Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Sepetang Bersama Blogger 2015

Sepetang bersama blogger 2015 menjadi satu aktiviti menarik yang dianjurkan oleh denaihati network . Dah macam reunion di samping berkenalan dengan rakan blogger baru . Sepetang bersama blogger tahun 2015 ada kelainan bila di buat aktiviti luar iaitu Treasure Hunt di Taman Cabaran . 

Aktiviti Tresure Hunt di mulakan di wall climbing dengan perlu menyelesaikan 3 task . Gigih tau Am panjat wall nak dapatkan clue . 



Settle tugasan pertama , kita ke tugasan ke dua . Tugasan ke dua bagi isyarat pada orang buta , dan terapung kan jarum . Kreatif x punya pasal siap google tau cara terapungkan jarum . 





Kemudian nak ke tugasan ke 3 , kena mendaki bukit tau . Fuhhh !!! Kuar peluh jantan dah . Mana taknyaa , sejak bersalin rasa macam dah lama x bermandi peluh . Dengan demam lagi . Boleh buat hilang demam bila berpeluh bagai . 


Tugasan 3 , kena condongkan air tin . Memula blur gak , nasib ada ahli yang bijak pandai . Berjaya condongkan air tin.  Dalam masa satu minit . Tin mesti condong dalam masa 5 saat . 




Selesai tugasan 3 , kegigihan mendaki bukit lagi . Kali nie lagi tinggi , hoii memang mencabar sungguh bagi orang yang tak sihat tapi nak menang RM 5000. Mendaki hingga ke puncak tau . Nak sampai ke tugasan 4 , nak nangis rasa . 





Tugasan 4 , kita kena berlari pulak . Menjawab soalan dalam masa 4 minit . Semua ahli kumpulan seramai 8 orang kena menjawab , alhamdulillah kitaorang dapat selesai kan dalam masa yang ditetapkan . Berlari beria ko , jawab soalan pun berkenaan dengan Yeos . 




Bila nak ke Tugasan 5 , turun bukit sikit kena buat tugasan buat arahan gaya tanpa suara . Camnie lah , YY buat arahan gaya , ahli kumpulan lain ikut . Gaya ditentukan oleh AJK SBB . Ada ke dia suh buat gaya pahlawan , terus YY blur . Ada ke gaya pahlawan . Dah memasing buat gaya superhero . Nasib lepas . Muhahhaha , nampak x kitaorang generasi muda yg x tau gaya pahlawan . 




Now , tengah buat tugasan 6 . Tugasannya buat blogpost . Gigih uolsss time aktiviti camginie ko kena buat blogpost . Lepas settle nie baru lah nak mencekik . Makanan di taja oleh Bakarlah BBQ . 



Paling best Sepetang Bersama Blogger Di taja oleh Yeos Malaysia . Banyak gilerrs air Yeos tau . Bagus Yeos nie , siap ada buat aktiviti amal lagi . Tahun nie " Yeo's Beramal Bersama Bintang" dengan duta seramai 6 orang iaitu Akim Ahmad , Atikah Suhaimie , Ajak Shiro , Nad Zainal , AG dan Heliza Helmi . Pelbagai aktiviti kebajikan akan diadakan . Beli air Yeo's sambil korang menderma , sambil boleh menang wang tunai . Best kan . 

Yeo's Malaysia penaja utama SBB 2015


Makan ditaja oleh Bakarlah BBQ .



So , memang seronok SBB 2015 bila berpeluh sekali sekala . Memula macam berat hati gak nak join , ingatkan aktivit lasak bebenor , rupanya takde pun . Banyak berjalan jer . Rasa nak tanggal lutut . Muhahhahaha , rugi korang yang tak join .

p/s : Berjaya gak menjoinkan diri SBB tahun niee 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah