Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Cabaran Seorang Ibu

Assalammulaikum,



Ampunnn sangat kalau korang rasa cam lama bebenor si YY nie nak update blog . Kalau ada pun , dah tentu lah pasal keje kan . Nak buat camne , itu lah sumber pendapatan sampingan ahkak uolsss . Now nak menaip cabaran sangat besar bila ada anak dara . Mana taknya , bila kita baru nak on Lappy , masa tue muka dia dah teruja giler .



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman

Kejap amik mouse



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman

Kejap amik mouse pad



Bila ibu tengok muka awak dah macam tue, memang ibu kena bersedia lah . Bersedia untuk anak dara memanjat meja dan duduk atas lappy . Itu lah cabaran terbesar YY sekarang kalau nak update blog . Bukan anak dara reti duduk diam . Dia pun nak jadi blogger gak . Asik nak melekat jer .



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman

Suka sangat masuk bawah meja makan




Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman




Kita nie siang nya bekerja , berkhidmat untuk negara gitueee . Balik keje , ngadap plak anak dara main . Past tue , dalam pukul 9 malam , YY akan cuba menidurkan anak dara dengan harapan dapat buat keje umah . Bila YY ada , anak dara nie asik nak melekat jer . Mana YY pergi nak ngekor . Kalau duk dapur , meraung nak masuk dapur gak . Kalau kita mandi , siap tunggu depan pintu bilik air sampai merengek . Camno nak buat keje kalau camtue . So , memang bagi dia tido baru boleh keje settle .




Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman

Main dengan anak – anak jiran . Nasib pandai bawak diri , nak berkawan 



Tapi , lately nie memang payah dia nak tido cepat . Banyak lah keje tergendala . kang kalau dia dah tido , bila kita nak menghupdate blog . Mata sendiri pun dah ngantuk , tido lah gamaknyaaaa . Camne nak update blog kalau camtue . Cabaran yang sangat besar kan . Hahhaahhaha, banyak lah alasan kan .



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman



Kerenah Baby - Nur Qaireen Iman



Kalau ada job yang perlu kan date line , memang gigih lah YY bersengkang mata lepas anak tido . Kekadang tue sampai 3 ke 4 pagi gak . Dah siangnya banyak sangat agenda . Korang yang bekerja, dan ada anak yang asik nak melekat nie . Camne korang update blog eh . Ce share sikit ....




P/S : Now kul 12.30pagi , baru habis taip anak dara bangun pulak  .



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah