Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Seronok dapat shopping FREE tajaan Nestle


Assalammualaikum,


Sape suka shopping ?? Sape suka kalau dapat shopping FREE . Giler tak suka kan . So, kalau korang perasan lah , kan ENTRI nie kan YY dapat Shopping Free . Alhamdulillah, rezeki anak . So, masa untuk bershopping telah pun tiba . Yeaaaah, suka , suka , suka , suka sangaaaaaaat .



Nestle Bliss Shopping Free



Pepagi lagi, pukul 6.30pg YY dan En. Suami dah terpacak kat pintu masuk staff Aeon Big Wangsa Maju . Ingatkan YY dah cukup awal, sekali tengok dah ramai pemenang yang beratur untuk pendaftaran . Selepas pendaftaran , semua pemenang di beri taklimat tentang syarat bershopping . Ada barang wajib yang perlu diambil , dan dah tentu lah produk Nestle kan . Dah nama pun sponsor .



Nestle Bliss Shopping Free

Beratur untuk pendaftaran.





Nestle Bliss Shopping Free

Terima Kasih En. Suami sudi teman kan YY . Gigih pepagi dah bangun .



Sebelum aktiviti bershopping bermula , semua pemenang di bawa ke dalam pasaraya untuk melihat sendiri keadaan dan barangan yang ada . Ada sesetengah barang memang tak dibenarkan seperti yang dalam kaca berkunci , sape pulak nak tolong bukak kan kunci kan . Barang – barang yang perlu di timbang . Sape pulak pepagi nak tolong timbang . Yang lain , selagi muat troly , pepandai lah korang nak usaha selama 8 minit .



Nestle Bliss Shopping Free

Sessi Taklimat dan Syarat Shopping .



Nestle Bliss Shopping Free

Dapat No 13, Group ke 2 Shopping .



Masa tengah sibuk nak amik undian , untuk menentukan kita akan bershopping group ke berapa , setiap group akan ada 8 orang . Datang lah orang Nestle kat YY . Diorang risau tengok perut YY yang agak besar . Maklum lah , dah masuk 9 bulan mengandung . Kang di buat hilang ingatan YY berlari, terbersalin lah pulak . Tapi apa kan daya , takde orang yang boleh ganti , kan En. Suami baru operate lutut, lagi lah tak leh nak berlari . Jadi , orang Nestle pesan YY jangan lari sebab diorang tak nak jadi apa2.



Nestle Bliss Shopping Free

Syarat – Syarat .



YY dapat group no 2. Semua sekali ada 5 group . Bila westle bunyi jer, semua duk tolak troli menghala ke bahagian Nestle . Sebab barang wajib yang ada dalam troly ada lah Nestle Bliss ,  Nestle Yogurt dan Nestle Greek . Setiap barang yang diambil dibenarkan sebanyak 5 . Contoh korang amik Milo setiap kg korang boleh amik 5 paket . Milo –2kg 5 paket , Milo 1kg-5 paket. camtue lah . Setiap orang pulak akan ada sorang mashal yang akan ikut , dan kalau korang amik lebih dari 5 . Mashal akan keluarkan yang selebihnya .



Masa mula jer, orang lain berlari , YY nie tolak lah troly sopan santun ke bahagian Nestle. Sampai jer , orang Nestle siap letak kan dalam troly YY . Then datang lagi 2 orang Nestle , siap cakap kami akan bantu sebab ini special kes . Diorang pulak yang tolong amik kan barang letak dalam troly YY . Yang mashal plak tolong tolak troly . Fuhhh !!! giler best . Ada 3 pembantu untuk shopping FREE .



YY pulak hanya bawak badan dan grab jer apa barang yang nak . Bila dah penuh 1 troly , mashal yang tolong lari dan amik kan troly ke 2 . Orang Nestle plak yang beria samapai YY tak perasan pun apa yang masuk dalam troly . Yang YY ingat memang nak amik pampers dan barang baby yang lain . Masa pi kan bahagian susu baby , memang YY tak tahu nak amik brand apa , last2 orang Nestle yang tolong amik dan letak dalam troly . Siap cakap, kalau xnak guna nanti awak boleh jual .



Last sekali , sebelum masa 8 minit habis , YY kat bahagian baju baby . Memang main amik jer baju yang ada . Giler memang giler . Tak pernah YY shoping tak tengok harga tau . Memang heaven gilerr. Tang baju baby tue , punya lah nak cepat . Dengan YY sendiri tak tahu dapat baby apa , dah setiap kali scan menyorok jer kejenya . Main amik jer lah , tapi memang banyak grab baby gurl punya baju . Siap ada baju yang sama amik sampai 3 helai .



Nestle Bliss Shopping Free

Ini lah 2 Troly yang YY Shopping Smile



Bila westle bunyi jer , orang Nestle yang bantu YY yang seronok . Mana tak nya , memang penuh giler troly YY . Sampai kat cashier, En. Suami yang tengah tggu kat luar pun terkejut tengok troly YY . Siap orang Nestle tunjuk good kat En. Suami . Memang rezeki anak .



Nestle Bliss Shopping Free

Masa untuk pihak Nestle bayar apa yang YY Shopping




Nestle Bliss Shopping Free

Happy !!!!



Setiap pemenang layak shopping sebanyak RM 5000 . Tapi memula YY ingatkan barang YY tak sampai lah beribu kan . Last2 bila dikira semua barang YY berjumlah RM 3524.15 . Fuhhhh !! banyak jugak kan . Walaupun YY tengok ramai jer yang capai RM 5000 . Dahsyat betul diorang bershopping . Ada uncle yang tua2 tau . Tapi hebat betul shopping boleh capai RM 5000.


Nestle Bliss Shopping Free

Total barangan YY .



Nestle Bliss Shopping Free

Nampak tak pampers yang menimbun tuee.



Balik rumah , bila YY tengok balik barang yang di shopping . Semuanya banyak barang baby dan barang untuk En.Suami . Barang YY cuma susu jer. Aduhhh !!! kalau dah niat rezeki anak , memang semua barang dia sesaje. Bayangkan , untuk baju baby sahaja RM 1000 lebih. Kemain banyak . Belum masuk pampers sampai 10 pek, lain – lain brand . Memang main amik jer .  Seronoknya lah hai kalau dapat shopping FREE camnie selalu . Muhahahhaha #verangan .



Nestle Bliss Shopping Free baju baby

Baju baby , Banyak weeei . Boleh buat bisness nie .



Lepas nie , nak join contest lagi lah . Mana tau rezeki dapat shopping lagi . Tapi kan, bila dah settle pun YY banyak plak rasa cam benda yang tak amik . Hahhahaha, tamak haloba sungguh . Maklum lah, nak cepat kan, mana nak ingat barang apa nak amik . Main tarik jer masuk troly barang yang rasa macam boleh guna .



P/S : Tik Tok Tik Tok , dah masa nak tengok baby Face To Face .




7 comments:

  1. bestnye dapat shopping free...;)

    ReplyDelete
  2. tahniah ye Yana Yassin menang contest tu...;)

    ReplyDelete
  3. tahniah.. rezki baby betul.. seronoknya dapat shopping free

    ReplyDelete
  4. untungnya..seronok betul main ambik je sebanyak2 brg takyah mikir nak membayo..

    ReplyDelete
  5. salam kenal..

    seronoknya.. akak pun teringin kalau cam ni..

    ReplyDelete
  6. Amboi,,banyaknya, coba bisa sampai memenuhi target RM500

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah