Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Wallpaper Murah di Kaison


Assalammualaikum ,


Cerita Pindah Rumah . Sebelum nie dah citer bab tikar getah dan mengecat . Bila YY dah beli cat , baru lah YY dapat idea pasal pasang wallpaper . Semua gegara group Deco Rumah kat FB . Bagus group nie , sebab diorang rajin share cara deco rumah . So, ada lah idea kita nak menghias rumah .



Kebetulan bila YY baru join group nie , ramai pulak duk share pasang wallpaper beli di Kaison . Wallpaper murah , cuma RM 19.90 untuk 10meter x 45cm . Masa dapat tau pasal wallpaper nie , dalam hati duk kata alah dah beli cat . Tapi nak pasang wallpaper macam rugi plak . Datang lah idea nak pasang kat dapur , jadi dah pesan ngan En. Abah dapur jangan cat . Sebab YY nak pasang wallpaper .



Wallpaper Murah Cantik Kaison

Kaison KL Festival



Punya tak sabar , ada masa jer YY menerjah Kaison KL Festival . Itu yang paling dekat ngan rumah . Bila dah tengok sendiri corak - corak wallpaper yang cecantik , sejam lebih gak nak pilih . Cam biasa bila sengsorang , sendiri fikir lah . Itu yang jadi lama memilih . Akhirnya , color lembut ala-ala pink jadi pilihan . Misi nak pasang wallpaper kat dinding dapur dan kabinet yang memang dah sedia ada . 



Kabinet yang dah sedia ada nie, agak buruk dan x sedap mata memandang . Mybe sebab dah lama .  Bila tanya En. Abah boleh ke buang sebab nampak macam buruk jer , tapi En. Abah kata harta kerajaan so x boleh . Kepala pun apa lagi , fikir camne nak cantik kan balik kabinet tue . Datanglah idea kita pasang wallpaper lah , bagi berseri sikit .



Wallpaper Murah Cantik Kaison

Giler banyak pilihan . Rambang mata .




Wallpaper Murah Cantik Kaison

RM 19.90 – 10meter x 45cm




Wallpaper Murah Cantik Kaison

RM 55.90 – 10 meter tapi lagi lebar . lupa plak berapa cm .




Wallpaper murah dari Kaison nie , senang giler nak pasang . Sebab dia dah ada pelekat , boleh terus tampal . Tak perlu nak bancuh gam . Simple giler . YY sendiri jer pasang , gigih tau memanjat . Sehari jer siap , pasang kat dinding dapur dan pada pintu kabinet . Saje guna corak yang sama sebab nak jimat . Memula fikir macam nak corak lain - lain , tapi fikir cam membazir plak . YY cuma guna segulung setengah untuk satu dinding dan pintu kabinet . Ada balance lagi setengah gulung , tengah duk fikir kat mana nak pasang .



Wallpaper Murah Cantik Kaison

Dinding dapur dah siap di wallpaperkan .




Wallpaper Murah Cantik Kaison

Kabinet yang selesai di wallpaper kan . Abaikan barang yang bersepah tue .




YY ada gak beli wallpaper kat DIY . Kalau kat DIY murah sikit , cuma RM 8.90 untuk 5 meter . Tapi tak banyak pilihan corak . Wallpaper yang beli kat DIY nie , YY buat tampal pintu almari kat bilik . Almari nie pun memang dah sedia ada , tapi macam ada lubang sikit . Maklum lah , dah lama kan . Jadi YY gunakan wallpaper untuk menutup lubang yang ada . Kasi seri sikit . Seri lah sangat kan . Muhahahaha.





Cawangan KAISON :





P/S : Verangan macam-macam bab deco , tapi bersabarlah sebab duk rumah kerajaan .





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah