JOM KURUS KLIK3
How to Gain 5kg in 10 Weeks Banner BlogMalaysia.com

Entri Terkini YaNa YassiN

Samsung Galaxy S4 kini di pasaran


Assalammualaikum,

Ok, nak sambung dari citer Samsung S4 yang kat SINI. Akhirnya, apa yang di tunggu – tunggu oleh semua peminat smartphone terutamanya dari Samsung. Kini Samsung S4 telah berada di pasaran. Hurm, *kelip3 mata nampak. Dah teruja nak merasai pengalaman memiliki handphone yang betul-betul smart nie ke ??. Yeaaah, selepas YY sendiri melihat , memegang dan merasai pengalaman menggunakan apa yang canggig kat Samsung S4 nie, tentu lah nak share dengan korang kan.


Samsung S4233


Sebelum tue, apa kata korang tengok dulu kemeriahan masa road tour Samsung S4 baru – baru nie. YY berkesempatan ke Times Square dan Low Yat . Memang comfirm lah meriah. di serikan lagi dengan kemunculan Awal Ashaari dan Liyana Jasmay. Diorang memang sporting habis berkongsi segala kelebihan yang terdapat dalam Samsung S4 nie.



Samsung S4217
Ketibaan orang – orang penting dari Samsung



Samsung S4218
Show, alah lagu tema Samsung S4 tuee.



Ada FlashMop lagikk.



Samsung S4 dilancarkan sudaah di Times Square.



Awal Ashaari dengan Liyana Jasmay duk tunjuk kan sesuatu yang menarik di Samsung S4





So, meh sini nak citer diantara kelebihan Samsung S4 yang buat YY pun teruja.



Air Gasture / Air View

Kira korang tak yah nak sentuh screen kekalau lah masa tue korang tgh tangan basah ke, tangan kotor ke. Korang just layang kan jer tangan kat screen, ta daaaa jawab phone dengan layangkan tangan jer. Nampaaak, hebat kan. Kalau korang nak tgk gambar pun, sama jugak lah. Boleh layang – layang kan tangan jer.


Apa kata korang tengok Keek yang YY duk citer pasal layangkan tangan niee.





Video Smart Pause

Korang yang suka layan video , macam Youtube ke, memang ada kelebihan tau. Kira kalau korang tgh layan video, tetiba korang pandang kelain. Automatik video akan Pause. Sebab Samsung S4 boleh capture eye contact korang.



Samsung S4277


Group Play / S  Translator

Haaa, yang nie pulak. Walaupun korang takde Wifi atau Signal tipon. Korang boleh Share Muzik , Photo dan games dengan orang sekeliling korang yang menggunakan Samsung S4 jugak. Cool gilerrr, xyah susah2 nak cari wifi Free untuk berhibur. S – Translator pun sama. Boleh guna tanpa korang ada internet pun. Hebak sungguh.

Samsung S4263


S  Health

Hebat tak kalau tipon boleh pantau tahap kesihatan korang sebagai pengguna Samsung S4. Boleh ubah cara hidup dan mengamalkan hidup sihat bila ada gadget yang hebak duk bagitau kalau korang dalam keadaan kesihatan yang x berapa baik. Fuhh!! ini lagi cool.



Samsung S4208



Dual camera

Dengan Samsung S4 , camera boleh capture moment indah korang dengan lebih dari satu cara. Adanya Dual Camera , korang boleh amik gambar dan video dengan menggunakan camera depan dan belakang dalam satu masa.


Samsung S4 1
Nampak tak kelebihan Dual Camera.



Meh layan jugak Keek YY berkenaan dengan Dual Camera niee.




Dengan Full HD Super AMOLED ( 441 PPI ) 5 Inch display dan 13 Megapixel auto – focus camera gambar untuk Samsung S4 nie memang cantik giler. Clear plak tue. Memang puas hati.


Samsung S4205


Bukan setakat di Tmes Square, kemeriah di sambung pulak di LowYat. Memang hebat RoadTour Samsung S4 kali nie. Seronok bila tengok pelbagai persembahan.



Samsung S4236Samsung S4242Samsung S4267Samsung S4305

Samsung S4239



Batery Samsung S4 nie pun tahan lama tau. Dengan 2,600mAh mampu bertahan hingga sehari. Korang pun tahu kan, kalau pakai smartphone selalunya batery memang tak tahan lama, so berbaloi lah kalau korang grab Samsung S4 nie.

Dengan harga di Pasaran sekarang RM2199 , memang harga mampu milik kan. Jangan lepaskan peluang korang. Boleh Grab sekarang. Ada pilihan warna Black Mist dan White Frost .



Seronok jugak bila dapat join event launch camginie, dapat jumpa ramai kengkawan blogger. Seronok jugak dapat tengok phone sambil kenal – kenalan baru jugak.



Samsung S4272


Samsung S4300

Wajah blogger yang happy bila dapat bertemu kengkawan.






P/S : Sape nak Beli Samsung S4 tuee Smile




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah