Entri Terkini Yana Yassin

Recent Post no Thumbnail by Bina Blog

Kecewa Makan di Serabei Cafe' Putrajaya

Assalammualaikum,

Sejak duk keje kat putrajaya nie, ada lah teringin nak pi Ayer8 . Asik duk tengok orang pi makan area situ. Cam teringin lah pulak kan . So , hari nie Jumaat . Waktu rehat kan cam lama, so YY ajak lah Kak Noor pi Ayer8 cari makan . Bosan wei makan kat Cafe' opis asik lah menu sama . Dah ler rasa pun x berapa , manjang lah lauk tawar.


Menuju lah YY dan Kak Noor ke Ayer8 . Sesampai jer , kitaorang duk pusing - pusing dulu . Almaklumlah, First time sampai . Kak Noor dah biasa pi , dedua duk fikir nak makan mana. Padahal menimbun kedai makan kat Ayer8 . Then , Kak Noor bagi cadangan makan kat Serabei Cafe'. Nak masuk pun dah ada orang tunggu depan pintu , siap dengan menu . 




Padangan pertama YY bila masuk , Waaaah ramainya staff. Mesti service bagus nie. Bila bukak pulak menu, hurmmm harga macam mahai jer . Ok , xpe . Kita tengok dulu camner rupa makanannya . 



Staff punya ramai, YY depan mata bila YY kira . Ada dekat 12 orang . 




YY order Bihun Tomyam + Ais Kosong . 


Kak Noor order Nasi Goreng Ayam Kunyit + Jus Apple . 


Tik Tokkk Tik Tokkkk.



Menunggu Makanan tak sampai- sampai . 



Tungguuu dan Tunggguuuu . Makanan tak sampai - sampai . Eh , awat lama sangat . Staff kemain ramai , tapi macam x buat apa jer . Apa fungsi reramai tapi service lambat . Meja yang awal dari kitaorang makanan tak sampai lagi . Ok, mari menunggu lagi .



Orang sebelah pun masih menunggu makanan



Makanan orang sebelah sampai .


keluar ayat dari mulut Kak Noor " Sikitnyaa nasi dia , x baloi ngan harga".


xpe , kita tunggu Nasi Kak Noor sampai .


Dan tak tak lama lepas tue makanan YY dan Kak Noor sampai .


Memang portion agak sikit berbanding harga .



Korang nampak cam Nasi tue Gemok . Padahal gunung kecik jer tuee.



Suapan pertama Nasi ke mulut Kak Noor . Eeeee, memang takde bintang , Nasi Goreng x sedap. Tunggu punya lama , nasi sejuk . Apa citerr ???






Suapan pertama YY , Bihun Tom Yam . Xmasam , dan macam ada rasa manis sikit. Tak Pedas , Portion kecik . 


Mulut tak puasa hati ngan makanan , tapi telan jugak lah . Sebab harga dah mahal . Kena makan sampai habis nie . 




Nasi Lembik, rasa kureng . 



Komen Kak Noor berkenaan Nasi Goreng Ayam Kunyit . 

Nasi Lembik , rasa memang x sedap . Sedap lagi masak sendiri kat rumah kot . Tak berbaloi ngan harga , nasib ada ayam kunyit penyelamat . 






First n Last kot terjah Serabei Cafe' . Harap service diorang lebih bagus lepas nie . Yang YY tak faham, kenapa staff dia ramai bebenor . Patut lah harga makan mahal , tuk cover gaji pekerja kot . Hahahhahaha, agak2 jer .


Bila citer ngan kengkawan kat opis , kekecewaan kitaorg . Rupanya banyak dah terkena . Memang diorg tak pi dah Serabei Cafe' . Siap kena sound lagi , punya banyak tempat makan kat ayer8 , apsal lah pi situ . Mana lah acik tau , x memasal acik terkena . Kbai .  




P/S : Kalau makanan sedap, Harga mahal pun kita puas hati . Ini adalah pandangan dan pengalaman YY sendiri . Xmo Emo3 naaaa .





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Copyright © Yana Yassin Designed by Ms.Azhafizah