dengan Blog



Dalam seminar nie, ada beberapa panel yang di jemput untuk berkongsi segala informasi dan tips – tips terbaik dalam blogging. Kira cara nak dapat income dengan hanya menulis di blog. Macam YY dedulu memang buat blog semata nak meroyan, membebel , merapu dan macam diari , duk citer segala aktiviti YY. So, YY sendiri tak sedar macam mana boleh terjebak secara serius sehingga dapat income dari blogging. Tak sangka duk meroyan dan membebel pun boleh dapat income kan.



IMG_3790[1]
Kami dah sedia untuk mendapat ilmu baru



IMG_3798[1]
Makan karipap mini yang diberi kepada semua peserta seminar




Ok, lah. Kan dah kata kalau dah mula membebel tak leh nak berenti. YY nak kongsi satu perkara menarik di seminar nie yang YY rasa berbaloi – baloi pengetahuan nya. Iaitu tips dari En. Titan yang mempunyai banyak blog. En. Titan berkongsi tentang affiliate yang unik iaitu Teknik SEO Merah Jambu. Teknik nie bagus dengan cara setiap tajuk entri mesti ada keyword yang dipromosikan. Begitu juga dengan isi kandungan entri dan juga di penutup. Sekurang-kurangan 5 artikel, lagi banyak lagi bagus. Selain itu, memaksimumkan penggunaan tag dan category.




IMG_3808[1]
Ahli Panel – Amanz.my , Nisakay.com , Abg Ensem,
Shuth founder Forum WangCyber , En. Titan




IMG_3814[1]
Rayyan Haries berkongsi pengalaman sebagai Travel Blogger




Memula blogging dulu memang YY tak pandai bab keyword nie, tapi alhamdulillah ada keyword yang meletakkan YY di page pertama carian google. Dan perkara yang terbaik adalah kita kena ada niche blog, sebab lebih senang di kenali .Bila dah siap entri , ping lah entri korang ke media social seperti Facebook dan Twitter.



So, dunia blogging sekarang dah makin maju dan jugak turut dikenali sebagai New Media di dalam sesetengah event . Blogger jugak mampu menjadi penyampai maklumat yang berkesan dan tak mustahil lah pengiklanan di Blog jugak semakin mendapat tempat. Benar lah dengan Blog kita boleh buat duit.




P/S : Blogging bukan sekadar buat duit, jugak boleh dapat ramai kawan baru. 

Korang KLIK Lah G+ tuee ya, TQ.



22 comments:

  1. buat kawan dengan blog
    betul tuh, ramai dah dapat kawan bila join event-event blogger camnih

    lepas tu, baru slow-slow buat duit dengan blog
    banyak lagi nih nk kena blajor

    ReplyDelete
  2. terima kasih kerana sanggup dengar gua merepek. haha..

    ReplyDelete
  3. rayyan memang sempoi habis...

    ReplyDelete
  4. Part ramai kawan tu memang setuju !

    ReplyDelete
  5. nanti nk ikut rayyan jugak lah huhu

    ReplyDelete
  6. Semoga dapat ilmu yg manfaat dan sama-sama berjaya :)

    ReplyDelete
  7. Dah klik G+..semoga berjaya dengan contest.. :-)

    ReplyDelete
  8. memang banyak perkara bermanfaat yang diperolehi. sangat best.

    dah tengok video SBDDB? ada kat blog saya

    ReplyDelete
  9. semoga berjaya dan harap ilmu diorang dapat bantu anda..

    dah klik G+

    ReplyDelete
  10. Teringin juga nak jadi traveller blogger,selamat berjaya :-)

    ReplyDelete
  11. barisan pertahanan s4 dihadapan hihihiii

    ReplyDelete
  12. YY memang selalu join mana2 event. Masa di SBBdB tak sempat nak bertegur sapa..

    ReplyDelete
  13. satu-satu gadis yang suka keek masa seminar nie kan....ekekekeke

    ReplyDelete
  14. Bilion terima kasih diucapkan kerana menyertai kontes khas Tips Buat Duit dengan Blog dari Seminar Denaihati dan semoga berjaya.

    Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

    ReplyDelete
  15. Cheq mai support hang. Klik G+ yang ke 17. Selamat maju jaya :)

    ReplyDelete
  16. Semoga berjaya dalam contest ini. dah tekan G+ yang ke 19

    ReplyDelete
  17. utk buat duit melalui blog bukan smudah yg kite sangka.terlalu byk kerja yg kite perlu lakukan.bukan setakat buat blog kite sudah menjana pendapatan malahan ianya lebih dr itu.utk buat duit melalui blog kite harus mempuyai sifat tidak berputus asa.kata org putih don't easy to give up when you challenge facing you.kental jiwa and then barula boleh berjaya.

    ReplyDelete
  18. yana.....eh YY..nk buat duit gak..huhuhuhuhminat gak meroyan dgn membebel..leh jadi guru kte x?

    ReplyDelete
  19. yana ...eh YY...nk jugak buat duit..minat gat meroyan dan membebel nih..harap bleh jd cigu kite..hehehehe..poyo jekan?

    ReplyDelete
  20. kita pun takm sangakan dari suka-suka berblog akhirnya boleh buat duit even tak banyak...kena usaha lagi..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah