Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Philips Viva Collection Airfryer HD9225 banyak boleh jimat :)



Assalammualaikum,

Hai uolss, kali nie YY nak citer pasal produk Philips yang besat lagi hebat. Ini produk adalah untuk menjimatkan masa dalam memasak. Lagi sihat sebab tak yah nak guna minyak. Memula YY macam tak cayer gak, tapi bila sendiri dah guna, waaahh ini sungguh bagus.



Philips Viva Collection Airfryer HD9225 adalah produk yang YY nak citer kat korang nie. PVCA nie adalah cara paling mudah korang nak masak makanan yang menggunakan minyak tanpa minyak. Kan sihat tuee. Airfryer menggunakan udara panas yang di kombinasikan dengan sirkulasi udara yang berkecepatan tinggi ( Rapid Air ) dan pemanggang untuk menjadi kan makanan lebih lazat , sihat dan mudah .


Philips Viva Collection Airfryer HD9225  127



Makanan korang akan di masak dari semua sisi, dengan xyah menggunakan minyak sepenuhnya . Dengan ciri pemanggang korang boleh jugak memasak sajian seperti kek dan pelbagai lagi dengan mudah .



Philips Viva Collection Airfryer HD9225  128Philips Viva Collection Airfryer HD9225  132


Philips Viva Collection Airfryer HD9225  133Philips Viva Collection Airfryer HD9225  134




Dengan menggunakan Philips Viva Collection Airfryer HD9225 ini, cara korang memasak jadi lebih mudah dan cepat, ini kerana ia menggunakan sistem elektrik dan tidak perlu menggunakan lagi dapur gas, tong gas dan api. Korang boleh masak dengan menggunakan Philips Viva Collection Airfryer HD9225 ini antaranya ialah:


1. Kentang Goreng
2. Steak
3. Nugget
4. Kek
5. Muffin
6. Ayam Panggang



Philips Viva Collection Airfryer HD9225  129Philips Viva Collection Airfryer HD9225  130



Philips Viva Collection Airfryer HD9225  131


Philips Viva Collection Airfryer HD9225  137


Cara penggunaan Philips Viva Collection Airfryer HD9225


1. Lepaskan pan dari Airfryer dengan berhati-hati.

2. Masukkan bahan-bahan dalam keranjang.

3. Kembalikan pan ke Airfryer.

4. Laraskan suhu kepada suhu yang bersesuaian.

5. Tentukan masa untuk memasak bahan.

6. Jika korang mendengar bunyi timer , bermakna bahan korang dah pun masak

7. Keluarkan dan periksa samada masak atau tidak

8. Jika sudah masak boleh keluarkan dengan berhati-hati



Philips Viva Collection Airfryer HD9225  138


Philips Viva Collection Airfryer HD9225  139Philips Viva Collection Airfryer HD9225  141



Philips Viva Collection Airfryer HD9225  142


 
Bagi YY menggunakan Philips Viva Collection Airfryer HD9225 nie memang mudah sangat dan banyak penjmatan plak tuee. Korang bayang kan , YY nie kan agak malas jugak nak memasak. So bila dah pepenat balik keje, YY keluarkan kentang , nugget or hot dog masuk dalam Airfryer then YY pun mandi dan buat keje lain apa yang patut. Xyah sesusah nak tgk, cukup masa makanan pun siap masak.


 
Philips Viva Collection Airfryer HD9225  105Philips Viva Collection Airfryer HD9225  109Philips Viva Collection Airfryer HD9225  126


 
Tadaaaa, dah boleh makan. Kan mudah tuee. Banyak benda leh settle dalam satu masa. Keje siap, makanan pun siap. Boleh lah YY ngadap lappy for blogging sambil menikmati makanan sihat. Memang puas hati lah.


 
P/S : Amalkan hidup sihat Smile












Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah