Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Yeaaah, kereta dah siap


Assalammualaikum,



Lepas excident , dan kereta dah hantar ke bengkel . Pihak bengkel bagi kereta ganti untuk YY gunakan . Maklumlah, YY memang takde transport lain , so kalau takde kete . Memang patah kaki lah jawabnya . Sebenarnya , YY dah tanya beberapa bengkel tapi semua tak dapat nak bagi kete ganti sementara . So, bila bengkel nie nak bagi , mesti lah menjadi pilihan YY .



kereta kemalangan claim insurance

Bengkel yang mencantikan semula kereta YY – Bengkel di Cheras




Kereta siap dalam masa 3 hari jer . Tapi sebabkan urusan insurance tak settle , so beranjak ke 5 hari . Kebetulan hari yang YY dan En. Abah plan nak balik seremban , hari tue jugak boleh amik kete . Syukur , Alhamdulillah . Sebenarnya tak sabar nak dapat kete sendiri sebab kete ganti tue manual . YY tak cekap dah nak bawak manual . Maklumlah, dah lama sangat bawak kete Auto kan . Buat kena gelak ngan En. Abah jer . Tak memasal nak kemana – mana kena suh En. Abah bawak. YY memang dah takde keberanian nak bawak kete manual .




kereta kemalangan claim insurance

Sebelum – Lepas Excident




kereta kemalangan claim insurance

Kereta dah cun semula



kereta kemalangan claim insurance

Apalah yang En. Abah duk citer ngan tokei Bengkel .




So, lepas nie kena lebih hati – hati . Jarak kan kenderaan . Jangan sebab orang , kita pun turut susah terlibat dengan kemalangan . Berhati – hati di jalan raya . Gitueee. Kalau ikutkan , YY dah ada lesen kereta 17 tahun , tapi ini pestime YY kemalangan langgar kereta orang . Memang pengalaman yang mengejukan hati nurani . Lagi lah masa tue Qaireen ada sama dalam kete . Nasib x jadi apa – apa .



kereta kemalangan claim insurance

Masa YY sampai bengkel , kereta nie baru masuk . Katanya Excident terbabas sendiri tanpa melibatkan lain – lain kenderaan dekat area HUKM . Langgar divider .




p/s : Banyak jasa kete YY nie , dulu duk bawak arwah ayah berubat dengan kereta nie lah .




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah