Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

:: Tayar Botak ::

hai uolss,.... morning selasa,.... kali nie nak story sikit pasal kedahsyatan tayar botak,.. 1 pagi kita telah terima call dari angah my lovely adik kandung,....

Angah : along,.. nak tau citer x, tadi kan ngah terlanggar kain tepi jalan,.. past tue ada bunyi macam benda lekat.
Kita : lor,.. yer ker, past tue ko berenti x???
Angah : berenti arr, then angah tgk ada kain lekat kat tayar depan belah kiri.
Kita : Camner leh lekat laksss.
Angah : angah raba2, ngupenyer tayar angah dah botak, dawai tayat tue dah cacak2 terkeluar,... 
Kita : haaaa ( nganga jap),... biar betul ( terus meremang bulu roma kita ),.. duk terbayang besi banyak2 kuar,...

So,... smlm balik keje kita ada urusan kat bangi,... then singgah jap balik kajang. kebetulan angah nak g usha tayar baru,... kita pun mengfollow kan diri,..... dari1 kedai, ke 1 kedai,... masalah nyer banyak kedai masih tutup sebab mood cuti raya cina lum habis,........yang buka pulak, xde stik tayar,....last2 dapat lah 1 kedai nie, mmg yang paling dekat ngan umah tapi angah leh x tergerak hati plak nak singgah,..... bincang nyer bincang,... tokei kedai nie nak cari kan, makna nyer sok baru leh ada stok,....

Kebetulan hari nie angah nak kena g meeting kat s.alam,... jarak kjg - s.alam jauh gak,... so ibu sudah risau, angah buat alternatif so kedai tayar tue tolong tukar tayar yang dah kuar besi ngan tayar spare,...... sekali bila dah buka,....... ini lah hasil nyer, tadaaaaaaaaaaaaaaaa,.. !!!

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Botak giler tayar !!!

nampak x??? besi yg putih2 tueee
Kita masa memula tgk tayar nie,... mmg terkujat giler, sbb angah kete baru 2 thn, tapi tayar dah mcam ginie,.... kita kete dah 4thn tapi tayar bunga cantik lagi,.... yang pelik nyer, tayar sebelah jer cam tue, sebelah lagi cuma botak, tapi lum kuar dawai/besi,.......dahsat, dahsat !!! sampai india kedai tue pun cakap "aiyooo, u banyak berani arrr bawak kete tayar ini macam "

Sudah tukar tayar spare

angah sibuk call adik ipar (nazri), nak tanya pendapat


Lepas habis buat urusan, dah dekat nak maghrib,... cepat2 cari port nak makan sebab angah posa,......... memula tue kitaorg g satu kedai nasi ayam yg baru jerk masuk rancangan JJCM ahad lepas,..... tapi selepas 10min tiada yg datang amik order, kami pun gerak ke kedai makan yang lain,............... Kedai Sup Yang Best gilerrr,.......... Korunk klau nak g, kedai nie dekat ngan ngan Giant kat Prima Saujana Kajang. Mmg best sampai dah bercita2 nak g lagikkk,.. !!!









Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah