Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

#MaticFest2013 acara santai bersuka ria

Assalammualaikum,


Hai korang. Nie YY nak citer bab bersukaria bersama rerakan kat #MaticFest2013 baru - baru nie. Acara selamat 3 hari iaitu Jumaat sehingga Ahad. Pelbagai aktiviti di adakan . Seronok uolss tengok pelbagai gelagat orang datang Fest nie.
 


Matic fest Malaysia


 
Selama 3 hari acara berlangsung, pelbagai acara diadakan. YY berkesempatan datang pada hari Ahad. Kemain lagi tau pepagi dah kuar rumah semata nak bersukaria . Walaupun pagi tue hujan rerenyai, tak mematahkan semangat kalau bab enjoy nie. 


 
matic Fest 2013  107matic Fest 2013  108

siap sedia untuk Tresure hunt



 
Sesampai jer YY tengok peserta Tresure Hunt dah bersiap - sedia nak menentang segala halangan untuk menang wang tunai. Ramai kot yang masuk acara Tresure Hunt nie. Lebih dari 50 kumpulan yang menyertai, 1 kumpulan ada 2 orang peserta . YY memula macam nak join gak, tapi tak team. Huawawawa, sian kan. So, bagi sokongan jer lah kepada kengkawan yang masuk.



Selain dari Tresure Hunt ada jugak pertandingan Paintball . Amboiii, semua semangat tembak menembak nie. YY bab Paintball nie macam gerun sikit nak masuk, maklum lah 'montel' bebenor takut kena tembak bertubi- tubi sebab tak larat nak lari .Muhahhhaahah, #sentap tau..



 
matic Fest 2013  121


Paintball

 
matic Fest 2013  101



 
Bab makan pun banyak pilihan tau . Ada sate , makanan sarawak , Laksa, Mee Sup dan memacam lagi lah. Gilerrr lah, memang sedap bebenor. YY first time try Mee Kolok, memang kena ngan tekak. Maklum lah dulu g Sarawak pun xde kesempatan nak makan Mee Kolok trademark Sarawak nie.



 
matic Fest 2013  116matic Fest 2013  117matic Fest 2013  118

 

First time try Mee Kolok, Sedaaaap.


 
 
lagi satu yang menarik minat YY adalah Pertandingan Kucing Antarabangsa. Korang pun tahu sejak kematian 'mamat , memang YY xmo bela kucing dah. Sedih sangat sampai tak rela dah nak bela kucing. Banyak tul kucing yang masuk pertandingan nie. yang muka bulut, muka penyet semua ada. Geraaaaaammmm sangat cecomel tau.


 
matic Fest 2013  138


 


 
Ada jugak acara untuk kanak - kanak seperti menari chicken dance dengan Chicky Maskot KFC , bukan setakat bebudak, mak bapak budak pun join sekali. Termasuk lah acara karaoke , pameran dan peraduan teka kacang. Best betul dapat enjoy kat satu tempat memacam acara ada.


 
matic Fest 2013  109

Pertandingan Karaoke



 
matic Fest 2013  110matic Fest 2013  111
matic Fest 2013  113matic Fest 2013  114



matic Fest 2013  123


matic Fest 2013  130


 
So, tahun depan 2014 harus terjah lagi #MaticFest2013 . Acara yang sesuai untuk menarik lebih ramai lagi pelancong. Maklumlah, tahun 2014 kan Tahun Melawat Malaysia.


 
matic Fest 2013  133


Antara rakan blogger yang turut hadir






 
Website: www.matic.gov.my


Facebook: fb.com/PPMMaTiC


 
 
P/S : Ramai blogger turun padang ke #MaticFest2013




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah